niedawno na forum 400batow byl temat o to, czy ktos obejrzy taki film, moze lepiej dac go w tv na jedynke lub na inna stacje, byc moze wtedy bedzie lepiej. no ale co z tego, ze dobre filmy leca od czasu do czasu w tv, skoro wszystkie sa o tak poznych porach? taki film jak requiem to sie powinno wyswietlac przynajmniej raz w roku na jedynce w pt o osmej! dobrze, ze brutalny, dobrze, ze pokazuje to, co pokazuje. no ale lepiej puscic arcydzielo o polnocy, chociaz sama nie wiem jaki w tym interes...
Brak slow. Uczta kinomana na jedynce w niedziel po 23. Requiem dla snu w polsacie po polnocy. Widac, ze nasze "kochane stacje" nakupowaly same swietne filmy na nowy sezon. Jednym z nich bedzie dzisiaj wyswietlany na tvn-ie Liberator. W polskiej telewizji powtorka goni powtorke, ale jacys panowie postanowili, ze polski widz jest tak tepy, ze bedzie rok w rok ogladal to samo.
Ale marudzicie ; )
Przynajmniej samochody nie będą hałasować za oknem ; )
Ja będę oglądać - żadna okazja nie może się zmarnować.
to jest żałosne.
o 20 film, który dostał 2 gwiazdki.
o 22 - aż 1.
<wg gazety wyborczej>.
a 'Requiem', film genialny <5 gwiazdek wg krytyków> jest puszczany 5 min po północy. ;|
nie mogliby porządnych i wartościowych filmów puszczać w godz. 20-23?
ale nie, przecież fani filmów typu 'Aniołki Charliego' muszą mieć co robić. =='
Faktycznie spieprzyli sprawę:
o 20 powinien być film bez gwiazdek
o 22 taki z dwoma
bo 5 min. po północy i 5 gwiazdek to nie przypadek ; )
A tak na poważnie: też mnie to irytuje, ale przynajmniej wtedy mogę
sobie pooglądać film w spokoju i bez zbędnych hałasów za plecami.
To że zaczyna sie o 12 to jeszcze pół biedy.Na polsacie jak wiadomo filmów nie da sie oglądać z powodu dużej ilosći reklam.Spokojnie do tych 102min możecie doliczyć jeszcze 40.A tak poza tym to kto po całym tygodniu bedzie miał siłe to obejżec?
też mam zamiar obejrzeć, ale pewnie na reklamach zasnę. chociaż jestem dość wytrzymała, zawsze tak jest, cholera. założę się, że połowa widzów uśnie w połowie filmu. dooh, nienawidzę polsatu i tvn-u za ich 10-minutowe reklamy.
zróbcie sobie kawę i życzę wytrwałości (;
najlepsze jest to, ze moj kolega, ktory jeszcze nie ogladal tego filmu, zrazil sie tylko, dlatego ze stwierdzil: jezeli cos leci na polsacie to musi byc szajs.
i nie obejrzy arcydziela... ;/
wiesz, na polsacie przeważnie lecą filmy niezbyt inteligentne.
więc nie dziwię się, że może mieć obiekcje.
ale wg mnie powinien kierować się recenzjami, a nie stacją telewizyjną.
swoją drogą polsat mógłby popracować nad reputacją i puszczać coraz lepsze filmy. (;
Ja! Ja napewno obejrzę! Czaję sie na ten film już od dawna i dziś w końcu się doczekam. A to, że tak późno? Zdenerwowałabym się gdyby emitowali go o tej porze w sródku tygodnia, ale jeśli piątek, to nie tak źle. Poza tym hmm...w nocy wszelkie doznania intesyfikują się, bodźce z zewnątrz docierają głębiej, więc i wrażenia z filmu 2x lepsze:] Jak dla mnie późna pora w piątek na taki film, to dobra pora.
I tak nocny marek ze mnie...
Zgadzam się! :)
Piątek o tej porze to jeszcze nie rozbój.
W nocy, gdy cały dom śpi lepiej się ogląda.
