PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9695}
6,8 356 tys. ocen
6,8 10 1 355809
6,2 51 krytyków
Spider-Man
powrót do forum filmu Spider-Man

Co uważacie o Kirsten Dunst w tej roli? Według mnie film bardzo dużo traci na tym, że w roli Mary Jane jest Kirsten. W komiksie i kreskówce (z mojego dzieciństwa, leciała na Fox Kids) Mary Jane to sliczna, dziewczyna, Kirsten jest średnia i w ogole nie jest podobna ani do komiksowej ani do serialowej Mary Jane. Producenci mogli się bardziej psotarac przy wyborze osoby do tej roli.

ocenił(a) film na 5
Lukaszek

TO jeden z minusów tego filmu. Choć jest ich więcej, bo polecieli po najmniejszej linii oporu.

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Mnie się podoba Kristen w tej roli, jest jakby zaprzeczeniem faktu, że super bohater musi pałac miłością do długonogiej sexbomby. Zresztą Mary Jane to zwykła dziewczyna z sąsiedztwa, a Peter to zwykły nastolatek, więc jak dla mnie odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.

ocenił(a) film na 5
Corunia_Tatunia

Corunia_Tatunia - ale w pierwowzorze było inaczej, także... spaprali sprawę z tą całą filmową serią.

ocenił(a) film na 10
Lukaszek

Ja też uważam, że Kirsten wogóle nie przypomina komiksowej ani serialowej Mary Jane.

ocenił(a) film na 6
megan__

Też w ogóle nie podobała mi się Kirsten... ani trochę nie pasuje do roli Mary Jane:/

ocenił(a) film na 6
Lukaszek

Kirsten tutaj nie pasuje.
Tobey jako peter parker sprawia wrażenie bardzo żałosnego, inaczej go sobie wyobrażałem czytając, no ale...

Lukaszek

ona wgl nie pasuje... a jak się ubiera jak największa wiochmenka:P

nie ja też pamiętam że ona była ładna a dali takie "coś"...

Lukaszek

w kreskówce MJ była bardzo seksowna, drapieżna, kristen jest dosyć ładna, ale faktycznie nie pasuje do tej roli

ocenił(a) film na 6
kickyourdaddy

co za nudne gadanie.

w komiksie była taka , w pierwowzorze była siaka. wiadomo , że film to film i zrobią go po swojemu. ;)

ocenił(a) film na 5
mosqa

Nie nie - film na podstawie komiksu powinien być odzwierciedleniem komiksu - chyba, że jest luźno oparty, ale tu mamy zdecydowanie wątki z komiksu i postacie też. Dlatego zostało to spaprane. Mary Jane, Venom i inne postacie, a także same wątki, scenariusz... mówię właściwie o 3 cześci, ale 2 pierwsze też mogły być nieco lepsze.

ocenił(a) film na 2
mosqa

Taa, tylko dlaczego zrobili to sto razy gorzej niż w komiksie? To barachło to jak dla mnie obraza; dzieciaka wychowanego na komiksach. nie bede wymienial co w tym filmie jest zle, wystarczy, ze powiem, ze nie zauwazam co jest dobrze, tylko za efekty 2/10...

Debesciak

zgadzam się z przedmówcą... spaprali tak wspaniały komiks, mój ulubiony z dzieciństwa!

ocenił(a) film na 8
Lukaszek

Kreacja Kirsten bardziej mi się podoba niż MJ z serialu animowanego '90. Moim zdaniem jest też zresztą piękniejsza.

