PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie
użytkownik usunięty

polecam,jest plakat z Zacmienia;D z Bella i Edkiem.

użytkownik usunięty

powiesilam sobie na scanie ;D

użytkownik usunięty

scianie.

Hehe, też mam ten plakat powieszony :p

użytkownik usunięty
ollcia020

nie wyswietlaja mi sie obrazki.;

ocenił(a) film na 10

Madeinjapan Ty widziałaś te obrazki kiedyś na temacie Nessie wymieniałyśmy się zdjęciami kogo byśmy widziały w roli Renesmee :)

użytkownik usunięty
ollcia020

aha . Kojarze. ;P.

http://www.pudelek.pl/artykul/25832/kolejne_bozyszcze_nastolatek_ze_zmierzchu/

użytkownik usunięty
puma

;OOO ;DDD

puma

Według mnie ten film to porażka. Przeczytałam całą sagę, w filmie zabrakło wiele istotnych scen, zostały powycinane. Żałuje, że poszłam do kina na ten film. Moje oczekiwania zostały zwiedzione!!!!!!!!! Jedyne co podobało mi się w tym filmie to sceny walki wilkołaki i wampiry kontra nowonarodzeni oraz scena w namiocie.

użytkownik usunięty
anngelika_2

dobre i to . ;]

ocenił(a) film na 8
puma

wlasnie wrocilysmy z kina .film zrobiony bardzo dobrze zreszta jak poprzednie czesci,mile dla oka .ogolnie przyjemnie sie ogladalo kilka razy ciarki przeszly po plecach, lezka sie zakrecila .nasza ocena 8/10 warto bylo pojsc do kina.pozdrawiamy.

XxXsweetkate20XxX

Po co się męczyli nad tymi wilkami, jakoś nie mogłam się do nich przekonać widać strasznie, że komputerowe, mogli zabić, wypatroszyć i popychać jakby co, żeby nie wyglądało, że nie żywe ;] A co do wrażeń... najlepsza była scena walki i... w sumie to tyle, bo tak to cały czas flaki ze starym olejem.... ale i tak najlepsze są ich pocałunki - takie sztuczne, jak oni się całowali to musiałam patrzeć na ścianę, bo nie mogłam. Kryśka cały czas z otwartym dziobem, w sumie nie wiem o co jej chodzi, przecież ukazała swoje piękne uzębienie już w Zmierzchu to mogłaby już zamknąć. Zaraz zostanę zjechana przez fanki - spoko przyjmuję to. Ale też mam prawo głośno i wyraźnie wyrazić to co czuję. I w tym duchu braterstwa i pojednania powiem tyle, że cała saga książek miła i przyjemna, a filmy no cóż, standard podnosi jedynie muzyka :)

kasekpitrasek

Zgadzam się w 100% z kasekpitrasek

anngelika_2

A jeżeli ktoś chce dowiedzieć się co będzie dalej, zapraszam do mojej lektury :P
http://www.filmweb.pl/film/Zmierzch-2008-462441/discussion/Zmierzch+oczami+Edwar da,1412800
Uprzedziłam myśli Stefci :) no ma kobita konkurencję z za oceanu:)

kasekpitrasek

Spoler. Denrwowała mnie Bella. Myślalem, ze jej rozterki na drugiej czesci sie skoncza, a tu widze ciag dalszy. Naprawde komicznie wygloadalo jak pocalowala jacoba i zaraz pozniej poszla po przebaczenie do edwarda- to bylo troche niedorzeczne. Niby wybrala z nim malzenstwo itd, ale naprawde irytuje mnie ta postac, jej wewnetrzne porblemy i rozterki pomiedzy jednym a drugim sa wyjatkowo mdlawe. Nie sadzicie? Takze Bella na minus.

kasekpitrasek

Też nie przepadam za komputerowymi wilkami wolałbym już, żeby to były prawdziwe zwierzęta, ale cóż już w sumie przywykłam ;)

puma

Taaa ,jeszcze może prawdziwe wilki?

Limonkaa

tak prawidziwe wyglądałyby zdecydowanie lepiej jak te komputerowe.

puma

No to gratuluję wiedzy :/ Dla takich dzikich wilków praca na planie tego filmu byłaby ogromnym stresem,zwłaszcza ,że musiałyby pracować z ,,aktorami"nie mającymi pojęcia o zachowaniu dzikich zwierząt :/

Limonkaa

Posłuchaj kotku nie miałam na mysli dzikich wilków, ale np. oswojone bądz też psy skrzyzowane z wilkami. Twórcy "Krew jak czekolada" jakoś nie mieli z tym problemów.

puma

To widzę słodzimy sobie...Kochana muszę ciebie rozczarować ale nie ma czegoś takiego jak w pełni oswojony wilk :/ To jest dzikie zwierzę i nie usuniesz mu instynktów a więc także nie będzie można przewidzieć ego działań.
Krzyżówki wilków,myślisz ,że jak skrzyżujesz takiego dzikusa z psem to dostaniesz potulnego baranka?Kolejny mit,taki zwierzak odziedzicza najwięcej po wilku a więc nie można mu 100% ufać.

