PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=211366}
6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24569
4,0 6 krytyków
Stay Alive
powrót do forum filmu Stay Alive

Musze powiedzieć sam że film mnie zadziwił, myślałem że film będzie nie za bardzo ale pozory mylą, własnie skończyłem oglądac film i to jest dopiero film jesli ma sie film podobac trzeba sie w niego wczuć film jest bardzo dobry mam nadzieje że będzie kolejna częsć :)

Mekeke_jv

NIe no chyba zatrujesz ze ten film jest dobry ..... film jest MAx Sredni

ocenił(a) film na 8
blaszka232

No chyba że ty tak uważasz ja oglądam filmy zawsze w nocy i wtedy oceniam film a nie jak niektórzy oglądają filmy w dzień i mówią że film jest chała albo kiczowaty trzeba patrzeć na to inaczej jak sie ogląda w nocy ja własnie tak robie.pozdro poza tym film i tak jest spoko

ocenił(a) film na 8
Mekeke_jv

Masz rację film jest ZAJEFAJNY! Pozdro dla Ciebie!

paula_37

Ja ten film ogladałem w nocy sam w domu z bassami na fula ;/ w tym filmie naprawde nie ma strachu ..chcesz sie bac ?? ściągnij sobie Film Wolf Creek, lub Shutter - widmo ewentualnie "Phone" te filmy mozna uznac za straszne jesli ci którys interesuje blaszka232@wp.pl podam linki z skąd mozna sciagnąc Pozdro :))

ocenił(a) film na 8
blaszka232

Powiem krutko Oglądałem film Wolf Creek musze przyznać że film jest zajebisty oglądałem go chyba z 3 razy a jeśli chodzi o Shutter to naprawde nie wiem ale mnie nie przestraszył ani troche ale film jest w miare a phone tez oglądałem jest dobry film ja bardzo duzo filmów oglądałem i dlatego mówie jaki mi sie podoba i co mi sie w nich najbardziej podobało ale dzięki za to że chciałes mi pomuc, a teraz ja ci powiem jaki sobie możesz oglądnąc film "Kiedy Dzwoni Nieznajomy" albo Wzgórza mają Oczy, narazie to tyle bo jak oglądniesz te filmy to sam ocenisz czy ci sie podobają czy nie ale jak sie wczujesz w film i masz dobry sprzęt to sie przestraszysz jest tam to co najbardziej lubie oczywiście w filmie Wzgórza mają Oczy acha jak bys chciał linki do tych filmów to tylko napisz a będziesz miał pozdro

ocenił(a) film na 5
Mekeke_jv

Stay Alive jest raczej średniakiem. O strachu nie ma mowy a jedynie o zaciekawieniu koncepcją z jaką ten film przedstawiono.

opoz

powiem tak: fajna koncepcja z ta gra, zwlaszcza koncuwce gdzie akcja rzeczywista naklada sie na ta z gry, a tak pozatym moze byc, jak ktos nie chce sie za bardzo pobac, to mozna ogladnac:)

ocenił(a) film na 8
Willow_2

mi sie ten film bardzo podoba fajne są akcje z tą grą jak grają szkoda że takiej gry nie ma w rzeczywistosci bo było b ciekawie po za tym ciekawy film

ocenił(a) film na 7
Mekeke_jv

jak dla mnie lepszy klimat niż w silent hill, ba nawet bardziej się bałęm na stay alive niz na silent hill (ten film podoba siew zasadzie tylko tym co grali w tą grę)

ocenił(a) film na 8
marekpic

Oj powiem ci że sie bardzo mylisz bez urazy ale mi sie bardziej podobał Silent Hill niż Stay Alive ale Stay Alive jest tez spoko film bardzo mi sie podobał ale jak ma sie równać do Silent Hill to mówie z góry nie ma porównania Silent Hill ma zajebisty klimat, ja powiem tak, grałem troszke w tą gre Silent Hill ale film mi sie spodobał ze względu na klimat jaki jest w filmie i oczywiście muzyka która wciąga, obydwa filmy sa dobre ale bardziej mi sie podobał Silent Hill bo oglądałem go w kinie a Stay Alive nie oglądałem w kinie więc tu powiem tak, oba maja klimaty dobre. Pozdro

