Po pierwsze - to jest teaser.
Po drugie - seria "Die Hard" to nie kino artystyczne, tylko komercyjne. I jako taka musi ewoluować w kierunku wyznaczanym przez inne blockbustery. Nie można oczekiwać, że pan Wiseman stworzy pozbawiony spektakularnych efektów film sensacyjny, bo takowy zwyczajnie się nie sprzeda. Nie te czasy... Zresztą widać to doskonale po zmianie reżysera.
Po trzecie - od kiedy to, do diaska, efektowne wybuchy przeszkadzają w stworzeniu dobrego filmu? Taka np. "Zabójcza broń 3" to prawdopodobną fabułę miała?
:) Zgadzam sie w pełni.
Niektórzy to chyba poprzedzie części uaważali za jakieś filmy z głębokim przesłaniem, skoro teraz tak najeżdżaja... coż poczekajmy... zobacztymy i wtedy ocenimy.
pozdr
problem znawców kina na filmwebie - nie potrafią rozgraniczyć komercji od tzw. kina ambitnego. co prawda twierdzą, że się znają, ale jednak nie. nie znają się. dlatego masz opinie w stylu trailer nieciekawy, poprzednie filmy miały klimat itp. generalnie jest tak, że Die Hard była jest i będzie filmem komercyjnym nastawionym na zrobienie dobrej kasy. nie można pominąć faktu, iż 1 i 2 to filmy świetne, 3 była zaledwie bardzo dobra, ale tylko w porównaniu do poprzedniczek. krótko rzecz biorąc - ten film ma zrobić kasę, a oglądanie tegoż filmu ma być dla widza czystą rozrywką, przy dużym prawdopodobieństwie zapomnienia go po 2 dniach. jednak spróbuj to wytłumaczyć niektórym użytkownikom tego portalu - zbluzgają cię, uznają za idiotę itp. najlepsze co można zrobić, to poczekać do premiery, obejrzeć i mieć własne zdanie a odpuścić sobie naprawianie świata:) pozdrawiam
W poprzednich czesciach John MaClane byl przedstawiony nie jako jakis superglina tylko jako zwykły facet a w tym zwiastunie sa sceny które jak rany nie powstydził by sie supermen albo robocop.. i mysle ze własnie dlatego poprzednie czesci odniosły taki sukces.
Superman? Ja tam nie widziałem, żeby w 4.0 Willis zatrzymywał samochód własnym ciałem. ;) A co do nie bycia supergliną w poprzednich częściach, to co powiesz na scenę z "trójki", gdy - do spółki z Samuelem L. - zjeżdżają po linie/kablu z mostu na statek? Czy tak postępują zwykli policjanci? Szczerze wątpię... :)
jak dla mnie może zjeżdżać po czym chce, odwalać najbardzie wymyślne wariacje (byle choć troche realistyczne) - ale w tym wszystkim musi być podkoszulek który z białego robi się stopniowo czarny i mcclane który w raz z rozwojem fabuły zaczyna wyglądac jak wrak człowieka :) Wierzę że tak będzie , a tym którym nie podoba si ę trailer bo efekty za bardzo nowoczesne - jedynkę od 4.0 różni 18 lat a od ostatniej -3 cżeści 12 lat
i jakby ktoś nie zauważył hollywood lekko mutowało pod względem realizacji filmów sensac/akcji :P