PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684257
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

przestroga

ocenił(a) film na 7

Ten film powinno się obowiązkowo puszczać dzieciakom w liceum jako przestrogę przed braniem dragów. Drastyczne i dramatyczne sceny bardziej do mnie przemawiają niż widok narkomanów na dworcy centralnym.

ocenił(a) film na 8
szromcio

Dokładnie to samo pomyślałem po obejrzeniu. Chociaż z doświadczenia wiem, że w liceum to może byc już za późno, lepiej w gimnazjum. Taka terapia szokowa dałaby więcej niż setka kazań pedagoga.

użytkownik usunięty
szromcio

Nie rozumiem dlaczego co kilka tygodni ktoś wyskakuje z tematem tego typu. Ja myslę, że to właśnie takich głupców powinno się cofac do liceum.

ocenił(a) film na 8

Bo może jest to dobry pomysł. Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że przesiadujesz na forum RDS i takie tematy się często ukazują. Sory że nie sprawdziłem ostatnich 100 tematów ;)

ocenił(a) film na 7

Ja z chęcią bym się cofnął do czasów liceum i obejżał ten film, może bym się zastanowił i nie przejarał całego liceum. Dragi to bilet w jedną stronę i niech mi nikt nie wciska kitu, że istnieje jakiś podział na twarde i miękie narkotyki. Albo, że trawka nie uzależnia ja gdymbym nie spotkał pewnej osoby w swoim życiu pewnie bym skończył jak jeden z bohaterów tego filmu.

ocenił(a) film na 8
szromcio

tak na pewno po trawce , skończ waść wstydu oszczędź

ocenił(a) film na 7
oksywianin

MAMY TUTAJ WYTRAWNEGO ZNAWCĘ OD UZALEŻNIEŃ. SZKODA, ŻE Z KAŻDYM MACHEM MARIHUANY TRACISZ SETKI TYSIĘCY SZARYCH KOMÓREK. JEŻELI KTOŚ CHCE BYĆ TĘPAKIEM I ROBI TO NA WŁASNE ŻYCZENIE TO ŻYCZĘ POWODZENIA W PRZYSZŁOŚCI. POZDRAWIAM.

szromcio

Marihuana uzalenia . Znam takie osoby , ktorym doszczednie przewrocilo sie w glowie bo marysce i po narkotykach .
A co do puszczania tego filmu w gimnazjum czy liceum . Czy reklamy takie jak "Palenie papierosow powoduje raka'' i wiele innych.. wzbudzaja w nas uczucia tylko przez chwile , czy to wypadek czy jakis ''Cpun'' umarl . Jesli bd chcieli to i tak sprobuja. A tak nawiasem ten film ma glebsze przeslanie , proponuje jeszcze raz obejrzec niektorym , bo nie tylko o dragi tu chodzi .

ocenił(a) film na 9
blackgirl13

Ależ po co puszczać go w szkołach przeszkodzimy tylko naturalnej selekcji.