Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163989
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Bella grana przez Kristen to główna bohaterka.
Przyglądając się jej poczynaniom można by ją oskarżyć o zbytnie przywiązywanie wagi do rzeczy przyziemnych.
Aby Kermit nie zarzucał mi ,że mój wywód to elaborat ,z dedykacją dla niego wszystko napiszę w ładnych punkcikach ;)

1.Edward dysponuje dużą ilością mamony.
2.W garażu wampirza rodzinka przetrzymuje szybkie samochody.
3.Przemienienie w wampira będzie jej gwarantowało życie pełne bogactw.
4.Rodzice Edzia mają na własność wyspę-kto by takiej nie chciał.
5.Jacob nie ma dużo kasy więc to jest prawdziwa przyczyna odrzucenia jego miłości :P
6.Edward w słońcu świeci się jak diament ,od tego momentu nie musiałaby nosić świecidełek.
7.Gdyby jeszcze dołożyć chęć zysku i brak skrupułów Bella mogłaby się pokusić o utworzenie czarnego rynku wprowadzając masę wampirzą(w końcu świecą się jak diamenty)
8.Dzięki temu ,że jako wampir można się poruszać bardzo szybko zaoszczędziłaby na biletach :P
9.W książce największą uwagę zwracała ma wygląd swojej ,,miłości” określała go ,,młodym bogiem” i tak potrafiła przez 3 strony :O
10.Nikt nie mógł czytać jej w myślach więc Edward nie poznał się ,że chodzi jej o jego klatę :D

Limonkaa

nie wyjdzie Ci i będziesz za wszystko obwiniać żaby, wolę jednak uniknąć eksterminacji :P

Looney_Kermit

Nie!Będę obwiniać tylko takiego jednego żabiego osobnika :P

Alibi

Głodnemu chleb na myśli :P

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Tylko pamiętajcie o zabezpieczeniu :D.

Chlip chlip, Areczku - krótki ogareczku, słowa potrafią ranić ;(...

UPADLY_WIDZ

Dzięki wielkie. Poniewczasie zrozumiałam, że też jestem pod twoim urokiem i uległam słodkim słówkom bo jak by nie było to dla ciebie zmieniłam mój avatar...

użytkownik usunięty
vivian23

Niech ci Pimpulek przeleje ze dwieście Euro Gąbek na naszej klasie, zakochasz się wtedy bez pamięci w swoim ogierze :D.

Strasznie to lubię gdy czuję w dal zapatrzona odległą, że w tych wszystkich najpiękniejszych chwilach najbardzej chciałeś być ze mną.

użytkownik usunięty
vivian23

Jak to się zowie... Marzenia ściętej głowy?

Gardzę takimi jak ty - niedojrzałymi, zielonymi jabłuszkami z pestkami w środku :).

vivian23

Teach me tiger how to tease you wah wah wah wah wah
Tiger, tiger I wanna squeeze you wah wah wah wah wah
All of my love I will give to you
But teach me TIGER.. or I'll teach you

vivian23

Teach me tiger how to tease you wah wah wah wah wah
Tiger, tiger I wanna squeeze you wah wah wah wah wah
All of my love I will give to you
But teach me TIGER.. or I'll teach you

vivian23

Debilny nowy fw :P

Limonkaa

już się nie tłumacz :P

Limonkaa

potrafisz sobie słodzić :P

Looney_Kermit

Jeszcze trochę cukru? Dosłodzić?

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Tak, twoją wyrafinowaną gadką :D. Przecież ty jeszcze mutacji nie przeszedłeś, coś tam niemrawo popiskujesz swoim ciapowatym sopranikiem, pewnie koleżanki z twojego gimnazjum mają więcej testosteronu od ciebie :).

Limonkaa

Nie żebym zazdrościł, ale Limona zbliżasz się do 1000 postów :P

Looney_Kermit

Oł jeee ma się ten dar :P

Limonkaa

Dudek przedłużył kontrakt z Realem o rok, dalej będzie rozgrzewał Casillasa :D

Looney_Kermit

Kurde nie podoba mi się fakt ,że Casillas gra w klubie z Krysią :/

Limonkaa

Krysia jest dumnym ojcem, za jedyne 10 milionów EURO :D

Looney_Kermit

Słyszałam :P Miał zachciankę to bachora sobie kupił :D

Limonkaa

w zasadzie ja mógłbym być jego synem za połowę tej sumy :D

Looney_Kermit

J nie mogłabym być jego córką-za duży wstyd :p Tfuuu i by mnie zabierał na wycieczki do kosmetyczki i solarium.
Chociaż....w sumie Krysia zna Casillasa :]

ocenił(a) film na 3
Limonkaa

Mam prośbę - dobijcie szybko do tysiąca, bo mi maila zapychacie, a nowy FW nie pozwala mi usunąć tego tematu z obserwowanych.
;]

Legion_

Zrobim co możem :P

ocenił(a) film na 1
Limonkaa

spać

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

co jest szplinie? oglądasz mrówki w samolocie? straszny horror co nie? kupkasz w majty?

ocenił(a) film na 1

ha ha ha jest moja zguba, co tam cukiereczku ??? Jakieś nowe wzorki na paznokcie ?

użytkownik usunięty
Limonkaa

Robim robim ;P W ogóle co tu się działo przez ostatnie dni?

