PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Kocham ją jest najlepsza z całej sagi tak samo Bella i Edward.

RenesmeeCullen2

dzwonić po policję, czy nie dzwonić?

Moai

Po pogotowie niech szykują kaftan.

Moai

O co wam niby chodzi.

ocenił(a) film na 2
RenesmeeCullen2

Zostałaś opętana przez Zmierzch.

FightClub_2

Tak już dawno.

RenesmeeCullen2

Nie ty jedyna ;)

RenesmeeCullen2

No, że jesteś taka jak Jacob. Kochasz dzieci. Taki żart.

RenesmeeCullen2

Ja również uwielbiam Nessie, ale według mnie najlepsza z sagi jest Jane.

MaryCullen

A dla mnie jedynym normalnym był Kajusz. Bo chciał ich wszystkich pozabijać.

sentia

Cajus jest spoko.
Tylko ze oprócz wyrażenia chęci zabicia ich wszystkich za dużo nie robił...

MaryCullen

No niestety ich nie zabijał...

sentia

Hm...

sentia

Wiesz co, przegląłam nasze stare dyskusje i ...
Pamiętasz jeszcze o tym zakładzie ?

MaryCullen

pewnie że pamiętam

sentia

Rozumiem, ze ciagle jest ważny ?

MaryCullen

tak a co? chcesz się wycofać:P no nie rób mi tego:P
PS wolałam jak miałas Jane w awku

sentia

Nie, nie wycofam sie.
I przecież mam Jane...

MaryCullen

z daleka wyglądałam ja K.S

sentia

Nieee... awatary z Kristen narazie mi sie znudzily.
Zresztą i tak najbardziej lubię Jane...

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Nessie.... potwór z Loch Ness..... Piękne imię dla dziecka. Fakt postarała się autoreczka :P

zojchincu

Ma na imię Renesmee.
Nessie to zrobienie.
Mi tam sie podoba.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Tak wiem jak ma na imię... Przebnęłam przez część książki. Mnie sie Nessie kojarzy tylko z jednym. I na pewno nie jest to ani imię ani zdrobnienie imienia dla dziecka.

zojchincu

Przynajmniej jest oryginalne.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Jak Ci się podoba ok nie neguję tego :) Wytłumacz mi tylko, proszę jak to jest możliwe, że Belle zapłodnił facio nieżyjący od 100 lat i jak wszem i wobec wiadomo wampiry nie mogą mieć dzieci. Wiem czepiam się ale po prostu razi mnie absurdalność tego filmu a jak narazie chyba jesteś jedyną nie mieszającą z błotem fanką owej sagi.

ocenił(a) film na 2
zojchincu

Ps. jak kolejny raz przeczytam, że za stara jestem aby zrozumieć fenomen tego filmu to będę gryzła :D

zojchincu

Prawdę mówiąc to sama nie wiem jak to możliwe.
W książce nie było wyjaśnione.
To poprostu jakiś... No nie wiem... Jakiś cud !

ocenił(a) film na 2
zojchincu

Może ich plemniki są nieśmiertelne i mają nadprzyrodzoną moc xD Mnie też zawsze interesował ten wątek. We wszystkich filmach/serialach o wampirach dziecko nie mogło być stworzone przez trupa. Autorka mogła chociaż napisać że dziecko zostało adoptowane i wszystko by się skończyło szczęśliwie.

FightClub_2

Może to był cud ?
A może masz racje z tymi niesmiertelnymi plemnikami ?
Tego sie chyba nigdy nie dowiemy :/

ocenił(a) film na 2
FightClub_2

Ręce opadają :( bzdura na maxa. Nieśmiertelne plemniki, cud..... Fight nie mam nic do Ciebie. Błagam chociaż JEDEN sensowny argument przemawiający za tym filmem. Moim skromnym - to jedynie kpina z widza (i czytelnika boż przeca najpierw były wypociny w postaci książki). Autorka tego "cuda" chyba myślała, że ludzie są na tyle ograniczeni, że kupią tą jej bajeczkę o wampirach świecących w słońcu i cud-zapłodnieniu...... Masakra

