Co ma współczesna młodzież z dawnego klimatu muzyki dżem w przełożeniu na kulturę PRL? Raczej nic...
Poza tym w tym marnym podrabianiu amerykańćkiego bluesa i widzę wielgachnej chęci pojednania z indiańcami (wg mormonów podobno za grzechy stali się czerwonoskórzy) :D:D widzę jakieś wielkie nieporozumienie :D:D nie zrozumcie mnei źle :D ale dżem to szajs :D:D
kolejny prowokujący komentarz <3 i kolejna osoba nie znająca się na muzyce <3 kochany, jak czegoś się nie lubi to nie wyzywa się zespołu, tylko ujmuje się to w inny sposób. może być np. nie podoba mi się ich brzmienie. wiem, że to za wysoki poziom jak na niektórych, ale nie mogę tego ująć inaczej bo słowo na "s" jest niecenzuralne (:
nie podoba mi się ich brzmienie... mają głupie i infantylne teksty... powtarzają to co i tak już było w muzyce... i miliony pseudo-inteligentno-wrażliwych długowłosych wyrzutków społeczeństwa myśli, że konfitura jest wyznacznikiem trendów muzycznych...
powiedz mi... podniosłeś się w swoich oczach pisząc "wstyd mi za ciebie chlopaszku.." ?? bardzo maluczkim człowieczkiem być musisz, skoro stosujesz takie zabiegi :) dżem gównem był, jest i pozostanie.. czy tego chcesz czy nie chcesz... a teraz sio do pokoju... :D
Witaj Iwanie. Widzę ze wkurzanie ludzi sprawia ci przyjemność i lubisz robić sobie jaja a uprzejmość w dzisiejszym świecie jest ci obca. Pierwszy raz cię spotkałem a ty już mnie obrażasz. W sumie nazwałem cię trollem ale spójrz niektóre wypowiedzi i weź je jakoś nazwij. Co do twoich postów to w niektórych jest trochę racji ale nie w tym. Weź zajmij się czymś innym niż trolling bo to strata czasu twoja i innych użytkowników. Ja wiem że łatwiej jest być chamem ale odrobina uprzejmości nikomu nie zaszkodzi
Trolling?? serio ?? widzę, że temat jest Ci bliższy niż mi... owszem lizanie dupy :) nazywam rzeczy po imieniu... a tym ugrzecznionym postem chciałeś pokazać jaki to Ty kulturarny (:D) i tym samym lepszy ode mnie :D żałosny jesteś :D:D:D a do trola bliżej Tobie aniżeli mi :D:D:D
Chciałem po dobroci ale skoro się nie da...
Nie będę się wdawał w polemikę z gnojkiem wchodzącym w wiek dojrzewania, bo nawet siła takiemu jak ty nic się do łba nie wbije. Wiem o trollach sporo bo już widziałem takich jak ty i wiesz co tak jestem lepszy od ciebie.
uuu... tą wypowiedzią zniszczyłeś mnie... uuu...
PS udzielam się tylko na forum dżemu, bo poznałem ludzi pokroju dżemofanów... na kilometr do śmierdzieli nie podchodzę :D
Nie wiem czy wiesz ale wyrażenie "smaruj dżemorem" ostatnio popularne nijak ma się do tego zespołu tak a marginesie. Skoro takich "fanów" poznałeś to nie dziwię się że nie podchodzisz xD
Żeby tylko zerowy...
Koleś zazdrosny jest bo sam nie ma kolegów. Nie dziwię się.
nie chcialem pokazac w ten sposob jak bardzo mi jest ciebie szkoda..
nic nie poradze ze ci sie nie podoba taka muzyka.
ps z dedykacja dla ciebie moj 8-letni berbeciu : :D :D :D :D :D :) :* :) :P :8 :O ;] ];-> :>
Zawsze mnie zastanawia taka wyimaginowana wyższość pseudodżemofanów jak Ty... zawsze myślicie, że jak ktoś nie słucha dżemu i ma czelność powiedzieć, że jest do dupy... od razu nie zna się na muzyce, słucha techno czy ma 8 lat... serio, spójrzcie na wasze wypowiedzi z innej strony chłopaki...może wtedy się przekonacie jakimi debilami jesteście.
