To jest #$%&* skandal. Tyle powiem.
Szklana Pułapka 4.0 była na liście moich tegorocznych zakupów DVD, gdy tymczasem okazuje się, że w Polsce dwupłytowego wydania z nieocenzurowaną wersją filmu najprawdopodobniej NIE BĘDZIE. Na stronei dystrybutora jak na razie jest zapowiedź wyacznei jednopłytowej-kinowej czyli ocenzurowanej wersji filmu. W taki właśnie sposób dystrybutorzy sami rzucają sobie kłody pod nogi praktycznie nawołując do piractwa. Gdzie w tym sens?
gdzie logika?
Wydania jednopłytowego z pewnością nie kupię, zapewne nie tylko ja mam w tej sprawie takie stanowisko...
Tak to jest żyć na takim zadupiu jak Polska :/
PS. Info ze strony Projektdvd:
"Już 13 listopada ukaże się na naszym rynku wydanie DVD z 4 częścią kultowej sagi "Szklana Pułapka 4.0" ("Live Free or Die Hard"). 1 płytową edycję DVD wyda Imperial CinePix.
Niestety, bardzo prawdopodobne jest, że na naszym rynku nie ukaże się nieocenzurowane wydanie Unrated 2DVD, jakie zapowiedziano na rynku amerykańskim i brytyjskim."
Żyję w Polsce i właśnie polski listonosz przyniósł mi przesyłkę z HMV (Londyn) - zamówione w poniedziałek i już jest!
Po co piracić? Ładny metalowy box, 2 dvd plus plakacik.
Wersja z "fuckami", wsadzanymi jak należy i gdzie należy.
Od wieeeelu lat już w zasadzie nie wiem co to takiego "polski dystrybutor".
Powiem krótko - jeśli nie ma tamskich napisów to na nic mi się to nie przyda.
Sam nie potrzebuję, tzn angielskie napisy by wystarczyły, ale nigdy nie oglądam filmów sam i brak polskiej wersji językowej jak dla mnie skreśla wydanie.
Możesz cos więcej napisac o tym co jest tam pozmieniane/dodane?
* oczywiście w pierwszej linijce poprzedniego posta miało być "tam polskich napisów", coś mi klawiatura szwankuje.
Napisy tylko angielskie.
W dodatkach sceny usunięte (takie sobie).
Cały film w końcu ma synchro dźwięku z ustami - czyli jest np "fuckhead" a nie jak w kinie "deepshit",
"fucking to, fucking tamto" no i końcowe "Yuppi-kay-ey motherfucker" brzmi należycie, a nie jest
wygłuszone wystrzałem z pistoletu, tak jak było w wersji kinowej.
Ogólnie mówiąc to dvd pozwoliło mi w końcu uznać D.H. 4.0 za część serii, bo przyznam, że po wyjściu z kina
uczucia miałem bardzo ambiwalentne, szczególnie po targecie "od lat 15" i cenzurze dialogów.
No to się wk*****m :( Czy ci goście z Imperiala nie myślą?
A powiedz mi jeszcze - zrobili coś ze sceną gdzie gośc wpada w ten wiatrak czy co to tam było? Tzn chodzi mi o to czy dodano tam krew czy coś? Bo w kinowej wersji jakby zniknął zamiast się widowiskowo rozbryznąć.
niestety, tak jak napisalem na stronie, wydania 2DVd Unrated nie bedzie na 100% na naszym rynku.
A wina za to po spolu nalezy obarczyc Imperial, ktoremu widac nei zalezy zbytnio na polskim klijencie, a po spoly swiatowego dystrybutora filmu, poniewaz to on decyduje, jakie wydanie/wydania ukaza sie na naszym rynku.
Ja osobiscie zamawiam sobie wydanie z UK, to z HMV.
I tu pytanko do "Gregovskiego"...zmawaisz z HMV - jak wyglada sprawa ewentualnego zatrzymania na cle , ile placisz za wysylke, i jak placisz ??? (karta, PayPal)
Pozdrawiam
Dobra, powiem tak - obejrzałem tą wersję unrated i już mi zupełnie nie zależy na tym wydaniu :P jej jedyną zaletą jest to że Yippie Kay Yay Motherfucker brzmi jak należy.
