PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684257
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Błąd?

ocenił(a) film na 10

Zdziwiłem się, że nie ma tego w ciekawostkach, rzadko kiedy wyłapuję błędy ale ten jest dość rażący. Harry'emu gnije prawa ręka i to w prawą sobie wbija igłe, i także ją mu obcinają. Dlatego dziwi mnie że na końcu leży bez lewej ręki? A prawa jest calutka. Poza tym film genialny ;)

ocenił(a) film na 10
Carleone

kiedyś już na to ktoś zwrócił moja uwagę, więc specjalnie an to patrzyłam jak ostatnio oglądałam. I jestem w 90% pewna ze wbija sobie igłę w lewą i lewą mu amputują.
Ale za to mam wrażenie, że kiedy Harry prowadzi samochód, a jego kompan uderza go w PRAWĄ rękę, to on syczy z bólu, ale nie jestem tego akurat pewna :]

ocenił(a) film na 10
Lenuskaaa

A mnie sie zdaje, że Harry nie prowadzi samochodu, tylko jego kompan i ten uderza go w lewą ręke, i tym samym wszystko się zgadza ;) o ile dobrze kojarze sytuacje;)

ocenił(a) film na 10
swirer

Taa.. gniła mu lewa ręka

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
Mr_Caicos

Ale gdy leży i obcinają mu ją krew tryska mu na twarz z jego prawej ręki, jestem pewny.

ocenił(a) film na 10
Mr_Caicos

Tak, gniła mu lewa ręka, nie on prowadził samochód, lecz jego kompan, który uderzył go w lewą rękę, którą mu później amputowali :P

ocenił(a) film na 10
mtx91

Krew tryska mu na twarz, kiedy odcinają mu lewą rękę. Na 100 % :)

ocenił(a) film na 10
mtx91

http://www.youtube.com/watch?v=2rhC9jVN10c&feature=related

popatrzcie od 30 sekundy kto prowadzi :PP

ocenił(a) film na 10
Lenuskaaa

Nie ten fragment, od 4 minuty i 20 sekund jest ta scena o którą chodziło :P

ocenił(a) film na 10
mtx91

a no to najwyrażniej źle się zrozumieliśmy ;]
bo rzeczywiście w momencie kiedy widnieje gnijąca ręka Harrego to nie on jest za kólkiem ((czyli to 4 minuty 20 sekund))
ale nadal uważam ze w momencie od chyba 19 do 45 sekundy to Harry prowadzi i to w prawą ręke go uderza :]

Lenuskaaa

Ludzie! Czemu oni go nie uśpili, gdy amputowali tę rękę?! Przecież powinni go uśpić, żeby go nie bolało! A on se normalnie mruga i w ogóle!

ocenił(a) film na 10
gabrielle33

Ta ręka już go tak bolała że raczej mu to różnicy nie robiło... masakra...

ocenił(a) film na 10
gabrielle33

mysle ze to mialo cos wspolnego... on byl wtedy i tak nacpany nie? moze nie mogli laczyc niekktorych lekow czy chociazby narkozy...jest to prawdopodobne ale mysle ze nie zrobiliby tego na zywca ze wzgledu na etyke zawodowa... lekarz by sie tego raczej nie podjal.. to tylko film... realistyczny momentami

ocenił(a) film na 10
chanet_2

może miał częściowe znieczulenie, tak, że nie czuł bólu ale był świadomy..