nowy superman będzie też do kitu jak ten film, jedynie można się popatrzeć na dziewczęta, ale też nie specjalnie się prezentują, szkoda czasu na ten film, nie dziwię się, że ten film poniósł klęskę finansową, 4/10.
Ja wystawiam wszystkie oceny według własnego miernika bez patrzenia na innych. Bez snobizmu. Zabawne że akurat wypisałeś mój ulubiony film. No ale oczywiście kolejne szczeniackie zagranie z twojej strony. Zabrakło argumentów to sprawdzamy oceny? Kończę tę bezsensowną wymianę zdań z tobą bo nie jesteś ciekawym oponentem.
" Zabrakło argumentów to sprawdzamy oceny? "
O argumenty pyta mnie osoba która nie posiada ŻADNYCH. :)
tak przy okazji
nie odpowiedziałeś na pytanie, ZA CO ta dziesiątka dla filmu.
"Kończę tę bezsensowną wymianę zdań"
aha świetnie, już dawno powinieneś to zrobić bo nie miałeś żadnej lini obrony. Proszę bardzo, uciekaj z podkulonym ogonem.
Teraz powinienem cie wpisać na jakąś listę....
listę rozyebanych rozmówców ?
Nie, to głupi pomysł :) przecież nie jestem 0wnerem.
"nie odpowiedziałeś na pytanie, ZA CO ta dziesiątka dla filmu."
Za zaskującą pełną smaczków i odniesień fabułę, świetne aktorstwo, muzykę. Za to jest 9. 10 daję tylko najbardziej ulubionym filmom. Po prostu punkt w górę za subiektywne odczucia.
"Za zaskującą pełną smaczków i odniesień fabułę,"
tylko mi nie mów że jarasz się Tylerem, i jego buntem, błagam cię...... Bo jeśli tak to nie mamy o czym rozmawiać (nie zrozumiałeś filmu)
Nie zrozumiałem filmu. Kurde to dziwne bo walnąłem interpretację na półtora kartki geniuszu. Ty jarasz się Neytiri więc co jest gorsze?
"Ty jarasz się Neytiri więc co jest gorsze?"
oh przepraszam, czy Neytiri namawia mnie do lania po mordzie i wysadzania budynków?
i to mówi ktoś kto z jednej strony uzasadniając swoją "wypowiedź" posiłkuje się jako wyrocznią ocenami Suker Punch na popularnych serwisach takich jak imdb metacritics filmweb. A z drugiej strony "skazani na shawshank" ocenia na 6/10...
XD
" jednej strony [...] posiłkuje się jako wyrocznią ocenami Suker Punch na popularnych serwisach [...] A z drugiej strony "skazani na shawshank" ocenia na 6/10"
widzisz jakieś sprzeczności? bo ja nie,
podawałem przecież oceny top 1000 voters oraz metacritics, a tam nie głosują zwykli śmiertelnicy.
Ja też widziałem sporo filmów i jestem śmiertelnikiem. Dzisiaj będzie 1400 oceniony, a widziałem co najmniej z 300 więcej. Krytycy mają szeroką wiedzę o kinematografii i to inna bajka.
HAHAHA plantum z zemsty łazi za mną po forum i zgłasza wszystkie moje posty już kilka mi usunęli, jesteś po prostu żałosny...
napisałeś: "nie trzeba patrzeć na budżet, można też spojrzeć na oceny :) [...]dojdziecie do tych samych wniosków[...] Głutasku, ocena którakolwiek, może być filmweb (6.4), może być imdb (6.2), możemy brać pod uwagę Top 1000 voters (5.9), a nawet metacritics (33/100)
ten film jest słaby, wg. wszystkich....."
Skazani na Shawshank Poster
73
Skazani na Shawshank oceny na portalach:
Imdb 9.2
filmweb 8.9
metacritic 80/100
Top 1000 voters 8.5/10
Ocena Skazani na Shawshank uzytkownika plantum na filmweb; 6/10
Nie znam metacritics i top... ale mimo braku wiedzy ryzykowałbym ze głosuja tam jednak zwykli smiertelnicy. Jak widzisz na portalach Skazani... maj dość podobna ocene a film jest stary a te serwisy nie istnieja od wczoraj. Może nam zatem pan wytłumaczyć jak opierajać sie na ocenie większosci i cytujac oceny sucker punch na portalach stawia pan 6/10 Skazanym na Shawshank? W takim wypadku sądze że twoje argumenty nie maja żadnej wartości
hoho widze fajnie oceniasz łowca jeleni: 3/10 a full metal jacket 5/10 rozumiem że mamy tu doczynienia z prawdziwa awangarda zdolna kształtować gusta "zwykłych śmiertelników" ... oczywiście zawsze możesz napisac że wystawiłeś takie oceny by trollować innych czy tam jakieś inne bzdetne usprawiedliwienie. Nie bd już komentował tych uwag "oni widzieli sporo filmów"
a na jakiej podstawie ma oceniać te filmy wyżej? Bo im się należy?
Nie lubię takich filmów w związku z czym je tak a nie inaczej oceniam. Łowcy jeleni miałem ochotę postawić 1/10, bo mnie nudził straszliwie. Podobnie z Full metal jacket, chociaż tam była dobra przynajmniej połowa filmu.
"Skoro nie lubisz to po co je oglądasz. "
Bo wszyscy twierdzili że są dobre.
A skoro wy macie prawo oglądać zmierzch i oceniać 1/10 to ja mam prawo oceniać nisko takie "klasyki" kina
Z tym, że Zmierzch to film naprawdę zatrważająco zły, w którym nie ma absolutnie nic dobrego, a w tych klasykach zawsze są dobre zdjęcia, muzyka, klimat, gra aktorów, fabuła. Może i są czasami nudne, ale nie tak bardzo gówniane jak Zmierzch, który jest jednym z najgorszych filmów świata.
weź obejrzyj zwiastuny na apple trailers com a zobaczysz jakie tam się pojawiają tanie i tandetne filmy, może wtedy zmienisz zdanie co do nazywania zmierzchu najgorszym
Wystarczy wejść w bazę filmwebu, wybrać horrory i zbadać kilkaset tytułów, powiedzmy od 100 strony. Jakieś 95% z nich nie dorasta Zmierzchowi do pięt pod każdym względem, ale to nie znaczy, że Zmierzch jest filmem dobrym.
I nie horrory, bo uznaję za taki Zmierzch (no, w pewnym sensie jednak tak), tylko akurat to mój ulubiony gatunek, który jest wręcz nasączony kitem i niewypałami.
Trzeba być wyjątkowym inteligentem żeby zabierać się za taki film i oczekiwać wiele tylko od fabuły. Gdyby na świecie 99% ludzi byłoby takimi samymi maślakami jak ty to nici z surrealizmu Daliego czy popartu Warhola. Spojrzałby taki herkules5_56 na obraz i by powiedział: " no to takie te kolory fajne, kontrast i wgl ale wsumie to nic to nie przedstawia i ogolnie jest do kitu" . Sam wystawiłem 7/10 ( wolałbym 7,5 ) bo mimo wszystko czegoś mi tu brakuje jednak potrafie docenić ten film, jego fajny klimacik i - nie boje się tego słowa użyć - jego artyzm. Jeśli twierdzisz że nie ma fabuły to widać że kompletnie nie rozumiesz że w założeniu, celowo fabuła został przerysowana ale do kogo ja to pisze i tak nie zrozumiesz... Od strony artystycznej niektóre sceny mi się bardzo podobały jaki i pojedyńcze ujęcia jak wrzucanie róży do grobu w czasie pogrzebu.