w tym filmie jest fenomenalna ! " Requiem dla snu " jest jedym z najlepszych filmów jakie oglądałam. Gra aktorska świetna, ale najbardziej mnie poruszyła dopełniająca to wszytko muzyka. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie ma ona ogromne znaczenie w filmach. Dodaje koloru i charakteru danym sceną, co jest bardzo zauważalne w tym filmie. Wielkie brawa za całokształt i dla samego Darrena Aronofskyego ! Oczywiście 10/10 ;) I polecam, naprawde !
Zgadzam się muzyka fenomenalna, pod tym względem cięzko innym filmom dorównać tej produkcji, jednak gra aktorska...conajwyżej średnia. Film mnie nie olśnił, ale ze względu na tą muzykę i niezły pomysł na film oceniłem go na 7/10
Gra aktorska średnia? Szanuję zdanie innych, ale denerwuje mnie, że ktoś, kto zobaczył coś tak genialnego jak gra aktorska Ellen Burstyn (zwłaszcza jej) w tym filmie, pisze takie bzdury..
Zgadzam się muzyka gra ogromną rolę w filmie zarówno tym jak i każdym innym. Film naprawde poruszył mnie, ogólnie nie lubie tego typów fimów ale jak go zobaczyłam to naprawde zaskoczona byłam. Mieszane uczucia miałam oczywiście bo film mi się spodobał, ale z drugiej strony jak może się podobać film który pokazuje ludzką tragedię?! ;] Heh :p pomotałam troche ;]
Zgodze się - MUZYKA JEST DOSKONAŁA!!!
Aczkolwiek zaczyna mnie denerwować wrzucanie jej do wszystkiego (Mam Talent, trailer Babylon AD)
mi się po godzinie oglądania chciało rzygać od motywu muzycznego - w koło macieju to samo...
W filmie ten podkład muzyczny nie został w pełni ukazany, tylko jakieś tam popiskiwanie na skrzypeczkach, w pełni ten utwór jest zaaajebisty, jeden z najlepszych utworów muzyki klasycznej
Moim zdaniem nawet jeśli nie został pokazany w pełni(a znam ten utwór i mogę się z tym zgodzić) to i tak robi wrażenie. Myślę, że to co było w filmie zupełnie wystarczyło do "wzmocnienia odbioru" przynajmniej u mnie.
Co do filmu to kiedy oglądałem go pierwszy raz naprawdę skutecznie odstraszył mnie od narkotyków i zrobił na mnie wrażenie na długi czas. Do tej pory uważam, że jest to jeden z najlepszych filmów tego typu i oglądanie go poleciłbym młodym ludziom(sam nie jestem stary)jako świetnego odstraszacza.
a mnie ten film w ogóle nie odstraszył ... tzn nie biorę ani nie zamierzam, ale jest za mało dramatyczny jako przestroga... no bo co, to że mu rękę obcięli jak sobie w nią dawał... - trudno, ręka albo faza, wybór należy do ciebie ;)
zresztą to że istnieje coś takiego jak głód narkotykowy, dla którego będą się nawet kurwić, to chyba wie każde dziecko z przedszkola, więc nic zaskakującego tutaj nie pokazano.
Dla mnie tragizm był wystarczający. A co do ręki myślę, że w tym zakończeniu nie chodziło o nią. Raczej chodziło o to co stało się z ich życiem. Jest dużo ludzi bez ręki, a nawet dwóch i to nie jest koniec świata.
Szkoda ze ten numer nie polecial http://www.youtube.com/watch?
v=KcNFq4j2MZw
Jak dla mnie najlepsze wykonanie, to co Ez3kiel zrobil to MIAZGA! :)
pozdro