PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684299
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Film ani nie zachwyca,ani nie zaskakuje. Uważny widz dostrzeże wiele wręcz komicznych omyłek. Można obejrzeć,ale na jego temat dysktować już nie warto. Słowem-średniak

użytkownik usunięty
Wezor

Rozwiń trochę swoją wypowiedź bo nic z niej nie wynika.

ocenił(a) film na 10
Wezor

co widziałeś w tym filmie takiego komicznego ? ten film pokazuje prawdziwe życie narkomanów. to co w tym było tak sie dzieje naprawde, moge to stwiedzić po swoim przykładzie. O tym fillmie można duzo dyskutować, albo jesteś na to za młody albo sie nie znasz i to tyle co mam do powiedzenia :)

HosS

Proponuje przejście do merytorycznej dyskusji pozbawionej osobistych iponowninwektyw. Uważam,że ten film należy rozpatrywać w dwóch płaszczyznach-jako dzieło filmowe i jako realną,bądz prawdopodobną historię. Moje lekkie rozczarowanie dotyczy tej pierwszej. Scenariusz nie powala,a nawet nie zaskakuje. Finał dośc łatwy do przewidzenia,aktorstwo bez rewelacji,zdjęcia,praca kamery et cetera... Natomiast jeśli chodzi o to co mnie rozbawiło-było kilka nieścisłości o ktorych musiałbym sobie przypomnieć ponownie go oglądając. A propo Twojej uwagi dotyczącej wieku. Miałeś częsciową racje. Po obejrzeniu Requiem doszedłem do wniosku,że jestem już za "stary" na tego typu filmy i ten temat już dawno mnie nie interesuje.

Wezor

Chochlik klawiaturowy;/ miało być "inwektyw"