Co ma współczesna młodzież z dawnego klimatu muzyki dżem w przełożeniu na kulturę PRL? Raczej nic...
Poza tym w tym marnym podrabianiu amerykańćkiego bluesa i widzę wielgachnej chęci pojednania z indiańcami (wg mormonów podobno za grzechy stali się czerwonoskórzy) :D:D widzę jakieś wielkie nieporozumienie :D:D nie zrozumcie mnei źle :D ale dżem to szajs :D:D
czegoś takiego słuchasz :D ?? twój gust muzyczny sięgną dna widzę i się przebił :D
na tym samym poziomie co dżem? Wiesz, tutaj naprawdę się nie będę kłucił, bo tamci wykonawcy też mnie zbytnio nie interesują :D
od mojej mamusi się od__ierdol bo Cię za__ję
slucham miedzy innymi tego, ale zalozenie glownie dotyczylo tresci.
juz sie ze_ralem ze s_rachu.hehehe
to podaj mi chociaż jedną NIE mainstreamową gwiazdkę, która wzoruje się na dżemie
Tylko , że ta tak zwaną " muzykę niszową" ludzie 40 lat spiewają nawet dzisiejsza młodzież. Wymien mi chociaż jeden polski zespół oprócz Budki Suflera i Perfectu, którego piosenki zapadają w pamięć.
Choćby i te dwa, które wymieniłeś. Lady Pank, Kora... wszystko miażdży dżem, Poza tym, oni jeszcze żyją :D:D
PS... NIEMEN? Ale powiedzcie mi, jak (ewentualnie) wielkim nie byłby ten człowiek, który podobno powiedział, że rysiulek miał syreni wokal... ileż można tego słuchać?
Ach no tak zapomniałem o Lady pank\, Maanamie i Niemenie, do tego oczywiscie dochodzi Lombard, ale i tak nie miażdży dżemu więc czekam dalej.
JMJ, Kraftwerk, Harold Faltermeyer, Carpenter (The End), Marek Biliński (Dom w krainie mgieł, Ucieczka z tropiku)
z czym? po pierwsze daję sobie rękę uciąć, że żadnego z tych wykonawców nie znałeś i dopiero posiłkowanie się wujkiem google poszerzyło twoje wąziutkie horyzonty... po drugie, tak... oni coś wnieśli do muzyki...
popatrz się na doorshlaqa, przykład antyfana który mówi dokładnie odwrotnie, spójrz więc nna swoją wypowiedź i zobacz jaki t..kiem jesteś.
co jest dla ciebie wyznacznikiem trendów muzycznych? Rihanna, Lady GaGa? a może Snoop Dogg w którego ostatniej piosence powtarza się cały czas: ,,chcę tylko żebyś się spociła, spociła, spociła''
może i muzyka nie jest ważna, ale ważne są też teksty, chyba, że nie jesteś zbyt dojrzały aby zrozumieć chociaż niektóre z repertuaru Dżemu
ale teksty dżemu są PROSTE jak but i konstrukcja cepa :):) a ewentualne niejasności można pewnie rozwiać odnosząc się do parszywego życia kloszard... eee ryszarda...
A ty czego słuchasz? Teletubbies? I jesz teletubisiowy krem? Grzegorza z Ciechanowa? Nie zawsze gdy ktoś coś krytykuje znaczy, że słucha Lejdi Gagi, Bibera czy Hany Montany.
I know I should do this
. . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\
:D
uncle googe
ps A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają
więc mogę Cę zbesztać po polskiemu :D
gówniarz jesteś :D
widać trafił nam się troll, który twierdzi, że nie jest trolem, a innych tak nazywa...
nie pamiętasz :D już w podstawówce dzieci krzyczały - ko się przezywa sam się tak nazywa :D:D:D pamiętaj, im głośniej krzyczysz, że inny ktoś jest trolem, tym bardziej sam nim jesteś :D