PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236536
5,5 33 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Mniej niż zero, oo :D:D kapa i totalne dno, filmu nie widziałem bo uważam że mógłby wcale nie powstać, nie zmieniło by to świata. Generalnie nie lubię (mało powiedziane, oj za mało) tych klimatów. Mam nadzieje że moje uszy nie będą musiały często słuchać dżemu (celowo z małej). Heh, aż chce się klnąć i bluzgać na ludzi noszących glany przez cały rok. Ale nie, nie będę się zniżał do ich poziomu. W sumie i tak wszyscy razem zbici do kupy intelektem nie przebiją rozwielitki. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Crazy_Ivan

Acha... Lady Pank lubię... kolesie są spoko :) mam nawet z nimi winyla...

ocenił(a) film na 10
Crazy_Ivan

szkoda,ze sa ludzie ktorzy oceniaja filmy ktorych nie widzieli, a tym bardziej,ze je krytykuja... nie wspominajac juz o tym,ze oceniasz widzow po obuwiu,ktore nosza:D. PS1 fani lady punk tez czasem chodza w glanach:) PS2 malo wiesz o muzyce (OJ MALO)hihi. pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Whisky_2

Zauważ, krytykuję film przez co czego nie lubię bo jest o tym samym. Więc moja krytyka nie jest do końca nieuzasadniona.

ocenił(a) film na 1
Crazy_Ivan

"przez coś czego nie lubię" złe chochliki literowe :D:D

ocenił(a) film na 10
Crazy_Ivan

przytocze twoje slowa *Goku, nie przedstawiłeś swoich racji w sposób inteligentny, Ba nawet zrobiłeś z siebie pośmiewisko. Ale co jest dziwne - masz rację.*

ty swoich tez nie przedstawiles inteligentnie, jezeli wogole mozna tu mowic o jakiejs racji?
ZALOSNY jestes

ocenił(a) film na 1
CZARNA_26

:D:D:D haha... a czemu nie mogę się zgodzić z kolegą :) ?? Powiedz mi :)

Crazy_Ivan

kocham ludzi na tym portalu, którzy wydają swoje opinie przed obejrzeniem filmu lub w ogóle, którzy nie chcą obejrzec dany film

pamiętaj, między krytyką a opinią jest duża przepaść, ty tylko wypisujesz swoje opinie, zresztą bezpodstawne a nie KRYTYKE

ocenił(a) film na 1
pg14_e_1987

"przed obejrzeniem filmu lub w ogóle, którzy nie chcą obejrzec dany film" gramatyka Panie, gramatyka...

Crazy_Ivan

Jak ktoś nie ma argumentów to czepia sie szczegołów, zamiast mnie poprawiać, zainteresowałbys sie lektura slownika ortograficznego

pg14_e_1987

Pozwolę sobie zacytować: "kapa i totalne dno, filmu nie widziałem". Komentarz zbędny. Do muzyki Dżemu przyczepiasz wizję człowieka chodzącego w glanach. Paranoja, "aż chce się wyć".

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

jak masz winyla to podlącz gramofon do telewizora to zespol będzie widać haha

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

Po co dyskutujecie z człowiekiem, który jest miłośnikiem techno i hip hopu, na co dzień noszącym dresy i adidaski? Człowiekiem święcie przekonanym o tym, że hip hop to kultura wysoka, wspaniała poezja (hiphopowcy często uważają się za wieszczy (sic!)). Dajcie spokój dresikowi, niech sobie dalej kreuje ten jego świat ułudy, być może poprzez atakowanie tych, co myślą inaczej, tych którzy lubią coś innego niż on, jest szczęśliwy? Zauważcie, że nie jest w stanie sformułować żadnego argumentu, ba, nawet krytykuje film, którego nie widział (czysty absurd, aż śmiać mi się chce :)

ocenił(a) film na 1
moro_2

Dla mnie DŻEM to kapa i totalne dno. Filmu nie widziałem i nie komentuję. Nie jestem fanem hip hopu. Ba nawet zaraz po Dżemie jest muzyką której nie lubię. Komentuję muzykę Dżemu. Znasz coś takiego jak INTERPUNKCJA. Widzisz przecinek w tym zdaniu. Haha. Dresem nie jestem (zresztą po co ja się tłumacze, jak nie macie argumentów zwalacie wszystko na dresów, doprawdy żałosne, dziecinne i infantylne).

