PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Czy wg was Przed świtem part 2, będzie najlepszym filmem 2012 roku, jak myslicie ?

ocenił(a) film na 1
MaryCullen

Ty tak na serio? Bo w tym momencie zbaraniałem.

Pep_filmweb

Jasne że na serio. wg mnie to będzie hit. Jakim zreszta były pozostałe cztery części

MaryCullen

Będzie tak samo "najlepszym" jak poprzednie części :)

ocenił(a) film na 4
sir_zibo

sir - dobrze to spuentowałeś ;) Złota Malina się szykuje, więc w czymś będzie najlepszy... 2012 pewnie Hobbit Part II ;)

MegaTM

Kto dostanie maline to jeszcze zobaczymy ...

ocenił(a) film na 4
MaryCullen

Hitem wsrod mlodziezy jest zawsze kazda czesc, chodzi nam o przeslanie i ogolna ocene filmu.... I chyba 4 część wypada ocenic dopiero po obejrzeniu piątej, skoro film podzielili na 2 odrębne...

MegaTM

Zapewne tak, ale jeśli do tej pory wszystkie filmy z tej serii były dobre (conajmiej dobre)
to nie sądze zeby 5-a częśc im nie wyszła

MaryCullen

Taaaa.... dobre jak nie wiem co

MaryCullen

Pogubiłam się, to chodzi Ci o to czy to będzie hit czy dobry film?? Bo to się zwykle nie pokrywa :)

bali74

Według mnie to będzie genialny film, i dlatego będzie hitem. W sadze Zmierzch to sie zawsze pokrywa(oczywiście według mnie ! )

MaryCullen

Po przeczytaniu reszty tej dyskusji lepiej już się nie będę odzywać, podziwiam "zaangażowanie", polecam prawdziwe filmy o "prawdziwych" wampirach.

MaryCullen

Hehehe rozbawiłaś mnie;). B.D może nie będzie najlepszym filmem 2012 ROKU, ale mam nadzieje, ze bedzie najlepszą z części sagi Zmierzch. Szczerze mówiąc najbardziej podobała mi sie 1 część.

kamarama90

Mi sie tak samo podobały wszystkie części

MaryCullen

W kategorii komedia o wampirach na pewno :).

pietro1101

Jak się nie ma nic madrego do powiedzenia to lepiej siedzieć cicho

MaryCullen

Polecam zastosować się do własnej zasady

MaryCullen

Wszystkie części były zajebiste:)

moni16

Zgadzam sie

MaryCullen

Ja mniałam bzika na punkcie 1 części;) Natomiast ,, New moon'' nie podobalo mi sie wcale. Już sie nie doczekam ostatniej części! Tyle lat czekałam,aby zobaczyc Belle w roli wampira:D Szkoda, ze to ostatni część.

kamarama90

Wielka szkoda. Stefanie Meyer powinna pisac dalej, oni powinni nakrecac dalsze częsci. Co jak co, ale saga Zmierzch ne powinna się tak szybko skończyć. Przeciez jeszcze tyle chcemy sie dowiedziec o Belli, o jej życu jako wampirzycy, o dalszych losach Cullenów itp, itd.

MaryCullen

Z jednej strony masz racje, ale z drugiej strony mogłaby sie z tego zrobić telenowela;) Nawet jakby nakręcili kolejne części to kiedys to musi sie skonczyc i zawsze pozostanie niedosyt. Wole już żeby to sie skończyło niż żeby zrobili z tego 2 mode na sukces. Tak jak z serialami, ze na początku jest wszystko fajnie , a póżniej już brakuje pomysłów.

kamarama90

Telenowela ? Nie sądze, ale każdy ma własne zdanie ;)

MaryCullen

Mam dla ciebie dobrą wiadomość. ostatnio na filmwebie przeczytałam że producent filmowy jest zainteresowany dalszą częscią sagi i jeżeli tylko Stephenie napisze dlasze częsci (a ona nie zaprzecza że napisze :)) to możemy się jeszcze nie żegnać z Cullenami :)
Pozostaje tylko trzymać kciuki aby się udało.

Edwarella

Słyszałam o tym. Miejmy nadzieje ze napisze

MaryCullen

Ludzie już chyba nie mają poczucia smaku... ;/ 1 część była co najmniej beznadziejna. Ja cały film się śmiałam z gry aktorskiej Cullen -Swan :P Byłam na tyle głupia, że poszłam na przed premierę i cały film nasłuchałam się "ochów" i "achów" 12-sto latek z tylnych rzędów, co plasuje obecnie, na czołówce najgorszych momentów z mojego życia :D
Jestem fanką książek i chyba tylko i wyłącznie tych książek, bo te jeszcze coś w sobie mają, a nie to co te gnioty na ekranie....Edward Cullen, który jest seksowny jak deska do prasowania, czy Bella która jak widać ma zaawansowaną afazję (czego nie było w książce :P) -bazując na tym, nie wiem kto obsadzał ten film, ale musiał być ślepy i głuchy ;/
Ah, ale polecam "Wampiry i świry" :D robią sobie jaja z tego filmu na całego, dlatego przedkładam go nad całą sagę filmową zmierzchu :P
No i na koniec odpowiem na to pytanie, jakby nie było wiadomo co o tym sądzę - jeśli kiedyś ktokolwiek ze zmierzchu pojawił się, albo pojawi na rozdaniu oskarów, aby otrzymać nagrodę - dajcie mi znać, bo to chyba będzie mój osobisty koniec świata...