Tylko mam nadzieję, że nie usnę na reklamach...
czasem jak przeglądam ramówki niektórych stacji, to mnie krew zalewa, TVP to najgorsza stacja polska, pokazywane są tam nowości z 2006, 2007 nawet 2008 roku!!!!!! ale..... same najwieksze kicze, których nawet w kinach nie chciano puscic, bo nawet za plakaty by się nie zwróciło.... ;-p
a dzisiaj Requiem.... sobie obejrze.
dużo słyszałam o tym filmie i bardzo chciałabym go dzisiaj obejrzeć z moją mama.tylko powiedzcie mi,czy są tam zboczone sceny?Jeśli tak,to jak bardzo?Bo moja rodzicielka nie toleruje takich filmów,zważając że mam dopiero 15 lat... ; )
Będę oglądał!!! Chciałbym kiedyś osobie układającej program spuścić manto za to co robi! ;)
Robią to dla publiki. Nikt nie chce oglądać filmów nad którymi trzeba się zastanowić, które są czegoś warte... Ludzie włączają tv żeby się odprężyć przed komercyjnym kitem! Krytycy swoją stroną a producenci tworzą to co przyniesie mi zyski, czyli gówno na które pójdą zwykłe pospólstwo! Strata czasu... Mimo iż oglądałam to wielokrotnie to obejrzę i dziś (nie wiem tylko czy zniosę lektora..) Ale film i tak jest świetny!
Zgadzam się z Tobą, ludzie nie rozumieją przesłania niektórych filmów. Ja rzecz jasna go obejrzę, po raz czwarty. I z wielką chęcią poczuję to, co poczułam za pierwszym razem.
takich filmów raczej nie wypada puszczać o poracz 20-21 (ktoś coś wspominał) a bynajmniej nie na takiej stacji
taaa, ponownie widziałam ;p szkoda, że nie puścili mocniejszej wersji... w sumie wszystkie dzieci poszły spać i spokojnie można było pokazać film bez "cenzury"...
aga_ko2, o co chodzi z mocniejszą wersją ? Ten film, emitowany na poslacie miał znak - "czerwone kółko" więc był tylko dla dorosłych.
nie tylko o tłumaczenie... Requiem oglądałam z jakieś 2 lata temu i niektóre sceny wyglądały inaczej, były bardziej ostrzejsze... w ogóle przed filmem był napis "edited" bodajże... więc puszczona była wersja, że tak powiem, lżejsza ;]
Requiem oglądałam z jakieś 2 lata temu i niektóre sceny wyglądały inaczej, były bardziej ostrzejsze... w ogóle przed filmem był napis "edited" bodajże... więc puszczona była wersja, że tak powiem, lżejsza ;]
aga_ko2, dzięki za odpowiedź. Specjalnie przez twoją wypowiedź (o lżejszej wersji) postaram się obejrzeć ten film na komputerze. Może kupię wersje niecenzuralną (dobra forma wypowiedzi? :) na allegro. Ten film zapada w pamięć. Uch. I ten główny motyw pieśni żałobnej. Na gifa się nadają te krótkie sceny po tzw "załadowaniu" :)) Zobaczcie na giftube.com -o co mi chodzi. :-) pzdr
Późna godzina emisji i 40minut reklam. Mimo to udało mi się dotrwać do końca. Szokujący film z prostym przesłaniem, jak w głupi sposób można stracić wszystko.