ocenił(a) film na 2
zojchincu

Nie tylko zapłodnienie zostało nie wyjaśnione ale także i stosunek :P Krew nie dochodzi do każdego zakątka ciała więc jak w ogóle doszło do erekcji ?! W serialu "Pamiętniki wampirów" gdy wampir regularnie spożywa krew wtedy jego ciało normalnie funkcjonuję (biję jego serce, może jeść ludzkie jedzenie bez tycia) ale nie może zapłodnić dziecka :/ W tym filmie niestety autorka poskąpiła szczegółów. Może w końcu wyjaśnij to w jakimś wywiadzie (o ile będzie w stanie). Niestety nie posiadam sensownych argumentów przemawiających do tego filmu ponieważ fanką nie jestem.

ocenił(a) film na 2
FightClub_2

wiem, że nie jesteś fanką moje pytanie było skierowane bardziej do Mary

ocenił(a) film na 2
FightClub_2

jak zwykle zero odpowiedzi ze strony fanów jak pyta człowiek o argumenty. Przepraszam że piszę pod twoim postem ale pod swoim tak jakoś dziwnie by było :D No ale fakt sama nazwa tłajlajt i wszysto jasne... sam tytuł powinien doprowadzić mnie do szału macicy P

ocenił(a) film na 4
zojchincu

Jakiś czas temu oglądałam na tvn player "czytam bo lubię" autorstwa Doroty Wellman. Jeden z odcinków poświęciła Sadze Zmierzch. Tam argumentuje dlaczego autorka postanowiła przedstawić wampiry w dziennym świetle. Niestety, nie na wszystkie twoje wątpliwości znajdziesz tam odpowiedzi, niemniej polecam.

ocenił(a) film na 2
Pola_090

A gdzie argumenty fanek??? Samej autorki aby wyjaśnić pewne niedociągnięcia?????? Skorzystam i obejrzę jeśli chodzi o program Dorotki

ocenił(a) film na 4
zojchincu

Na argumentacje fanek musisz poczekać aż ją przedstawią, bo się za fankę nie uznaje ;-)

ocenił(a) film na 2
Pola_090

oj podejrzewam ze się nie doczekam :D bo nie mają za dużo do powiedzenia

ocenił(a) film na 4
RenesmeeCullen2

Fajne nicki dziewczyny o.o

Ringoo

A ty jaki masz nick jakiś Rin coś tam .

RenesmeeCullen2

Ty masz najlepszy bo z 'Cullen'.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Marry ta dziewczyna to troll. Zobacz jej wypowiedzi: http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Ksi%C4%99%C5%BCyc+w+nowiu-2009 -491960/discussion/Zdecydowanie+odradzam,1928342

FightClub_2

Ja tylko powiedziałam ze ma fajny nick

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Ja wiem. Po prostu chciałam cię ostrzec.

FightClub_2

Dzięki.

I skoro już rozmawiamy, to chciałam cię przeprosić za moje wcześniejsze zachowanie, za te kłótnie.
Sama nie wiem czemu sie tak zachowywalam.

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

Winna leży po obu stronach. Ja również chciałabym cię przeprosić za mój niewyparzony język. Mam nadzieję że już będzie lepiej :) A więc zgoda? ;)

FightClub_2

Zgoda !

ocenił(a) film na 2
MaryCullen

No to fajnie :)

FightClub_2

Też się cieszę :)

ocenił(a) film na 2
FightClub_2

Jacie bo napisałam że kocham Renesmee to ty już że jestem trollem to jest żałosne.

ocenił(a) film na 2
RenesmeeCullen2

Już zapomniałaś jak się popisywałaś w tym temacie? : http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Ksi%C4%99%C5%BCyc+w+nowiu-2009 -491960/discussion/Zdecydowanie+odradzam,1928342
Nie udawaj że nie wiesz o co chodzi.