PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Niektórzy uważają, że film jest Jedynie o tym, jak narkotyki niszczą życie. To krzywdząca opinia dla tak niesamowitego filmu. Ja odnalazłam w nim niejedno przesłanie. Przede wszystkim obejrzenie Requiem to podróż wgłąb ludzkiej natury. Szukanie odpowiedzi, dlaczego człowiek się uzależnia i czy wina leży po jego stronie.
Oglądając ten film po raz pierwszy "zostałam" narkomanką. I nigdy więcej tego nie zrobię. Kiedyś tego nie wykluczałam.
Dziękuję twórcom "Requiem dla snu" za innowacyjność i odwagę.

ocenił(a) film na 10
Adziocha

Uważam jak autor, film niesamowity, ode mnie 10/10. Świetna muzyka, dobre, nierozwiązane zakończenie (bo życie nie polega na jednym problemie, rozwiązując jeden kłopot, pojawiają się następne), świetne kreacje aktorskie (dotąd nie znałem umiejętności Marlona Wayansa, a Ellen Burstyn znana była mi dotąd ze słuchu). Jennifer Connely i Jared Leto zagrali wyśmienicie, sczególnie ona. Nie przypominam sobie filmu, jak ten, który by mnie nie nudził i zaciekawił każdą sceną. Nie ma tu silenia się na kultowe teksty, jest prawdziwe życie. Różne oblicza ćpania. Nie wiem jakie jest przesłanie filmu od reżysera, ale ja odnalazłem swoje: narkotyki to pułapka, nie wolno się dać złapać.

Mowiacy_do_reki

Film ogolnie jest GENIALNY!mnie wbil w fotel!Piekny obraz dramatu ludzkiego!

Ale też zauwazylem że dużo ludzi nasluchalo sie od kogoś ze to film o ćpunach i narkotykach...i z takim nastawieniem duzo ludzi obejżało ten film wypowiadajac sie po seansie ze byl on beznadziejny!
Owszem byl on o ćpunach, ale bylo tez cos wiecej w tym filmie!