Najsłabsza z wszystkich 4. części, choć i tak dobra. Za dużo przesadzonej akcji i film już "bez jaj" (bez przekleństw, krwi, papierosów), zbyt delikatny i tyle w stosunku do poprzedników.
jak to bez wulgaryzmów ? przecież było pare przekleństw w filmie , a krew była a najwięcej to na ciele Johna ;)
O ile mnie słuch nie mylił to parę razy słyszałem tam ,,shit", no i było widac tam krew na Johnie, im dłużej trwała akcja tym było jej więcej. Ale po cześci zgodzę się z rozmówcami- czwórka była zbyt wygładzona w stosunku do poprzednich części, mniej krwi, paiierosów, flaszek w stosunku do wcześniejszych to minus filmu. Jednak mimo to oglądałem to z przyjemnością.
Opinia. Mi też czwórka się podobała. Trzeba do niej podejść trochę inaczej niż do poprzednich 3-ech części.
Popieram. A w każdej części było pełno nierealnych scen, więc takie gadanie jak ma piczympoom do mnie nie przemawia. I przede wszystkim coś ciekawszego niż terroryści próbujący zdobyć pieniądze poprzez włamanie się do sejfu.
Dokładnie. Ta część przynajmniej się różni od poprzednich trzech, jest wprowadzona taka świeżość, a w pierwszych częściach jest ciągle drążony jeden i ten sam wątek
Ale nie było jaj. Gdzie przekleństwa? Gdzie tryskająca krew? A scena z Tirem i samolotem to kretyństwo jakich mało...
Były przekleństwa i krew. Z samolotem i tirem trochę przesadzone, za to z samochodem i helikopterem było genialne ;D Polecam, obejrzyjcie w HD, ja oglądałem, zupełnie inaczej, o wiele zaj*biściej. Co do 4 części, to lepsza niż trzecia, bo tam to dopiero była nierealna suma, którą chcieli ukraść...
Najlepsza cz. 1
Potem cz. 2
Potem cz. 4
Potem cz. 3 ;)
Pozdrówki.
Oglądałem wersję Unrated i powiem ci że nie zmienia to mojej opinii o filmie. Jeśli film od początku był pisany pod pg13 to dodanie sztucznie wyglądającej krwi i kilku faków nie zmieni produkcji na lepszą. Niestety mamy kretyńską modę na wypuszczanie po jakimś czasie filmów w wersjach Unrated tylko na dvd i blu ray, zamiast od razu nakręcić film pod kategorię wiekową R-Rated. Tak jak miało to miejsce w przypadku Rambo 4 czy Expendables.
Ludzie ej ej ej!
wszystkie części są super jak wam coś nie pasi to nie pisać to bo mało krwi było i klnięc super czesc jak inne jak sie nie podoba to nie komentujcie i spadać na drzewo banany prostować!
Chłopie, używaj chociaż kropek jeśli już nie przecinków bo twoja wypowiedź jest jak paw po weselu. Co do filmu to cała otoczka informatyczno sieciowa to komlpetny stek bzdur, ale jak się na to przymknie oko to ujdzie w tłoku. Timothy Olyphant najlepszym czarnym charakterem DH od czasu Hansa Grubera. Niektóre teksty całkiem zabawne. Całość trzyma poziom, porównywanie DH4 do Indiany 4 to nieporozumienie.
Nie no gdzie tam Timothy Olyphant najlepszym czarnym charakterem po Hansie Gruberze. Jest zdecydowanie najmniej wyrazistym ze wszystkich bad guyów serii Die Hard. Moim zdaniem to pułkownik Stewart jest najczarniejszym ze wszystkich i najbardziej bezwzględnym złoczyńcą z serii Die Hard. W końcu to on rozstrzaskał samolot pasażerski bez najmniejszych oporów.
niech już nie kręcą V bo to już głupota, za IV daje 6/10 i naprawdę film przesadzony... któryś z was napisał, ze scena z tirem i samolotem kretyńska - zgadzam się, już taką wodę z mózgu robią, że już nie chce patrzeć na żadną szklaną głupotę
niedlugo kreca V i podobno rozmawiają z chuckiem norrisem bo John nie ma juz z kim walczyc..
rozwazali tez John McClain vs Predator ale John stwierdzil ze z leszczami nie walczy 8)
Najlepsza na pewno nie jest bo jedynki nic nie przebije, ale spokojnie można uznać ją udaną kontynuacją