Khaosth

Nie pasuje to Tobey jak Peter Parker. Kirsten w roli MJ mi odpowiadała być może z tego względu że dla mnie jest zjawiskowo piękna ;)

ocenił(a) film na 8
Lukaszek

ogólnie film w miarę dobry-nie rewelacyjny,a powinien taki być bo materiału na film ijest sporo-chodzi mi o przeróżne watki z komiksu lub serialu animowanego. Ale najbardziej wkurza mnie głowna para bohaterów- i film najbardziej na tym traci

ocenił(a) film na 7
Lukaszek

Zupełnie się nie zgadzam, Kirsten jest piękna i idealnie pasuje do roli M.J. Natomiast rzeczywiście inaczej wyobrażałem sobie Petera Parkera, Tobey jest bardzo średni.
Jeśli chodzi o pozostałych bohaterów to moim zdaniem oprócz MJ, idealnie wybrano odtwórców Normana Osborna i Jamesona (J.K. Simmons jest świetny, no a Willem Dafoe to wiadomo, że klasa sama w sobie). Harry taki ciotowaty trochę (tak samo jak Peter), Franco mógł się lepiej postarać.
Ale ogółem obsada nie jest zła.

ocenił(a) film na 8
Joopiter

Problem jest nie z Kirsten tylko ze scenarzystami. Dziewczyna gra tak jak ma w scenariuszu. Nic nie poradzi, że twócy filmu zrobili z MJ płaczkę poszukującą miłości w życiu i co chwilę spadającą z jakiegoś gzymsu. Komercja moi mili komercja.

ocenił(a) film na 8
Lukaszek

Fakt faktem. Mimo że bardzo lubię ekranizacje Spider-mana, i Kirsten Dunst też lubię, generalnie ona wogóle nie pasuje na MJ. Akurat MJ powinna być zwyczajną seksbombą :) Generalnie ze wszystkich postaci, tylko J.J.Jameson jest jakby wyjęty z komiksu i patrzeć nań to sama przyjemność :) Z pozostałymi postaciami już różnie bywa.

ocenił(a) film na 10
mutant6

Moim zdaniem, to ona głównie jest w tym filmie żeby krzyczeć jak ją coś porwie ;P;P

Luna1001

Za pierwszym razem w kinie podobał mi się ten film. Ale jak go teraz obejrzałem to w sumie poza efektami specjalnymi i genialną kreacją Willem'a Dafoe w roli Zielonego Goblina film ten nie ma za wiele do zaoferowania. Fabuła średnia, a Maquire i Dunst kompletnie do swoich ról nie pasują. I nie chodzi mi o wygląd bo to by można było jakoś znieść ale charaktery to mają zupełnie różne od swoich odpowiedników z komiksu. I to wg mnie największy minus. Bo sarkazm i dowcipne odzywki spidermana to było to czego najbardziej mi w filmie zabrakło.

użytkownik usunięty
Lukaszek

nie przepadam za kirsten, denerwuje mnie jej gra aktorska w tym filmie. dla
mnie jest nieco sztywna i ma dziwną mimikę... :| już wolę postać petera.

ocenił(a) film na 2
Lukaszek

Mam podobne odczucia, Kirsten mówiąc eufemistycznie nie jest zbyt urodziwa, do tego taka szara mysz, a komiksowa Mary Jane to była fest sucz :D Podobnie z Parkerem, w komiksie to był normalny koleś z poczuciem humoru, trochę cynik, a w filmie taka ciapa i do tego hobbit z wyglądu :/

ocenił(a) film na 2
Debesciak

A oto jak wygladala M.J w komiksie
http://www.widelec.pl/widelec/1,99763,8501592,1__Mary_Jane_Watson___Spider_Man_, ,ga,,11.html
porównajcie sobie ja z Dunst :P

Debesciak

Właśnie. To była hot chick a nie przeciętniara jak Dunst. :P

użytkownik usunięty
Debesciak

Aha czyli w komiksie była przerysowaną nierealistyczną super duper laską? Z wielkimi zderzakami, super figurą itp. itd? Mądra chociaż była?
Dzięki to już wolę postawić na realizm i biorę to wersje z filmu.

Czyli wolisz szarą myszkę do tego brzydką i ubierającą się jak 80-latka, która ponadto nie jest mądra(nie będę pisał "głupia")?

ocenił(a) film na 6
Johnny_D

Komiksu nie czytałem, więc czy pasuje do tej roli czy nie pasuje nie będę się wypowiadał. Ale nie rozumiem jak się możecie czepiać jej urody ?! Przecież to śliczna dziewczyna!

ocenił(a) film na 5
metalzul86

śliczna? mocno powiedziane