ocenił(a) film na 2
Lois

Zmierzch był dobry, ale bez szału. Księżyc w Nowiu jest obrzydliwie długi i nudny, po jego obejrzeniu myślałem, że nie ma szans już nic wyciągnąć z tej sagi. Oglądając Zaćmienie zmieniłem zdanie. Ta część postawiła zupełnie inny klimat i przywiązanie bohaterów. Przed Świtem wydaje się być najlepszą częścią sagi. Dlaczego? W koncu mamy naturalne i piękne kolory w filmie, mamy dobre zdjęcia i bardzo dobrą muzykę. Stewart i Pattison już tak nie irytują, choć wciąż są drewniani. Ogólnie saga nie jest zła, myślę, że jeśli wziąłby sięza to jeden reżyser i obsadzono kogo innego w rolach głównych mogłoby być naprawdę dobrze. No cóż pozostaje czekać na ostatniączęść i za 10 lat na remake, oby dobry. :)

Indy_6

Zgadzam się :) Jedynym możliwym ratunkiem w tej sytuacji jest przeczekanie i remake z nową obsadą, za kilkanaście lat (zapewne w 5D ;P)

Lois

Cos bym ci odpowiedziała, ale nie jestem chamska. Choc własciwie mogłabym zrobić wyjatek ...

MaryCullen

Powiedz co chciałaś powiedziec takiego chamskiego? Wydaje mi sie, ze zabardzo emocjonalnie podchodzisz do tych wypowiedzi przeciez każdy ma prawo wyrazic własną opinie. Tak wogole to ile masz lat? Twoje odpowiedzi w stosunku do innych którzy mają inne zdanie są bardzo anty. Mi sie wypowiedz Indy_6 podoba i jestem ciakwa co takiego CHAMSKIEGO mogłabys jej odpowiedziec.

kamarama90

Ile mam lat ? Wydaje mi się że to nie twój interes. A odpowiedź była do Lois.

MaryCullen

Zatem słucham. Skoro nie mogę mieć własnego zdania, to powiedz mi, co powinnnam myśleć?

ocenił(a) film na 9
MaryCullen

Według mnie zalezy to od człowieka, jak zwykle będzie dużo zamieszania, nie powiem - ja jako fanka Zmierzchu czekam z niecierpliwością i dla mnie będzie on jednym z najlepszych filmów tego roku, ale rozumiem ludzi dla których to pytanie jest niczym żart bo sagi nie lubią. Przyznam jednak, że nie spodziewam się niczego lepszego niż część pierwsza BD ponieważ zaskoczyło mnie pozytywnie to że wreszcie aktorzy zaczynają okazywać jakoś emocje. Na pewno teraz wielkie zaskoczenie - fanka zmierzchu go krytykuje... Tak wbrew pozorom ja również mam "ale" do sagi :P Aż tu nagle byłam bardzo pozytywnie zaskoczona kiedy poszłam na czwartą część, także patrząc na to jak Bill Condon nakręcił cz.1 wierze, że duga będzie równie dobra :D

ocenił(a) film na 2
MaNIa362

Racja 1 część Przed Świtem jest najlepsza :) O ile poprzednie 3 były no spójrzmy prawdzie w oczy - słabe, tak teraz jest na pewno dużo lepiej. Charakteryzacja Belli na pewno zasługuje na duży +, no ale film ma niestety trochę minusów :)

ocenił(a) film na 5
MaryCullen

Wiem jedno, z pewnością rokiem filmu nie będzie ;) Dlaczego? Za duża konkurencja^^

MaNIa362

Jest sporo "ale" i wydaje mi się, że te wypowiedziane pzez fanów, są bardziej wiarygodne niż te wypowiedziane przez wrogów. I racja, że Condon zrobił świetną robotę i, że jak to powtórzy to będzie ogromny sukces. Kolejną prawdą jest ta gra aktorska. Szczególnie chyba się to tyczy Kristen :) I nie wiem czy bd to najlepszy film 2012, tego dowiemy się pod koniec tego roku, ale na pewno jest to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów 2012

ocenił(a) film na 10
MaryCullen

ja uważam że tak, strasznie czekam. jestem chłopakiem a mimo wszystko ten film jest spoko

ocenił(a) film na 9
MaryCullen

Myślę że Przed Świtem par2 ma na prawdę szanse zostać najlepszym filmem 2012r . I bardzo podobała mi się gra Roberta Pattinsona Przed Świtem1 a nie jestem małolatą.

ocenił(a) film na 8
ele75

Mi też się podobała jego gra :D
A ja z kolei myślę (tak,ja myślę :P),że BD part 2 będzie najlepszym filmem tego stulecia :)

bizilla

Chyba tysiaclecia ;)

MaryCullen

Może jeszcze oskara dostanie?

sentia

Albo Globa?

sentia

Bardzo możliwe, że dostanie !!!

MaryCullen

Ty naprawdę w to wierzysz?

sentia

Dziecina kpi

sentia

Tak

MaryCullen

To ciekawa jetem za co dostanie Oskara?
Najlepszy film? Aktor? Aktorka!!!!!!!!!! Buahaha

sentia

Wedlug mnie powinien dostać oscara za wszystko co wymieniłeś + naj scenariusz !

MaryCullen

Victrish trzymaj mnie bo umrę!
Słonko pogódź się z tym że ten film może dostac na najwyżej nagrode od MTV które juz zeszło na psy

sentia

A właśnie ! Wczoraj wręczali Złote Maliny 2012.
Niestety mam dla Ciebie złą wiadomość ! Zmierzch nie dostał żadnej.