Co do wspomnianego filmu,to jeśli pamięć mnie nie myli wilki zastąpiła jakaś rasa psów bardzo do nich podobna.

Limonkaa

No, więć właśnie o to mi chodziło, ale wyglądały one naturalnie.

puma

No to następnym razem ładnie proszę o precyzyjne wyrażanie :P

Limonkaa

ileż w Tobie agresji i jadu! :P

Looney_Kermit

U mnie?Gdzie tam,ja po prostu nie lubię jak panienki dla własnej uciechy potrafią narazić na stres/cierpienie niewinne stworzonka.Wtedy owszem zbyt miła nie jestem,ale tutaj akurat się starałam

Limonkaa

ja to bym te psy po zakończeniu zdjęć upiekł na grillu :P Po ciężkiej pracy trzeba się najeść :P

Looney_Kermit

Masz szczęście ,że żartujesz :P Bo najczęściej za taką wypowiedź bym pogoniła ;P

Limonkaa

ale dziś na obiad jadłem mięso :P

Looney_Kermit

Nie bój się nie jestem nawiedzoną wegetarianką :P Nie mam w zwyczaju do czegoś zmuszać ;)

Limonkaa

ufff, to mogę upiec na rożnie kota sąsiadów? Strasznie wkurzający jest.

Looney_Kermit

Osz ty,ja tu z sercem na dłoni a ty kota chcesz upiec :O

Limonkaa

nie jestem typem panienki, która dla własnej uciechy potrafi narazić na stres/cierpienie niewinne stworzonka wiesz mi na słowo :) sama mam psa przybłędę. a na myśli miałam po prsotu, aby ten film był jak najbardziej autencztycny, ale niekoniecznie, zeby odławiali wilki w lasach :P

ocenił(a) film na 10
Limonkaa

tak się składa, że Kristen Stewart ma wilka-mieszańca, więc ona nie miałaby raczej problemu. : )

weramg

Uwielbiam takich ludzi :P Nie ma to jak lans z pso-wilkiem :/ A nad zwykłym psem to nie potrafią zapanować...

ocenił(a) film na 10
Limonkaa

ech...po prostu kocha zwierzęta. Ma też z tego co wiem psa, a nawet dwa [oprócz tego wilka] i kota/y (nie wiem dokładnie ile). Jak tego nie rozumiesz to mi bardzo przykro :(

weramg

zwierzyniec prowadzi, czy co? :P

ocenił(a) film na 10
weramg

Osoby które kochają zwierzęta by zrozumiały ,że wilk potrzebuje dużo swobody i watahy :/
Nie rozumiem takich ludzi,tyle jest psów w schroniskach a oni bawią się w takie snobizmy :(

Limonkaa

gdyby ludzie mieli ciut rozumu wiedzieliby, że nie należy rozmnażać psów dla własnej uciechy, a potem je oddawac bo schroniska bo jadą na wakacje albo dziecku się znudziła zabawka. a schronisko to akurat mniej drastyczny sposób pozbycia się zwierzaka bo bywają gorsze...

puma

No to mamy nie brać psów ze schroniska?Chodzi mi o mi to ,że z takimi możliwościami mogłaby przygarnąć jakiegoś biedaka.Ale nie,ona woli się po lansować :P

Limonkaa

nie no brać brać :P To zaiste godne pochwały ;)

ocenił(a) film na 8
puma

Mnie osobiscie film na prawde sie podobał :) Szczerze, nie sadziłam ze po nieudanym Ksiezycu w nowiu, Zacmienie wywoła we mnie pozytywne emocje, a jednak. W koncu cos sie działo (nie to co w NM), rezyser postarał sie o zachowanie epizodów z ksiazki + cytaty. Bardzo udany film!

użytkownik usunięty
aanuss91

Milego dnia,kochani.Dzisiaj znow jade na Zacmienie do kina. ;]
Bede wieczorem . ;***

ocenił(a) film na 1

ile razy to widziałaś ? miałem do czynienia z podobnymi przypadkami na forum avatara, spoko jest to uleczalne

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

Sęk właśnie w tym, że ciebie i twojej głupoty jeszcze tam nie wyleczyliśmy. Dostajesz tam wprawdzie potężne baty ale one tylko pogłębiają twoją chorobę umysłową, nic ci się nie poprawia.

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

tylko 2 razy , kochany.

ocenił(a) film na 4

do szpitala się przejedź, beybe :P

użytkownik usunięty
Vampire19

dziekuje,wszystko ze mna w porzadku. Ale tak sie ciesze,ze troszczysz sie o moje zdrowie ;) .

ocenił(a) film na 10

haha...nie no...troskliwych tu mamy forumowiczów... :D