PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134876
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

i za co?!
za Kristen udającą rozwścieczonego buldoga ?!
porażka

victrish

Porażka to Twoja prowokacja.Już daj sobie spokój co?
Sam jeździłem po tym filmie,ale po tej części zmieniam zdanie.Bo mnie naprawdę zaskoczyła.Więc daruj sobie głupie komentarze,napisz chociaż raz coś mądrego i uzasadnij swoje zdanie..a nie rzucasz puste teksty.

Damx123

nie masz się czym chwalić, a pisać będę co mi się podoba bo w końcu istnieje coś takiego jak wolność słowa

victrish

Tak istnieje coś takiego jak wolność słowa.Ale w twoim przypadku to czysta głupota,a nie wolność słowa.

Damx123

Daj jej spokój. oglądała film ma prawo do wypowiedzi. To twój problem że dajesz sie prowokować.
Loża Szyderców zostaje dla ciebie na zawsze zamknięta... precz

sentia

Widzę,że przyszłaś pomóc.To raczej problem prowokatorów,bo tylko ktoś samotny,ktoś kto nie ma przyjaciół albo zainteresowania prowokuje ludzi,i zakłada wiele tematów.No,ale rozumiem...że nie każdy,może być zrównoważony emocjonalnie.

Damx123

Tak a osoba która tak radykalnie zmienia ocenę z 1 na 10 jest rzeczywiście bardzo stabilna. Dobra kończę z tobą dyskusję. Żegnam

sentia

Żadnej części zmierzchu nie oceniłem na 1.To po pierwsze.Po drugie oceniam każdą część osobno,w przeciwieństwie do ciebie nie oceniam wszystkiego po jakiś uprzedzeniach.
No oczywiście,kończ.Lepiej zaczepiaj osoby z gimnazjum,nad którymi masz przewagę.

ocenił(a) film na 9
victrish

zrób sobie lewatywę może ci minie :)))))))

ocenił(a) film na 7
victrish

Istnieje wolność słowa i wy się jej domagacie, ale odmawiacie jej innym. Hipokryzją śmierdzi na kilometr.

Film sam w sobie cienki, zakończenie dupne. Co na plus? Widok śmierci połowy bohaterów, widok przesłodzonej dakoty bez głowy, poprawa gry aktorskiej. Scena bitwy była świetna.
Reszta filmów nie przypadła mi do gustu. A książka? Książka jest idiotyczna i mało ambitna. Takie romansidło jakich pełno. Do tego z rażącymi błędami.

victrish

Ty wiesz ile ten film zarobi prawdopodobnie na świecie przez ten weekend? 275 mln dolarów!!!!!!!

victrish

Film jest świeżutki; prawie każdy na początku ma zawyżoną ocenę gdyż film w pierwszej kolejności oglądają zainteresowani. Później ocena zostanie uobiektywniona. W tym przypadku pewnie o co najmniej 2 oceny w dół.

victrish

To jest fragment wywiadu z K.S. Boże będzie tego więcej!!!!!!!
Ale może to jeszcze wcale nie koniec? Fani domagają się kolejnych części.

I na pewno kolejne części powstaną. Rozmawialiśmy o tym ze Stephenie [Meyer, autorką książkowego pierwowzoru "Zmierzchu" - Y. Cz.-H.], więc mogę mieć w tej sprawie pewność. "Zmierzch" to potężny świat, a my poznaliśmy dotąd jedynie jego malutki fragment. Całe mnóstwo pytań pozostało bez odpowiedzi. Jest tyle historii do napisania. O wampirach, o wilkołakach… Powstanie następnych książek jest tylko kwestią czasu. Z jednym zastrzeżeniem: to już nie będą opowieści o Belli i Edwardzie. Wątek tych dwojga został już raz na zawsze zakończony. Osiągnęli spokój, o który bardzo długo walczyli, mogą więc żyć długo i szczęśliwie. Teraz czas na nowych bohaterów.

sentia

NIEEEE !!!!!!! :(
to jest właśnie żałosne, takie pisanie na siłę dla kasy. zrobi się z tego moda na sukces.

victrish

Wiesz ile jest w Ameryce fanek tego filmu? Mnóstwo:P
Wg. mnie to najgorsza część i jedyne co mi się podobało to scena z wizją Alice-i mówię to bez żadnej ironii bo pomysł był naprawdę ciekawy i zaskakujący :)
Zepsuta scena przebudzenia Belli po przemianie,momentami płytkie dialogi,dużo beznadziejnych ujęć co psuje efekt,sztuczna mimika i pozy innych aktorów grających wampiry...i we wszystkich częściach podziwiamy ząbki Kristen :)

ocenił(a) film na 9
panienka_2

o mamy nową scenarzystkę :))))) :) fachowiec :)))))))))

gosiaxxx7

Co ty do cholery gadasz?

