PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684263
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

jak kiedyś napisała interia.pl:
Simon Braund wybrał dziesięć najbardziej dobijających filmów, które "są w stanie zrujnować twój dzień" Na szczycie TOP10 "Empire" znalazł się film Darrena Aronofsky'ego "Requiem dla snu"

Na szczycie TOP10 "Empire" znalazł się film Darrena Aronofsky'ego "Requiem dla snu".
"Ten film ogląda się raz. Potem idzie się do pubu, by dojść do siebie i bezmyślnie gapić się w kufel piwa" - pisze Simon Braund w "Empire".
hehehe

Natalie_9711

Dokładnie tak.
Po jego obejrzeniu tak też zrobiłam. Poszłam na długi spacer,a po drodze wypaliłam tonę papierosów.

ocenił(a) film na 10
Natalie_9711

Rzeczywiście mocny film! Pamiętam, że po obejrzeniu długo nie wstawałem z fotela... zrobił na mnie ogromne wrażenie! Nie oglądałem go później ani razu, czekam na odpowiedni moment i znowu sobie włączę, po prostu nie chce sobie zepsuć obrazu dramatu idealnego! Tu przecież nie chodzi tylko i wyłącznie o narkotyki, chodzi o tragedię ludzką. Film pokazuję jak bardzo człowiek może się stoczyć a narkotyki to tylko narzędzie... Masakra film, minęło już kilka dobrych lat a ja wciąż jestem pod wrażeniem i do tego ta niesamowita robiąca jeszcze mocniejszy klimat muzyka przeplatana z groteskowymi wstawkami z teleturnieju! Jak dla mnie film 10/10!

użytkownik usunięty
Natalie_9711

Supernatural, raczej nie chodzi o popsuty humor, ale o psychikę. Ja po obejrzeniu tego filmu musiałam ją zbierać z podłogi i ciągle miałam końcowe obrazy przed oczami. Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek go obejrzę.

użytkownik usunięty
Natalie_9711

Za to ty masz świetną, ale wiesz, jakoś nie zazdroszczę.