PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86033
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

NIC

ocenił(a) film na 3

Muzyka świetna co poza tym ? Hmm. . .NIC

ocenił(a) film na 3
0wner2

pieprzyć to.... :D

plantum

Wygrałem xD

ocenił(a) film na 3
0wner2

zapomniałeś napisać

K.O.

plantum

Chciałbym zrobić jeszcze na tobie jakieś Fatality.

ocenił(a) film na 3
0wner2

wracam, żeby ci pogratulować braku gustu

ocenił(a) film na 5
plantum

eh, plantum po co wyśmiewasz go z powodu jego ocen? sam nie jesteś lepszy - według ciebie zmierzch jest lepszy od Dawno temu w Ameryce. To jest dopiero totalny kretynizm. Co do sucker punch - Jakie zachwyty? Spójrz na średnią ocenę i na recenzje krytyków - bardzo surowe. Jednak ja uważam że film zasługuje na uwagę ponieważ jest to przede wszystkim bardzo dobra rozrywka w charakterystycznym stylu snydera, komiksowy klimat no i wcale nie najgorsza fabuła.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Film nie ma kompletnie nic do zaoferowania, oprócz muzyki, ciekawego początku i może kilku efektów specjalnych, które i tak nie są jakieś bardzo porywające. Zresztą w naszych czasach dobre efekty specjalne to nic nadzwyczajnego. Poza tym widzę tu jedynie ciekawy pomysł na wprowadzenie trzech poziomów prowadzenia fabuły. Niestety kompletnie niewykorzystany, zrobiono z niego jakąś kompletnie płaską historię, która prowadzi do bardzo rozczarowującego zakończenia filmu. 3/10 to według mnie odpowiednia ocena dla takiego gniotu, który ma dość duży, lecz niewykorzystany potencjał.
Ludzi, które takie rzeczy oglądają i uważają za rewelkę, nie będę oceniał. Jak im się to podoba, lepiej dla nich.

mszynisz

Ja tam nie wiem jak ocenić ludzi, którzy dają 10 jakiemuś gównianemu naruto czy innym zjeb-anym anime pokroju Spirited Away.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Hmm... popatrzmy, Spirited Away dostało oskara, czyż nie? :) Ciekawe, nieprawdaż?
To jakie anime jest wg ciebie dobre? =P

mszynisz

Nie wiem kto dał temu czemuś Oskara, ale mi nie chodzi konkretnie o ten film tylko o gatunek anime jako taki. Anime i manga to szajs i nie wiem jak ktoś może to lubić.

ocenił(a) film na 2
xxxEmi

Męczące widowisko. Wszystko jest strawne jęsli nie jest tego za duzo. Tutaj po prostu ulewało mi sie non stop. Totalna wydmuszka jesli chodzi o fabułe. Dziwi mnie czesto, ze dorośli ludzie są w stanie pisać tak idiotyczne i płytkie historyjki i zdobywać na poczet ich realizacji miliony dolarów. Widocznie producenci są od nich jeszcze głupsi. Aktorstwo porażająco złe. Głowna bohaterka była tak irytująco drewniana, ze widząc jej mimike ( lub totalny brak ) zgrzytałem zębami. Efektowne sceny rodem z gier komputerowych mogłyby sie ciagnac w nieskończonosc, bo moznabyłoby tych bezsensownych scenerii wymyslic tysiace. Sposób przedstawiana akcji, zwolnione ujęcia i spadanie bohaterek non stop z nieba, lądowanie w identycznych pozycjach po 2 razie juz było męczące. Napawanie się kazdym mało istotnym ujciem do granic wytrzymałosci to niejako cecha wspólna wszystkich filmów Snydera. Dla to mnie człowiek, który robi filmy tylko i wyłącznie do zaspokojenia swojego dosyć kiczowatego, mało dojrzałego postrzegania sztuki filmowej, epatowania efekciarstwem bez stabilnego mianownika to zaden artysta. Robote najwazniejsza odwalaja za niego designerzy i animatorzy efektów specjalnych. Kolejny autor, którego wyobraźnia przy dłuższym poznaniu jest niestrawna i durna. Zasłanianie sie wyświechtanym tekstem o "zamierzonych" działaniach jest tak samo wartym stwierdzeniem jak "nie bo nie". Zero w tym sensu i artyzmu. Tania szopka, o której nikt nie wspomni za rok.

karezoid

Snyder to najlepszy artysta i wizjoner młodego pokolenia, potrafi tak perfekcyjnie zgrać obraz z dźwiękiem, że aż zapiera dech w piersiach i za to należy mu się szacunek. Zrobił już 2 arcydzieła (300, Watchmen), 1 rewelacyjny film (Sucker Punch) i 2 naprawdę dobre (Świt Żywych Trupów, Legendy sowiego królestwa). Nieprawdopodobne jest to, że nawet tak banalną historię, jak właśnie ta z Legend potrafi on obrazem i muzyką przedstawić perfekcyjnie, dzięki czemu na prostą fabułę uwagi się nie zwraca, a i tak daje nam porządny film.

xxxEmi

Bez przesady.