ocenił(a) film na 9
panienka_2

o i dentystka - cholera co za ideał :)))))))))

ocenił(a) film na 7
panienka_2

Też tak uważam. Nie podobało mi się. Racja. zepsuli scenę jej przebudzenia. W książce było to tak cudownie opisane. Brakowało mi także podkreślania tego jaka Bella jest wyjątkowa, że powstrzymuje swoje pragnienie. To było dość ważne, a oni to pominęli. W książce też fajny był moment załatwiania paszportów, a w filmie skrócili to do niecałych dwóch minut.
Nie oszukujmy się. Sam pomysł Meyer z zakończeniem historii nie jest dobry. Świadkowie?! Jak już przyjechali to mogli walczyć na prawdę, a nie tylko w wizji Alice.

ocenił(a) film na 9
victrish

nawet diablica jest łagodniejsza od ciebie

gosiaxxx7

no tak, bo przecież przekleństwa są łagodniejszą formą rozmowy,prawda ? ale ty żałosna,bronisz jej tylko dlatego,bo jest fanką zmierzchu;/

ocenił(a) film na 9
panienka_2

a ty kto siostry miłosierdzia - pisze coś do ciebie???? nie do ciebie wiec NARA !!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
sentia

no proszę co za sekta :)

ocenił(a) film na 8
sentia

jesteś zagorzałą antyfanką , więc jak już obejrzysz ten film to proszę podziel się z nami swoimi odczuciami( tylko szczerymi) jestem bardzo ciekawa twojej wypowiedzi

kasiek09876

Właśnie pisze komentarz na żywo bo oglądam... poczekaj jakieś 40 minutek bo tyle mi zostało do końca oglądania i wrzucę temacik :P

sentia

Zostawić i słusznie. Przecież widać, że to jeszcze dzieciak :)

ocenił(a) film na 10
Ofeflia

popatrz na swoją matke, to raczej ona jest nim skoro takie głupoty pozwala ci wypisywać.

ocenił(a) film na 10
victrish

ja tam lubie Kristin .. mysle,ze zagrala w tej czesci najlepiej :) i film rewelacja :P

ocenił(a) film na 8
victrish

Mnie film się baardzo podobał. Najlepsza ze wszystkich części.

victrish

Najlepsza część ze wszystkich. Super zakończenie. Wielu przeciwnikom zmierzchu się podobało a to coś mówi. Sale w kinach pękają w szwach i tu zaskoczenie, nie wypełniają ich małolaty tylko ludzie 20+, 30+ a nawet 40+ ;p

ocenił(a) film na 8
carolina8977

U nas w kinie też było więcej starszych niż małolatów ,co mnie bardzo zdziwiło :) Film super

victrish

Właściwe porównanie, bo z tą miną ani człowieka ani wampira ona nie przypominała.

ocenił(a) film na 6
victrish

Victrish < 3333333333333

ocenił(a) film na 5
victrish

No właśnie ocena 7,5 ? Strasznie zaniżona widać , że trolowce działają, bo na stronie multikina film ma ocenę 9,6

ciosina

O lol

sentia

Czekałam na ten film około roku. Cieszyłam się że wchodzi do kina i że w końcu zaspokoję swoją ciekawość co będzie dalej (pomimo że czytałam książki po 2 razy). Dodam że nie jestem nastolatka tylko dojrzałą kobietą i to na dodatek szczęśliwą żoną i matką (więc moja opinia nie jest postawiona przez różowe okular 16 letniej nastolatki).

Co do samego filmu przed świtem cz 2 to się zawiodłam...:-( może dlatego że tak długo na to czekałam ale...przedstawiona bella taka jakaś sztuczna jako wampir, ponadto te najciekawsze (jak dla mnie oczywiście ) momenty w książce były ominięte w filmie. Ogólnie najfajniejsza była scena z bitwą i podobało mi się że dodane była wizja Alice. Ogółem film poniżej moich oczekiwań (ale może były one za wysokie).
Pozdrawiam wszystkich zmierzchofanów:-)

ocenił(a) film na 6
ciosina

http://www.imdb.com/title/tt1673434/

ocenił(a) film na 5
sebators15

co to ?

victrish

Jeśli o mnie chodzi to najlepszym momentem była wizja Alice :D Poza tym wspaniały soundtrack! i za to przede wszystkim ogromny plus, bo przecież wszyscy wiedzą że Zmierzch to romansidło ale nawet na tego typu filmy przychodzi kiedyś ochota :P Ja nie żałuje że poszłam do kina ;)

victrish

Wreszcie ludzi poszli po rozum do głowy.
Mnie ta ocena nie dziwi.

ocenił(a) film na 5
MaryCullen

No najwyraźniej nie poszli po rozum do głowy skoro sami się przyznają , że nie oglądają a oceniają na 1. Świadczy to o genetycznej głupocie.

ciosina

Chodzi mi o to ze ludzie zmadrzeli i dlatego tak wysoko oceniają. Wkoncu 7.5 nie miała żadna część...

MaryCullen

Hej księżniczko:D Odespałaś wreszcie maraton?

sentia

Tak.
Maraton był super, ale... Wiecej na żaden nie pójdę. Strasznie cieżko wysiedziec 11 godz w kinie i to jeszcze w nocy.
Ten wystarczy mi do końca życie ;)