'nic nie poradze ze ci sie nie podoba taka muzyka.'
nie zrozumiales tego komunikatu?
szkoda mi czasu na rozmowe z toba.
trzymaj sie smarku!
a tu maly prezent ode mnie szczylu: :) :P: :D ];-> :> :* :D :>
Buźki lubię. Są nową ciekawą częścią języka pisanego... pokazują, że język ewoluuje. A teraz popatrz na dżem... jego gówniana muzyka zawsze pozostawała w niszy, nie ewoluowała a była wręcz kopią (i to spóźnioną) amerykańskiego bluesa. Owszem, może rysiek żył w trudnych czasach, ale mój ojciec żył w tych samych, twardo przepracował na kopalni 25 lat, nie ćpał i czegoś się w życiu dorobił. Rysiek był zaje**nym frajerem, który w przerwach między gównianą muzą ćpał i zaćpał się na śmierć. Zostawił po sobie trochę niszowej muzy, którą pseudointeligenci uważają za głęboką. Gówno nie spuścizna artystyczna. A z drugiej strony, gdyby nie mój ojciec harujący pod ziemią to byś miał frajerze zimno w domu.
oj nie poplacz sie chloposzku...moim zdaniem buzki to objaw dziecinady.dorosly czlowiek konczy zdanie znakami interpunkcyjnymi a nie jakimis skrotami myslowymi w postaci dwukropka i duzej litery.
co do postaci ryska to widzisz mimo tego ze twoj ojciec pracowal w dziezkim zawodzie to nikt go nie zna a przynajmniej ja o nim nigdy nie slyszalem,za to o rysku slyszal/sluchal/mowil/widzial/czytal co drugi czlowiek w polsce.prosta matematyka ,ten czlowiek byl i pozostanie w sercu wielu ludzi i nic na to nie poradzisz swoim prostackim paplaniem.
o malo bym zapomnial :D :) :) :P: :D ];-> :> :* :D :>
aleś Ty tępy :D wiesz, że tylko ograniczeni ludzie nie przyjmują nowości. Nie popieram rezygnacji z ortografii ale już emotikony są spoko. A co do tego, że co drugi go zna. Wierz mi, że znać sobie można, ale większość, którzy o nim słyszeli i tak sra na jego gównianą muzę. Dodatkowo ewentualnie co setny. PS... szczerze? W porównaniu z gównem.. ekhem... ryśkiem... prawdziwym wzorem do naśladowania byłby tu każdy człowiek. Zauważ, rysio ćpał i gówno miał (pierwszy rym mojej piosenki dla dżemu na bank zobaczycie ją kiedyś na youtube) :D. I gówno światu dał (jak pisałem wcześniej). Mojemu chrześniakowi i w przyszłości moim potomkom zawsze będę tego frajera pokazywał i mówił by nie szli jego przykładem a to, że sobie śpiewa to jest nic tylko żałość człowieka, który gówno światu dał.
"Wierz mi, że znać sobie można, ale większość, którzy o nim słyszeli i tak sra na jego gównianą muzę" nie chrzań, bo nie jesteś w stanie tego poprzeć."Zauważ, rysio ćpał i gówno miał" udowodnij to, ze gówno miał."I gówno światu dał (jak pisałem wcześniej)."to też udowodnij.
naprawde jestes crazy jezeli uwazasz ze buzki/emotikony to ewolucja czlowieku, teraz ludzie ida na skroty nie dbaja o jezyk,zastepuja go skrotami ,wulgaryzmami nie potrafiac sklecic poprawnie zdania.
rozumiem ze jannis joplin,jim morrison i jimmi hendrix to nic nie warte scierwa po tym jak zacpali sie na smierc? wiesz szczerze ci zycze zebys osiagnal chociaz polowe tego co riedel. aha a jakbys nie wiedzial to w wiekszosci obecnych gwiazd mlodego pokolenia znajduje sie repertuar dzemu. oni tez sa bezwartosciowym scierwem?
ah ci prowokatorzy niczego sie nie naucza nawet jezeli podstawi im sie wiedze pod nos..
to jest cos pokroju Doorshlaqa i JJM, oni nie maja racji, podajesz im wiedze, a oni z uporem twierdzą, że racji nie masz i wyzywają.
Ty poważnie mówisz ?? to napisz mi, jaka jest różnica między... zaćpaniem się na śmierć a tą śmiercią która dotkneła ryśka...
nie musze ci pisać , wystarczy, że zajrzysz do słownika i przeczytasz ze zrozumieniem, co znaczy słowo zaćpać się.
zobacz sobie tutaj http://www.filmweb.pl/film/Skazany+na+bluesa-2005-99027/discussion/Tak+wysoka+oc ena,1587589 szczególnie na posty doorshalaqa i JJM
Ale ci wykonawcy, których wymieniłeś prezentowali niebo wyższy poziom... owszem, społecznie byli śmieciami, ale muzę mieli lepszą.
Wymień chociaż jedną mainstreamową gwiazdę, która wzoruje się na konfiturze
pełne zdanie plus emotikona lepiej wyraża emocje... i tylko w takim znaczeniu... ps, w historii piśmiennictwa (listy) także były emotikony
ogólnie frajer jesteś :D
ojojoj nic nie dociera do tej postej bani..
no widzisz znowu kwestia gustu moim zdaniem byli na podobnym poziomie co dzem ale to moje zdanie,zaraz zaczniesz sie klocic ale do tego przywyklem.
lol juz widze mickiewicza,kochanowskiego czy wyspianskiego ktorzy walili do swoich lubych :*,:D albo ;p
http://www.youtube.com/watch?v=asGoFFzIT1g
pzdr dla mamusi.