PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9842}

Strzały na Broadwayu

Bullets Over Broadway
1994
7,3 7,5 tys. ocen
7,3 10 1 7518
7,2 17 krytyków
Strzały na Broadwayu
powrót do forum filmu Strzały na Broadwayu

filmu miałam wrażenie, że główny bohater próbuje naśladować grę neurotycznego Allen'a. Film jakoś mnie nie zaciekawił.

efka__

W niemal każdym filmie Allena znajdziemy jego alter ego. Np. w "Whatever works" był to Borys, a w "Vicky. Christina Barcelona" - Vicky :)

deva

ja miałam na myśli, że aktor stara się naśladować grę innego aktora

ocenił(a) film na 5
deva

Dokładnie, a w O północy w Paryżu - postać, którą gra Owen Wilson.

efka__

obejrzałem wiele filmów Woodego ale nie odniosłem takiego wrażenia.

RealKalps

Ja obejrzałem "tylko" 24 ale zauważyłem to, z początku trochę przeszkadzało jednak przyzwyczaiłem się. Zresztą sprostał zadaniu, to jest najważniejsze.

ocenił(a) film na 7
efka__

Sam Cusack jest neurotyczny, i gra w podobny sposób w wielu produkcjach.

ocenił(a) film na 7
efka__

Może Allen kazał mu tak zagrać, by ludzie go łączyli z bohaterem filmu? Kto wie idąc dalej może Douglas McGrath napisał scenariusz filmu i jest Cheechem?

Nie związane z tematem - oglądając napisy końcowe miałem wrażenie, że współmontażystą był William Kruzykowski, a na filmwebie nie ma o tym informacji.

przemyslav07

czytając napisy filmów amerykańskich prawie zawsze wypatrzę kilka polsko brzmiących nazwisk

ocenił(a) film na 6
efka__

W tym i w wielu innych fillmach Woodego aktorzy naśladują po prostu jego samego. Ja bym nie rozwgraniczał tego na "osobę Allena" i "grę allena", bo Woody Allen chyba w każdym swoim filmie, w którym wystąpił jako aktor, nawet nie grał, a był sobą.

ocenił(a) film na 5
efka__

Cusack mnie momentami bardzo męczył a przeważnie lubię jak gra w innych filmach.