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

Nie pisz o interpunkcji, bo masz z nią spore problemy (spójrz na swoje posty).

ocenił(a) film na 1
moro_2

ooo... już się tylko interpunkcji czepiasz :) Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

hm..Więc teraz ludzi ocenia się bo obuwiu jakie noszą?No to ja ocenię np:osoby lubiące pop...Nielubię popu i ludzi którzy go słuchają i którzy cały rok noszą różowe adidasy (naprzykład)...Nie wiem czy Ty widzisz co wypisujesz..Oceniasz ludzi po samym opakowaniu nie zwarzając na jego zawartość.Ale czasem warto zagłębić się w człowieka,bo naprawde może być wartościowy ,nawet jeśli słucha Dżemu i przez cały rok nosi glany xD Może obejrzyj film a dopiero później sie wypowiadaj...Myslisz że jak napiszesz "Dżem " z małej litery to kogo to urazi?Mianowicie nie...bo jeśli chcesz kogoś obrazić(np:takiego ograniczonego człowieka w glanach) to musisz się bardziej postarać...

użytkownik usunięty
Zarrock

Zostawię to, że oceniasz film, którego nie widziałeś. I to, że kierujesz się stereotypami. Ale gdybyś widział film, może byś zwrócił uwagę na główną problematykę.

Hmm... filmu nie widziałam, ale planuję to na dzisiejszy wieczór :) A Ty założycielu postu poprawiasz innych, a czy wg Ciebie w słowniku znajduje się słowo "klnąć" ? Hmmmm... ;>

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

Jestem osobą, która zaczęła słuchać Dżemu przez starsze rodzeństwo. Nie słuchałam piosenek tego zespołu nałogowo. Od czasu do czasu, jak miałam na to ochotę. Podoba mi się muzyka, słowa oraz wykonanie wokalne Ryśka. Pomimo to, że miał zaćpany głos, śpiewał rewelacyjnie. Nie jeden wokalista chciał by mieć taki głos.
Gdzieś przeczytałam tekst, napisany przez Ciebie pod tematem kogoś innego, że osoby, które słuchają Dżemu noszą glany i naszywki?
Masz coś do tego?
Glan to normalny but, tak samo jak sandałki, adidasy czy trapery. O ile się nie mylę to naszywki są z różnymi nazwami zespołów albo wokalistów, więc nie wiem czemu się tego czepiasz i przypisujesz je tylko do Dżemu.

Zastanów się z 10 razy zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 10
Crazy_Ivan

Noszę galany, lubię (ba, uwielbiam) Dżem. Słucham rocka, bluesa, reggae itp. Jeżdżę na koncerty, festiwale. Cieszę się życiem, jestem tolerancyjna i optymistycznie nastawiona do życia. Ponadto osiągam duże wyniki w nauce. Jeżdżę na wojewódzkie konkursy, mam bardzo dobre i celujące oceny. Ludzi takich jak ja jest pełno. I to Ty się masz do naszego poziomu zniżać? o przepraszam bardzo, nigdy nie dorośniesz nam nawet do pięt, takimi wypowiedziami. Jestem oburzona.
Pozdrawiam, obejrzyj film.
Mam pytanie... Jakiej muzyki Ty słuchasz?

Crazy_Ivan

Crazy Ivan. Nie oglądałeś filmu, to się nie wypowiadaj... Jak nie pasują ci ludzie w glanach to milcz. Ty chyba jestes dresem! Ludzie w glanach nie chcą zniżac się to twojego poziomu, dresie!

lukas137

Jak następnym razem będziesz się w ten sposób wypowiadał, to urwę ci lampasy z dresów! Crazy Ivan! Dżem to zespół z klasą.

Crazy_Ivan

ja myślę że crazy ivan słucha ivana i delfina

TomK_2

Crazy ivan,ty ********************* jak ci sie nie podoba to po co tu wchodzisz>? Ty sie nie będziesz zniżał?? ja sie zniżyłem ,że cokolwiek do ciebie napisałem!!!

ocenił(a) film na 9
Crazy_Ivan

jak można oceniać film jak się go nie widziało?? A jak ma się DZIWNE poglądy o ludziach którzy poprostu lubią co innego i mają inny styl to powodzenia życze... Ty się nie będziesz zniżał bo to by była hańba dla tej subkultury... zresztą jak masz takie poglądy to wymień się zdaniami na jakimś forum a nie w bazie filmów......

ocenił(a) film na 10
Crazy_Ivan

Raczej Ty pisząc takie bzdury nie masz zbyt wiele pod czaszką....
dawno nie czytałem takich debilizmów.

