pierwszy raz oglądając ten film, nie mogłem zasnąć, byłem zdruzgotany - chociaż moja styczność osobista z uzależnieniem jakimkolwiek była dla mnie czymś futurystycznym i abstrakkcyjnym. Osobista w sensie swoich poczynań, a nie obserwacji znajomych, rodziny itp. Film dydaktyczny? tak..pouczjący na pewno nawet dla 14sto latków, mając na uwadze ich wrażliwośc, a tak na prawdę każdy kto dotrwa do końca tego filmu taką na pewno posiada..zatem polecam i proponuję włączyć wszystkim polonistom (chyba tylko na lekcjach polskiego można obejrzeć filmy tego typu) do programu nauczania..film zrealizowany rewelacyjnie od reżyserii, przez muzykę po scenariusz...polecam gorąco wszystkim..nawet tym najbardziej wrażliwym..film nie jest łatwy i wiele prawdy oo człowieku pokazuje..spójrzcie na niego inaczej, nie tylko przez pryzmat uzależnienia od narkotyków..spójrzcie na nasze słabości..tak na prawdę słabi jesteśmy - wszyscy z nas są jak gałązki na wietrze..pozdrawiam i jeszzcze raz polecam gorąco mimo tego jak trudnym jest..