PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96128}

Szklana pułapka 4.0

Live Free or Die Hard
2007
6,9 126 tys. ocen
6,9 10 1 126434
5,8 28 krytyków
Szklana pułapka 4.0
powrót do forum filmu Szklana pułapka 4.0

Nie wiem czy to już tutaj było ale wrzucam bo warto zapoznać się z tym artykułem

http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_diehard40.html

przekozackie xD

ocenił(a) film na 1
Hannibal_Lecter_4

"Nowe przygody Johna McClane'a wpisują się raczej w konwencję filmów o Jamesie Bondzie, niż klasycznego kina akcji. Wszyscy pamiętamy zapewnienia twórców o tym, że będzie to oldschoolowa, realistyczna rozrywka. Dostaliśmy za to kpinę. Naładowaną komputerowymi efektami specjalnymi, dziurami w scenariuszu i głupotą w najczystszej postaci, bajkę na dobranoc. Poprawną politycznie wydmuszkę, gdzie nikt nie klnie, wszyscy są klarowni, nikt nie ma wad, brud schodzi po paru minutach, a krew magicznie znika z twarzy. "Die Hard 4.0" ukazuje obecną kondycję Hollywood, gdzie ludzie ograniczeni umysłowo tworzą dla takich samych ludzi i... zarabiają na tym krocie. Nie mogę się nadziwić temu, że film odniósł kasowy sukces i pewni ludzie są w stanie stwierdzić iż rzeczywiście jest to oldschool i GODNY kontynuator serii! Filmowy biznes opiera się w pewnym sensie na legendach. John McClane był jedną z takich legend a teraz został zredukowany do poziomu Power Rangers czy innych Pokemonów. "

To chyba najlepsze podsumowanie tego "dzieła". Dla mnie tzw. Die Hard 4.0 nie istnieje. Die Hard to trylogia.

użytkownik usunięty
Hannibal_Lecter_4

Cała prawda o tym filmie.

Hannibal_Lecter_4

Przykro mi, ale to prawda... Rzadko mi się to zdarza, ale zasnąłem w połowie, i NIE zamierzam obejrzeć do końca:/

ocenił(a) film na 6
Hannibal_Lecter_4

te 50 prawd można spokojnie dociągnąc do 70 a może i 100,
twórcy filmów ostatnio testują wytrzymałość ludzi na pokazywane absurdy,
kto pokaże większą głupotę i więcej na tym zarobi,

ocenił(a) film na 8
Hannibal_Lecter_4

To dziwne - oceniłeś film 10/10, a dajesz linka do strony, gdzie piszą jaki ten film był słaby i głupi ;p Radzę dokładnie przeczytać epilog, który jest na samym końcu.