Nie podoba Ci się muzyka to jej nie słuchaj, a nie obrażaj wszystkich dookoła, bo zachowujesz się jak typowy polaczek, cwaniaczek - jak często jesteśmy określani na zachodzie, niestety tacy jak Ty tylko ten stereotyp umacniają...

Nie wiem, co Ci się nie podoba w ludziach noszących glany, ja 15-20 lat temu je nosiłem i nie miałem wtedy intelektu wielkości tego u rozwielitki.

Współczuje Ci kompleksów....

Film bardzo dobry, chociaż syn Ryśka trochę marudził, gdy go recenzował :)

Zdecydowanie polecam wszystkim, kawał dobrej historii, pouczającej.

Crazy_Ivan

1. Film powstał i powinien powstać, ponieważ przedstawia on ( na pewno nieco przekłamaną ) historię jednej z najbardziej zasłużonych kapel w historii Polskiej muzyki.
2. Nie rozumiem połączenia glanów z muzyką dżemu..., naprawdę chyba w życiu nie byłeś na koncercie Dżemu i nie miałeś okazji poznać fanów tej muzyki. Powiem ci tylko tyle będąc w okolicach Tych na wyjeździe służbowym, poznałem fanów Dżemu w hotelowym barze, którzy bynajmniej nie mieli 20 lat, a w okolicach 40, a ubrani byli w garniaki i świetnie nam się przy browarze śpiewało kawałki Dżemu ( fakt wiele osób dziwnie reagowało).
3. Myślę że wielu ludzi raczej by się nie chciało zniżyć do twojego poziomu, zwłaszcza że obrażasz coś czego nie znasz.

PS Jesteś przykładem obecnego rządu, nie znam więc krytykuje i obrażam. Od siebie dodam że od dawna słucham m.in. Dżemu, ale również choćby Straussa i znam ludzi, którzy słuchając Hip-Hopu cenią może nie sam Dżem, ale Riedla za to że nigdy nie dał się kupić i śpiewał to co miał w sercu niosąc przykład dla wielu młodych ludzi...

ocenił(a) film na 10
Crazy_Ivan

hehe... znowu sie spotykamy! Rozumiem i toleruje to, że nie lubisz "tych klimatów". Ja np. nienawidze h-h i techno [ bo to nie jest muzyka!!!!! ] Nosze glany. I możesz mi bluzgać i klnąć ile wlezie! Nie zdejme ich!!!!!!!! O nie nie nie!!!! Moge polecić jeszcze inne zespoły [ ale nie lepsze niż DŻEM ( celowo z dużych ) ] : Stare Dobre Małżeństwo, Happysad ...

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

mniej niz zero to ty ivanie przedstawiasz samym soba, czepiasz sie interpunkcji oraz błedów a jakos sam w innym temacie jęczałeś że nie mamy sie czepiać, jest to poprostu zachowanie typowego idioty, ktorym niewatpliwie jestes. jesli myslisz ze tylko ty masz z nas ubaw to cie rozczaruje, gdyz czesto leje po pachy czytajac twoj stek bzdur. wg ciebie nie mamy zadnych argumentow, a czemu mamy je niby tbie podawac skoro ty zadnych nie podajesz faszystowska kupo gowna

Crazy_Ivan

jak można w taki sposob krytykować film, który był poprostu odzwierciedleniem czyjegoś zycia??

ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

ojj. widze ktoś nie ma co robić i zakłada temat, żeby sobie pogadać z kimś, bo i tak wie, że reszta sie z nim nie zgodzi.
ale cóż. każdy ma swoje zdanie ..
ja osdobiście nie będe pisała co o tym wszystkim myśle, bo i tak nie zrozumiesz i nadal będziesz uważał, że to samo dno. cóż. bywa ..
pozdrawiam. xDDD

użytkownik usunięty
Crazy_Ivan

Chłopczyku wracaj do przedszkola, wróc za 10 lat jak zaczniesz używać mózgu.