Nessie.... potwór z Loch Ness..... Piękne imię dla dziecka. Fakt postarała się autoreczka :P
Tak wiem jak ma na imię... Przebnęłam przez część książki. Mnie sie Nessie kojarzy tylko z jednym. I na pewno nie jest to ani imię ani zdrobnienie imienia dla dziecka.
Jak Ci się podoba ok nie neguję tego :) Wytłumacz mi tylko, proszę jak to jest możliwe, że Belle zapłodnił facio nieżyjący od 100 lat i jak wszem i wobec wiadomo wampiry nie mogą mieć dzieci. Wiem czepiam się ale po prostu razi mnie absurdalność tego filmu a jak narazie chyba jesteś jedyną nie mieszającą z błotem fanką owej sagi.
Ps. jak kolejny raz przeczytam, że za stara jestem aby zrozumieć fenomen tego filmu to będę gryzła :D
Prawdę mówiąc to sama nie wiem jak to możliwe.
W książce nie było wyjaśnione.
To poprostu jakiś... No nie wiem... Jakiś cud !
Może ich plemniki są nieśmiertelne i mają nadprzyrodzoną moc xD Mnie też zawsze interesował ten wątek. We wszystkich filmach/serialach o wampirach dziecko nie mogło być stworzone przez trupa. Autorka mogła chociaż napisać że dziecko zostało adoptowane i wszystko by się skończyło szczęśliwie.
Może to był cud ?
A może masz racje z tymi niesmiertelnymi plemnikami ?
Tego sie chyba nigdy nie dowiemy :/
Ręce opadają :( bzdura na maxa. Nieśmiertelne plemniki, cud..... Fight nie mam nic do Ciebie. Błagam chociaż JEDEN sensowny argument przemawiający za tym filmem. Moim skromnym - to jedynie kpina z widza (i czytelnika boż przeca najpierw były wypociny w postaci książki). Autorka tego "cuda" chyba myślała, że ludzie są na tyle ograniczeni, że kupią tą jej bajeczkę o wampirach świecących w słońcu i cud-zapłodnieniu...... Masakra
Nie tylko zapłodnienie zostało nie wyjaśnione ale także i stosunek :P Krew nie dochodzi do każdego zakątka ciała więc jak w ogóle doszło do erekcji ?! W serialu "Pamiętniki wampirów" gdy wampir regularnie spożywa krew wtedy jego ciało normalnie funkcjonuję (biję jego serce, może jeść ludzkie jedzenie bez tycia) ale nie może zapłodnić dziecka :/ W tym filmie niestety autorka poskąpiła szczegółów. Może w końcu wyjaśnij to w jakimś wywiadzie (o ile będzie w stanie). Niestety nie posiadam sensownych argumentów przemawiających do tego filmu ponieważ fanką nie jestem.
jak zwykle zero odpowiedzi ze strony fanów jak pyta człowiek o argumenty. Przepraszam że piszę pod twoim postem ale pod swoim tak jakoś dziwnie by było :D No ale fakt sama nazwa tłajlajt i wszysto jasne... sam tytuł powinien doprowadzić mnie do szału macicy P
Jakiś czas temu oglądałam na tvn player "czytam bo lubię" autorstwa Doroty Wellman. Jeden z odcinków poświęciła Sadze Zmierzch. Tam argumentuje dlaczego autorka postanowiła przedstawić wampiry w dziennym świetle. Niestety, nie na wszystkie twoje wątpliwości znajdziesz tam odpowiedzi, niemniej polecam.
A gdzie argumenty fanek??? Samej autorki aby wyjaśnić pewne niedociągnięcia?????? Skorzystam i obejrzę jeśli chodzi o program Dorotki
Na argumentacje fanek musisz poczekać aż ją przedstawią, bo się za fankę nie uznaje ;-)
Marry ta dziewczyna to troll. Zobacz jej wypowiedzi: http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Ksi%C4%99%C5%BCyc+w+nowiu-2009 -491960/discussion/Zdecydowanie+odradzam,1928342
Dzięki.
I skoro już rozmawiamy, to chciałam cię przeprosić za moje wcześniejsze zachowanie, za te kłótnie.
Sama nie wiem czemu sie tak zachowywalam.
Winna leży po obu stronach. Ja również chciałabym cię przeprosić za mój niewyparzony język. Mam nadzieję że już będzie lepiej :) A więc zgoda? ;)