PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684257
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Skusiłam sie na niego poprzez wysoka ocene na filmwebie,ale rozczarowalam sie nim...jak dla mnie to nuda...rozumiem,ze jest to film z przeslaniem i takie tam,ale bardziej podobalo mi sie "Wir Kinder von Bahnhof Zoo" albo np "Traffic".Trainspottingu tez nie umialam obejrzec..po 10 minutach wylaczylam..najwidoczniej mam inny gust...

ocenił(a) film na 5
alicja_g22

Jak dla mnie właśnie nie ma w tym szczególnego przesłania, za to mnóstwo tanich chwytów które miały przysłonić dość kiepską fabułę. Najbardziej przereklamowany film jaki znam. Lepsze i bardziej wiarygodne jest chociażby "Panic at the Needle Park". "Trainspotting" jest zupełnie oderwany od rzeczywistości, więc nie stawiałabym go na tej same półce co "Requiem..."

thaumiel

Nie można powiedzieć, że film był nudny - bo nie był, ale dziwie się , że ten film jest aż tak doceniany. Dla mnie był trochę głupi. Mimo, że ukazuje prawde o życiu narkomanów, nie dopatrzyłam się jakiegoś specjalnego przesłania. Przykro mi to pisać, ale zawiodłam się na tym filmie. Mogę wystawić tylko marne 5/10.

użytkownik usunięty
alicja_g22

Mi tez sie nie podobal, obejrzalem bo mial wysoka ocene tu. Ogolnie lubie filmy o narkomanach, ale ten byl tendencyjny i koncowki sie juz nie dalo ogladac. Oczy bolaly od tego montazu. A historia dramatycznie tendencyjna.
Trainspotting znacznie lepszy i jest moich liderem w filmach o ćpunach.

Muzyka bardzo dobra i chyba tyle co wynioslem z tego filmu by co mi sie podobalo.