PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684263
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Według zapowiedzi, 20 lutego Requiem pojawi się w naszych teleodbiornikach :)

ichri13

Już widziałam ten film. A której godzinie?

ocenił(a) film na 10
magda16_27

Ja też, ale są osoby które nie widziały.
Co do godziny, nie wiem (jeszcze:)=

ocenił(a) film na 8
ichri13

ehh .. wkońcu !
po prostu gdy zobaczyłam reklamę to stałam jak wryta ..
nie spodziewałam się, że puszczą to w polskiej tv ..
i to jeszcze na tym beznadziejnym polsacie .. ;D

Misery_

Ogólnie to ma byc w ramach jakiegośtam Kina wielkiego formatu i dobrze bo w piątki na tvn niby wielkie kino zawsze leci a ostatnio same gnioty jakieś z Seagalem (aaaaaaaah jak ja nienawidzę tego czlowieka) więc jest nadzieja że wreszcie bedzie co w piątki oglądac.

a requiem nie moge sie doczekac...naturalnie

ocenił(a) film na 8
taCoryje

no też nienawidzę Seagela ..
straszny .. i fakt tvn w piątki coraz gorsze filmy puszcza ..
nie wiem czy obejrzę Requiem .. fakt strasznie lubię ten film ..
jest jednym z moich ulubionych ..
ale jego nie powinno się oglądać tak często
a ja niedawno widziałam ..
nie wiem zobaczę . ;D

ocenił(a) film na 9
taCoryje

Seagal jak Seagal, ale jak puszczają filmy z udziałem Seagal/Schwarzenegger/van Damme/Lundgren jako Super Hity (or else) to kur.... strzela. Jak oni śmią?! TO są hity?

Ale cały dzień mam "banana" na pysku, że w końcu zobaczę ten film. Tyle się o nim nasłuchałam... Miejmy nadzieję, że się nie zawiodę...

użytkownik usunięty
taCoryje

Ja nie moge patrzeć na Matrixa... bądz co bądz, ale naprawdę dobre filmy to sa w niedzielę i zazwyczaj o późnej godzinie. Np. Jakub Kłamca - fajny film, a leciał chyba o 12-1 na tvp1 w niedziele... ludzie litości!

ocenił(a) film na 10
magda16_27

Jeżeli chodzi o godzinę to będzie on o północy :( szkoda że tak późno ale i tak warto obejrzeć!!! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
ichri13

co z tego ze bedzie w tv jak 99% spoleczenstwa polskiego i tak go nie zrozumie.

ocenił(a) film na 8
zyha

no tak to prawda ..
zgadzam się z Zyha .. ;D

ocenił(a) film na 10
Misery_

wczas ludzie wylacza telewizor po pieciu minutach

spielberg552

No i będą krytykować, jaka to ''młodzież'' jest w tych czasach...

ocenił(a) film na 8
magda16_27

ejj .
ja nie krytykuję młodzieży .
w końcu sama nią jestem nie ? ;D

użytkownik usunięty
ichri13

Normalnie SZOK! Jakiś przyzwoity film emitują... wkońcu....

ocenił(a) film na 10
ichri13

wow.. ale z reklamami to nie to samo co obejzec w calości, dlatego nie lubie ogladac filmów w telewzji, mozna zapomiec nawet o co chodziło w filmie jak reklama trwa pół godziny :/

ocenił(a) film na 8
tostraszneF16

zgadzam się ..
już nie raz się złapałam na tym, że w czasie przerwy zapomniała
co oglądam ..

użytkownik usunięty
tostraszneF16

I polsat pod tym wzgledem jest najgorszy.

ocenił(a) film na 8

no dokładnie ..
pamiętam kiedyś chyba 40 minut reklamy trwały ..

Misery_

film bedzie około północy dnia 20.02.09

ch.......... za krotki
juz mnie to denerwujeeeeeee
co za głab to wymyslil to ja nie wiem

ocenił(a) film na 9
megan1300

Te wkurw...... reklamy... Ile to już razy oglądałam jakiś film i koło 1 albo 2 zasnęłam. Film oglądam. Zajebiście ciekawy, ale ile się kurczę można lampić na "Pomysł na" czy "Rexa"? 10 min i "odpływam".

A potem... "Miałam sen. Piękny sen. A w tym śnie nie było reklam w telewizji! W ogóle!" Ach cóż to był za sen :)

użytkownik usunięty
I_am_a_Bad_Girl

Niestety to tylko sen.. tak nigdy nie bedzie. Albo co jeszcze jest wkurzające w reklamach. Oglądam sobie jakis film i o mało na zawał nie umieram bo sa reklamy 3 razy głośniejsze niż film o.O.

użytkownik usunięty
megan1300

yyyy.. Chyba jakieś zabezpieczenie by ludzie nie pisali krótkich wypowiedzi.

btw.
proponuje "spację" ;)

ocenił(a) film na 8

Właśnie jak jest za krótki to rób spację na końcu... Demonstracja :

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
David_Ames

:) btw. Polecam oprócz Requiem for a Dream, również (jeśli macie Canal+) "Ładunek 200", mocne kino, o 1.10 w najbliższy wtorek i niedziele.

