PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9509}

Shrek

2001
7,8 846 tys. ocen
7,8 10 1 845680
7,6 62 krytyków
Shrek
powrót do forum filmu Shrek

wiele podobnych oglądałam i chociaż nie jestem już dzieckiem :) to zawsze najmilej wspominam ten film/bajkę. Osioł genialny (tekst z tą cebulą i warstwami i inne-super), Shrek i te jego świeczki z uszu:) poza tym jakby nie patrzeć, to i dużo romantyzmu w tym filmie jest, także każdy znajdzie coś dla siebie...nadal czekam na jakąś nową animację, która mogłaby zdetronizować "Shreka", ale chyba jeszcze długo taka nie powstanie...a zresztą niech każdy sam oglądnie i oceni...

ocenił(a) film na 9
anna bella

Tak, Shrek to taka bajka dla każdego, prawdziwe kino FAMILIJNE a nie, jak większość z tego gatunku, po prostu dziecięce.

anna bella

Najlepszy film animowany? Nie zgadzam się.
Król Lew bije Shreka na głowę.

ocenił(a) film na 8
Kasiek_xD

Na głowę może nie, ale fakt lepszy. Osobiście również wolę postacie wykreowane w Toy Story i Epoce Lodowcowej, ale muszę przyznać, że Shrek dostarcza najwięcej humoru ze wszystkich animacji.

ocenił(a) film na 7
brk91

Król Lew?? A co w nim takiego niezwykłego?? Epoka Lodowcowa najlepsza

ocenił(a) film na 9
Kasiek_xD

O kurcze, już dawno nie zaglądałam na ten wątek, a widzę, że dużo się tu dzieje;) Co do filmów animowanych to rzecz gustu, bo jasne, że wszystkim nie może się podobać to samo, mnie osobiście Shrek się najbardziej podobał (Epokę lodowcową i Króla Lwa też oglądałam), jednak Shrek zapadł mi na dłużej w pamięci i do tej bajki jednak powracam najchętniej.

ocenił(a) film na 9
anna bella

Wspaniałe kino familijne. Tak naprawde nie tylko dla dzieci. Wspaniałe teksty (szczególnie Osła) , barwne postacie, świetna animacja. PoLeCaM !!! (zresztą czy trzeba polecać? kto nie oglądał "Shreka"?)

ocenił(a) film na 10
anna bella

Zgadzam się z tobą "annabella" pierwsza część Shreka to zdecydowanie najlepszy film animowany . Wszystko jest tam świetnie opracowane , moim zdaniem nie ma tam żadnej złej akcji . Świetny pomysł na wymyślenie ogra , gadającego osła i parodiowanie innych postaci . Uważam że długo nie będzie takiego filmu animowanego jak Shrek . Mógłbym to oglądać codziennie i z pewnością nie znudziłoby mi się to . Aż nie można uwieżyć że to już 10 lat...

ocenił(a) film na 8
pawel5_2

Film jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
anna bella

Shrek to bajka wszechczasów i zawsze będzie się podobac. A poza tym najlepszy dubbing jest własnie w tej bajce, podoba mi sie nawet bardziej niz oryginalny.

KropkaPrzecinek

uwielbiam tę bajkę.
dubbling rzeczywiście jest dobry.
nic nie przebiję shreka i jego przyjaciół.