Witam! Nie oglądałem wczoraj tego filmu- nie mam Polsatu (mam telewizję na kartę). Nawet jak bym miał Polsat to pewnie nie zdzierżył bym pory i ilości reklam. Mam zamiar obejrzeć ten film dzisiaj. Tak się składa, że posiadam go w swojej domowej wideotece. Film widziałem juz wielokrotnie. Chętnie do niego wracam. Polecam
czyli jednak nie bylo az tak zle jak przewidywalam, mimo wszystko wiele osob obejrzalo/ zamierzalo obejrzec
ale ja nadal podtrzymuje swoja opinie, ze mimo iz film jest brutalny to powinien leciec raz w roku o osmej na jedynce, po to zeby kazdy debil, ktory chce sie wplatac w narkotyki mogl zobaczyc konsekwencje, kto sie przejmie jego sprawa, ale taki film to wg mnie powinien stanowic jeden z elemtnow tej tzw misji publinczej tv, czy jak to teraz nazywaja
strasznie chcialam obejrzec, ale niestety zasnenalm na 2 reklamie... zaluje bardzo :|
Nic straconego - jest na youtube cały film (trzeba wpisać "Requiem for a dream pl"). Co do filmu to baaaaaaardzo dużo było powiedziane, ale mnie urzekła symbolika:
- niektóre sceny, gdy się kończą, przechodzą w białe tło (co zazwyczaj oznacza śmierć - a bohaterowie przecież żyją)
- wszyscy (w miarę możliwości) w samej końcówce układają się w pozycji prenatalnej (tak jak dziecko w brzuchu matki)
- film jest podzielony na pory roku z wyjątkiem wiosny - wiosna to czas powrotu do życia i odrodzenia, a bohaterowie najwyraźniej tej pory nie osiągną
- każda pora roku jest pokazana dwa razy krócej od poprzedniej - można rozumieć to tak, że złe skutki przychodzą bardzo szybko.
Coś by się pewnie znalazło, ale musiałbym obejrzeć film czwarty raz :)
Oczywiście 10/10 moja ocena.
mati 33, chyba cie przyćmiło ,ze ogladasz (informujesz tylko?) filmy fabularne na youtube :]
Toc tam kazdy filmik ma po 10 minut. Nawet najlepsza jakość nie ma porównania do dvdripa. No i kwestia lektora - napisów. Na YT zapewne takich nie uswiadczysz. A jak nawet i są to film dlugo nie pobedzie w tymże serwisie. Administratorzy robią tam cuda nie dziwy- jeśli chodzi o posiadanie praw autorskich lub pozwolenia.
Tylko że ja nie mam ani DVD, komputer dosyć stary, telewizor też i dla mnie jedyną możliwością do obejrzenia jakiegoś filmu jest youtube.
mati_33, rozumiem Cie. Lecz przecież mozesz oglądac filmy pobrane z internetu. Np w formacie divx czy też rmvb. Wymagania nie są duże.
Po raz kolejny oglądałam :) Reklamy koszmarnie długo trwały i rozumiem zaśnięcie po 2 z nich. Sama o mało nie przegapiłam końcówki, ale w porę oprzytomniałam.
Poza tym myślę, że faktycznie lepiej byłoby gdyby leciał wcześniej. Jak dla mnie nie jest aż tak brutalny, jest kilka scen, które mogą kogoś przyprawić o mdłości, ale tym bardziej jest potrzebny, ma uwrażliwiać nas na pewne problemy, dlatego przydałby się np. o 20.00.
Osobiście nie zachwyca mnie jakoś szczególnie, ale jednak obejrzałam go po raz trzeci. :) Może ze względu na problem uzależnienia od tabletek na odchudzanie. Nie widziałam jeszcze filmu, który poruszałby ten problem.
prawda, z tymi tabletkami to dla mnie byl szok, tym bardziej, ze uzaleznila sie starsza kobieta,ktora z pozoru powinna wczesniej zauwazyc, ze cos nie jest jak byc powinno...
Mimo późnej pory emisji i niekończących się reklam, dotrwałam do końca. Już od dawna czekałam na ten film i szczerze mówiąć nie zawiodłam się. Jednak uważam że to lekka przesada puszczać tak świetny film po północy (całe szczęscie że w weekend). Do tego gdy zobaczyłam że jest 'tylko dla dorosłych' spodziewałam się dużo ostrzejszych scen, myslę że spokojnie mógłby być opatrzony znaczkiem 'od 16 lat' (sama mam tyle). Moja ocena 8/10
też tak pomyślałam na początku, ale w sumie jeśli tabletki/dieta zaczyna działać, to chce się brnąć dalej i dalej. "Jeszcze choćby jeden kilogram, jeszcze jedna tableteczka, no co to za różnica?", ale z POZORU właśnie powinna zauważyć, racja. Wiedziałam, że działają szkodliwie, ale nie wiem o ile uzależniają same w sobie, a o ile uzależnia samo odchudzanie..