ocenił(a) film na 7
Mekeke_jv

nie no dlaczego miałbym sie obrażac? twoja krytyka jest normalna anie jak na silent hill, gdzie tylko napisałem jest taki sovbie to zostałem zmieszany z błotem. Wydaje mi się, że film jest dobry tylko dla tych co grali w tą grę (przynajmniej w większości) a że było ich dużo to jest tyle pozytywnych komentarzy. Bardziej odpowiadał mi klimat Stay alive, było całkiem fajnie szczególnie bałem się na momentach gdy po napisie :"game over" przegrany słyszy dźwieki identyczne do tych w których gracz ma zamiar umrzeć a potem rzeczywiscie umiera. Przyznam się że stay alive oglądałem w dużo lepszej jakosci niż silent hill więć moje zdanie moze być tylko wypatrzone, wiec jak obejrzę dvdrip to wtedy sie wypowiem bardziej obiektywnie;) a co sądzicie o tyc 2 filmach w porównaniu ze wzgórza maja oczy?

ocenił(a) film na 8
marekpic

Bo wiesz dużo Ludzi bardzo sie wciagło w gre Silent Hill i bardzo chcieli go oglądnąc nawet jak by był słaby to by mówili że jest spoko bo wiedzą jaki jest tam klimat ale Stay Alive jest na dobrym poziomie wdług mnie a Silent Hill na najwyzszym ale Stay Alive miałem w nie za bardzo wersji a jak będe miał lepsza to sobie jeszcze raz oglądne bo lubie takie filmy ale szczez egdybym w ta gre nie grał Silent Hill to i tak by mi sie sodobał film bo ma zajebisty klimat i oczywiście tez Stay Alive. Jeśli chodzi o Wzgórza maja Oczy to ja go oglądałem miesiąc temu i teraz sobie jesze raz oglądłem i powiem tak, jakbym miał porównać Silent Hill a Wzgórza Mają Oczy to dla mnie jest tak że w Wzgórzach maja oczy to jest dużo morderstwa dużo krwi wszystko sie dzieje w wzgórzach film jest soko fajny ma klimat bo na odludziu jak w Silent hill tylko puźniej wychodzą te zmutowane ludzie ale klimat jest i trzyma w napięciu duzo jest scen takich z kilofem i wszysto jest zajebiście pokazane, film jest na równy z Silent Hill a jeśli chodzi o Stay Alive to tam dominuje klimat w grze też mi sie podobał ale w innym znaczeniu filmy ogółem je śi chodzi o te 3 co wymieniłem to są bardzo dobre.

ocenił(a) film na 2
Mekeke_jv

Ile Ty masz lat? Czytajac Twoje wypociny nie wydaje mi sie, bys mial wiecej niz 12, a w takim wieku nie dla Ciebie takie filmy dziecko.

ocenił(a) film na 8
daone

Ty koles nie znasz mnie wię cnie pierdziel że ja mam 12 lat bo ja mam więcej niz ty masz i mi tu nie pierdziel

ocenił(a) film na 7
Mekeke_jv

sorry gosciu ale twoje wypociny naprawdę wkazują na to że masz jakieś problemy z językiem pisanym, też nie dał bym ci więcej niż 12, choć i to nie wiem czy nie za dużo, czy ty w ogóle czytasz to co piszesz??

ocenił(a) film na 8
psioro

spoko rozumiem ale kórde nie piszcie że ja mam 12 lat bo kórde tak nie jest mam więcej niż 18 to że tak napisałem w tym poście to nie znaczy że cały czas tak mówie noi chciałem zakończyć ten temat.

Mekeke_jv

Ludzie, pier.dolicie jak moja matka... Tak na poczatku chce powiedziec że mam więcej niż 12 lat, ale jestem niepełnoletni, co też nie znaczy o "dojrzałości filmowej". Chce poruszyc tutaj kilka tematów:

1. Poszukuje DOBREGO horroru, może mi ktoś cos polecic ? Raczej nie klasykę typu Lśnienie, Cannibal Holocaust itd. tylko cos nowszego (choc nie pogardzę starymi tytułami, wszystkich horrorów w końcu nie zobaczyłem), bo obejrzałem mnóstwo starszych horrorów. Tak przeglądam FilmWeb i nastrafiłem na Stay Alive i mam spore wątpliwości co do tego filmu i czy jest wart ściągnięcia. Aha i jeszcze jedno )) nie przepadam za nowszymi horrorami, bo coraz więcej w nich dziadostwa niż porządnych filmów.