A takie tam :P Kurde miałam oglądać ten straaaaszzzzny i mhrrrroczny horror na jedynce :P

użytkownik usunięty
Limonkaa

Strrraszny i mrrroczny? Tzn? Co leci? Mam się bac? :F

ocenił(a) film na 4

dla kobiet to wszystko jest straszne i mroczne :P

użytkownik usunięty
Vampire19

Akurat nie zawsze ;P Czasem zakupy z kobietą w centrum handlowym są "straszne i mroczne" dla faceta, a nie na odwrót ;P

Zakupy w takich centrach są straszne :P Ja tylko uwielbiam zakupy w zoologu a dokładnie dział akwarystyka :D Lepiej nie wpuszczać mnie tam z kasą ;)

użytkownik usunięty
Limonkaa

Heh, masz potencjał, słusznie jestes lady muppet ;) Hm, żywisz się oprócz czekolady glonojadami i małymi rybkami? :D

No co ty ja je hoduję :P A najlepsze są krewcie :D

użytkownik usunięty
Limonkaa

krewcie? W sensie piranie? To żywi się mięskiem? Czy mają specjalną karmę?

Miało być krewecie :P Ja już nie kontaktuje ;)

użytkownik usunięty
Limonkaa

Ładne to to, ale gupiki to był mój akwariowy totem od zawsze ;P Pikne rybeczki. Ja mam ochote się lekko upalić ;F W taką pogodę, przy takim upale pięknie się fruwa ;)

No teraz to ja mam krewecie i gupiki,można powiedzieć ,że jestem upadłym akwarystą.Takie gupiki to tylko dla początkujących ale zamierzam je zamienić na jakiś okaz bojka :D Musi być wyjątkowy ale obecnie brak takich :O
Ja w takim upale myślę tylko o wodzie :P Ewentualnie schłodzonym alko w dobrym towarzystwie :D

użytkownik usunięty
Limonkaa

Twoje pomysły i mój pomysł wzajemnie się nie wykluczają przecież ;) Można połączyć te przyjemności w bardzo fajny sposób :] Upadły akwrysta - dobry tytuł na jakiś film klasy B ;) Akwarysta, który jest nieszczęśliwy w życiu prywatnym posiada rybki. Przypadkiem do jego akwarium wlewają się chemikalia, które mutują jego rybki. Akwarysta Bob wpada do tego zakarzonego akwarium i odkrywa, że przez swoją mutację moze umyslem kontrolować... mordercze gupiki, krewecie a nawet... bojka megaludojada :F

Chyba ,że tak ale ja uciekam przed wszystkim co dymi :P A tfuuuu
Bardzo dobry scenariusz,godny Oscary :D Czemu nie zostałeś reżyserem czy kimś tam z branży filmowej :D

użytkownik usunięty
Limonkaa

Call me Ed Wood ;P Heh, bo samą wyobraźnią nie da się zarobić kasy, trza jeszcze miec wtyki tu i tam ;F Poza tym mama i tata postanowili urodzic mnie w Polsce, nie w USA ;) Ale moze za te lat kilka moja ksiązka (którą pisze w głowie) wejdzie na rynek i zmiecie Stefanje i inne Joasie Rowling z powierzchni ziemi. Dzieci będą podziwiały upadłych akwarystów, skrzyżowanie Venoma z Hoborgiem, a nie czarodziejków emo albo wampirków lalusiów! Ufff... spociłem się ;P Ok, no to dobrej nocy! Narra!

To ja czekam na te książki i zamawiam z dedykacją od autora :D
Ja tez spadam bo ten upał żyć nie daje :P

Kuuurcze już się skończył a miał taki straszny tytuł ,,Mrówki w samolocie " :P

użytkownik usunięty
Limonkaa

Aaaaaa! To dobry film, jak wszelkie tego typu tytuły ;) Polecam "mordercze króliki", albo "robale" - miazga :D

Ooo ciekawe tytuły,trza takie filmy oglądać .Rozrywka przednia :D
Ostatnio oglądałam o żmijach też taki mhhhrrrroczny :P

użytkownik usunięty
Limonkaa

http://www.filmweb.pl/film/Żmije-2008-466657 przypadkiem ten?

Jest prosta zasada w doborze takich produkcji: w nazwie musi być egzotyzczne zwierzę, a produkcja telewizyjna. Wtedy na 85% wiadomo, że film trzyma poziom :D

ocenił(a) film na 4

Obejrzyjcie sobie Zabójcze ryjówki hahahahhah to jest dopiero epicki film :P

użytkownik usunięty
Vampire19

Jest epicki, owszem. Psy przebrane za ryjówki to coś cudownego, ale to inna epoka kiczu, jeszcze piękniejsza ;)