użytkownik usunięty
ichri13

wow coż to sie stalo ze w koncu jakas ogólno-dostępna stacja wemituje ten film po 9 latach ;D o dwunastej to jeszcze i tak wczesnie ;D na ale kino lecialo po 2... ale opłaca sie czekac ....uwielbiam ten film....jesli ktos bedzie ogladal 1 raz....nie zniechecaj sie na poczatku...bo nie chodzi w nim raczej o szybkie akcje i strzelanki(o nie napewno nie:P) ale o przeslanie ..hmmm..zreszta sam zobaczysz;p a potem bedziesz wracał do filmu bardzo czesto ;p

ocenił(a) film na 9

No mam nadzieję:) Swoją drogą, nawet jeśli się zawiodę, to i tak już ma +3 za to:
http://pl.youtube.com/watch?v=YlkQrib-l3Q

użytkownik usunięty
ichri13

Oglądanie takiego Hitu z półgodzinnymi reklamami, przyciętym obrazem, dźwiękiem mono i do tego pseudo lektorem dla kogoś kto wie jak powinno oglądać sie filmy i jak one w rzeczywistości wyglądają, chodźby na DVD czy w kinie, to to jest porażka na skale światową...i wolałbym aby nie bezcześcić takie dzieło i zostawić to w spokoju...
Dla zwykłego oglądacza telegówna taki film nigdy nie wywrze takiego ogromnego wrażenia gdy go zobaczy w telegównie, a nawet może o zgrozo - powie że nudny... to tak jakby do ferrari wstawić silnik od malucha i ktoś powie że tak go wszyscy zachwalają a tu dwudziestoletni polonez go bierze...Dlatego niech już puszczają te dziadostwa z segalem.

Jeśli chodzi o piątki, to na TVP Kultura jest cykl "Klasyka filmowa". Jest jednak co oglądać w te dni.

A "Requiem..." poleci o 00:05.

ocenił(a) film na 10
Obywatel_Piszczyk

pff późno :(
liczyłam na coś koło 22-23 , ale cóż i tak będe czekać ;)

ocenił(a) film na 10

Scorpion, racja jak cholera! Ja miałem niebywałe szczęscie obejrzeć ten film (i to poraz pierwszy) w kinie na enemefie w Gdyni. Puszczanie tego na polsacie to czysta profanacja. Choćby dla samej muzyki warto poczynić wysiłki aby go obejrzeć conajmniej na dobrym kinie domowym z DVD. Telegówno (podoba mi się to określenie:)) nadaje się tylko do seriali i robienia loda w tańcu (czy jakoś tak).

ocenił(a) film na 10
ichri13

Ciesze sie, że Polsat puszcza ten film, ponieważ sam pisałem do nich z tą propozycją jakieś 3 miesiące temu. Widać nie ignorują nawet najmniejszych emaili :P
Swoją drogą, to ciekawe czy jak poleci o tak poznej porze, to może obejdzie sie bez wiekszych reklam.

ocenił(a) film na 9
krystse

noo napewno sie obejdzie.. jesli sie zacznie o polnocy to skonczy zapewne o 4 nad ranem jak dobrze pojdzie...

ichri13

myśle ze to jest zbyt dobry film, aby pokazywac go na polsacie z 30 min reklamami. trzeba go obejrzec dokładnie od poczatku do konca z takimi długimi przerwami moze stracic swoj urok

ocenił(a) film na 10
ichri13

może o takiej porze odpuszczą trochę z czasem emisji reklam...
przynajmniej mam taką nadzieję

żal by było gdyby ludzie przez reklamy tracili wątek filmu i sedno sprawy.

użytkownik usunięty
peelgie

nie licz na to. Przecież to hit, a trzeba wykorzystac fakt, ze przyciąga ludzi.

peelgie

Przecież w trakcie filmu będą leciały reklamy! I to długie... a nawet będzie Tv Market. Więc nie licz na brak reklam. :/

ocenił(a) film na 9
ichri13

Ha ha obejrze na dvd bez miliona reklam:))

ocenił(a) film na 9
pakocudowna

Szczęściarz... Ja już odliczam dni...

użytkownik usunięty
I_am_a_Bad_Girl

Wywaliłem telewizor. Cholera, co by było, gdzybym przełączając kanaly przypadkiem trafił na tego gluta.

ocenił(a) film na 9

film będzie od 00 do 2 w nocy wliczając tysiac reklam :(

tomekhk

hahaha jakich zapowiedziach? :) a widziałeś chociaż jedną? bo ja nie, już raz podchodziłem do tego filmu i nie spodobał mi się kompletnie ale czas na drugą próbę. nie dziwcie się że taka pozna godzina. to film dla dorosłych, a reklam nie bedzie dużo, nie ma sie co srać, prawdopodobnie bedzie ich 3 lub 4, pierwsza po 40 minutach, dziekuje za uwage

ocenił(a) film na 9
rpd0

Znalazłam chwilkę żeby napisać: początek niezbyt zachęcający- przyłapałam się, na tym, że bardziej wciągnęła mnie oferta dmuchanego matarca/materacu na telezakupach mango:) , ale przez ostatnie 30 min nie mogłam się oderwać od ekranu. Ellen niesamowita. Muzyka świetna. Spodziewałam się czegoś innego, ale i tak 9/10.

ocenił(a) film na 10
I_am_a_Bad_Girl

Genialne! Myślałem, że wstrząśnie mną jeszcze bardziej, ale i tak to jest arcydzieło! A Burstyn po prostu wymiata; trudno uwierzyć, że ona naprawdę niczego nie brała...