2.Nie wiem po co kłócicie się czy Sillent Hill, to sprawa gustu czy komuś sie spodobał czy nie, ja osobiście gardzę tym filmem. Szczerze mówiąc gra była sporo lepsza, bo na filmie się nieziemsko wynudziłem. I żeby nie było niejasności, Sillent Hilla oglądałem w środku nocy na 3 kawach, na sprzęcie Creative 5.1 jaki posiadam. Tak samo sprawa sie ma z Wzgórza Mają Oczy. Wg mnie bardzo marna podróbka Cannibal Holocaust, bo co bystrzejszy dostrzerze skrzętnie ukryte podobieństwa.

3. Jeśli już mówicie, jakie horrory Wam sie podobały, więc i ja cos dorzuce. Wśród nowszych horrorów podobały mi sie tylko Piła 1 i 2, oraz dosyc mocno krytykowany Hostel. Dlaczego ? Otóż połowa filmu jest utrzymana w miłym komediowym klimacie, niczym Eurotrip, potem doszły mocne sceny i muzyka znacząco się zmodyfikowała i powstała całkiem interesująca, choc kontrowersyjna, mieszanka gatunków.

Ale ja i tak jestem miłośnikiem gore z Martwicą Mózgu i Bad Taste, oraz klasycznych, starych horrorów, więc sequelów filmu Piła musiało by powstac mnóstwo żebym ten rodzaj kina polubiał.

Miłoby od Was usłyszec propozycje filmów dostępnych na Bearshare do obciągni... znaczy się ściągnięcia ;]

Pozdrawiam x]

ocenił(a) film na 5
Mefisto_2

"1. Poszukuje DOBREGO horroru, może mi ktoś cos polecic ? Raczej nie klasykę typu Lśnienie, Cannibal Holocaust itd. tylko cos nowszego (choc nie pogardzę starymi tytułami, wszystkich horrorów w końcu nie zobaczyłem), bo obejrzałem mnóstwo starszych horrorów. Tak przeglądam FilmWeb i nastrafiłem na Stay Alive i mam spore wątpliwości co do tego filmu i czy jest wart ściągnięcia. Aha i jeszcze jedno )) nie przepadam za nowszymi horrorami, bo coraz więcej w nich dziadostwa niż porządnych filmów."

Dead End
Shuter-Widmo
Kalwaria
Blady Strach
Pajęczy Las
Dagon

Mało? To jedziemy dalej!

Zejście
Ręka boga
Kręgosłup diabła
Czas śmierci
Beyon the wall of sleep
Odkupienie

Wszystkie te horrory zostały nakręcone w okolicach 2000 roku - więc można zaliczyć je no nowych. Najważniejsze jest jednak to, żebyś się z nimi zapoznał, bo napewno są warte uwagi.

opoz

Wielkie dzięki. A jednak znalazł sie ktoś pomocny :)

ocenił(a) film na 2
Mefisto_2

Chyba nigdy nie wybacze sobie straconych 90 min zycia na ogladanie tego syfu .

Trafia do mojego Scary Movie Box z takimi superprodukcjami jak :

- Alone in the Dark
- Ghost Lake
- Dracula 3000
- Seed of Chucky
- Jason X

Od czytania niektorych postow boli mnie glowa , oczy i trace reszte checi do zycia . Ide spac . Pozd .

Kina wyswietlajace Stay Alive omijajcie szerokim lukiem .

crash06

Absolutnie zgadzam się z przedmówcą. Niestety statystyka która ukazuje jak wiele robi się teraz, tandetnych i żenujących horrorów, jest straszna (TAK, STATYSTYKA NIE HORRORY) A najgrosze jest to, że skoro ktoś robi te filmy to ktoś inny idzie na to do kina i zostawia tam swoje pieniądzę. Świadczy to tylko i wyłącznie o tym jak prymitywne mamy społeczeństwo, jak odmóżdżone kulturą masową. Co do wcześniejeszej kłótni. Muzyka w Silent Hill tm jest wzięta wprost z gry,więc nie piszcie że w filmie była fajniejsza. Co do klimatu jaki panuje w filmie a jaki w grze, to film również wypada żenująco blado. Współczuję wszystkim tym, którzy film oglądali nie znajac zupełnie historii przedstawionych w grach z tej serii. Bo do eGRAnizacji wkradło się mnóstwo żenujących niedorzeczności i przekłamań. Co do tej chały "Stay Alive" - milczeniem pokryte