Komputerowo dodana krew wygląda lipnie.
Większość dodanych przekleństw jest dodana "na odwal się" najczęściej kiedy nie widać twarzy mówiącego (jest tylko kilka wyjątków) poza tym te dodane linijki tekstu brzmią jakoś tak płasko, jakby ciszej od całej reszty. No i fajny oneliner (I was outta bullets) zastąpiono innym, niezbyt fajnym (coś o ofiarach wypadków).
Krótko mówiąc - wolę mieć polską wersję językową niż te pare dodanych fucków, bo w niczym one nie pomagają a chwilami nawet raża sposobem w jaki je w filmie umieszczono. Może Imperial wiedział co robi, że zaoszczędził klientom rozczarowania ta wersją?
ja chyba zrobie podobnie....
w sumie wydanie 2DVD ladnie opakowane (Stellbook) i duzo wiecej dodatkow, ale z drugiej strony polska wersja pozwoli obejrzec film bratu i rodzicom.
Myslalem,z ewersja UNRATED oferuje nieco wiecej.
Ja również.
Tymczasem jest dłuższa o zaledwie 7 sekund...
Kupię sobie wydanie jednopłytowe, ale jak już trochę stanieje, bo 50 zł i więcej to mogę zapłacić tylko za naprawdę porządne wydania.
A ja kupuje, nie wazne czy sa dodatki czy nie, nie wazne dla mnie czy wydanie dwu-plytowe czy jedno... Za "300" zaplacilem 60zl, a za ten film bym nie dal 50 ??, nie ma mowy :D:P. Liczy sie film, a on jest pierwsza klasa :). Przynajmniej dla mnie...
pozdrawiam
HMV i Amazon (zarówno USA jak i UK):
- cła nie płacę, zakupy Visą (USA), czasem MasterCardem (UK), z PayPal nie korzystam.
- przesyłki kosztują rozsądnie (DH4.0 przyleciało za 2.60 funta, teraz szykuje się 5płytowy BladeRunner i
4płyty Narnii (RoyalEdition) - trochę ciężej, więc przesyłka 7.20 funta - ale że co chwilę masakryczne obniżki
cen, nawet na nowości, to nie marudzę i biorę, zamiast się wkurzać w Empiku czy Saturnie na to co oferują
polscy dystrybutorzy).
PS:
polecam jeszcze MovieTyme.com baardzo dużo ofert, szczególnie z R1 (dzięki nim mam niewydane w Europie
2dvd Legend R.Scotta i dłuższego Leona), dobre ceny BluRay.
Gregovski, a czy możesz mi powiedzieć nieco więcej na ten temat?
Bardzo byłbym ci wdzięczny za pomoc.
Chodzi mi o szczegóły wydania 2 dvd.Proszę i dziekuję z góry.
Ps. Moje gg 5082842 (chyba ze pogadamy tutaj)
Pisząc 2 dvd miałem na mysli 2 plytę
Bo nikt o niej nie wspomniał.
Jakie tam sa dodatki? Ciekawe? Bo jezeli bym kupował to własnie dla lepszych i bogatszych dodatków niż w wersji pl.Wtedy miałbym film w wersji pl i bogate dodatki w wersji ang.
Powiedz mi tylko co wiesz o 2 plycie,Gregovski.
Ps.( do wszystkich) Czekajcie na promocje a mozna kupic tanio DH 4
ja zapłaciłem 30zł ale gdybym kupił 2 dni wczesniej zaplaciłbym 50
w kieleckim Media Markt
jaaa...racja. W wersji filmu jaką mam rzeczywiście nie przeklinają. Ale to są JAJA.
To co to masz za wersje ??. Pirat ??:P. Ja mam oryginal i lektor daje czadu hehe :)
Po co piracić? A po co wydawać pieniądze na oryginała? :)
Ściągnięcie tego filmu weszło w koszty prądu i abonamentu za internet :)
A teraz jeszcze może idź ukraść płytę ze sklepu i wróć się pochwalić.
Co za ludzie...
Dokładnie tak.
Na tym forum wiekszość stanowia fani Szklanej Pułapki i zapewniam Cię
że oni chca mieć minium oryginalna wersje 1 dvd, jak nie lepiej
Z reszta nie rozumiem jak mozna porónywać jakaś tam wersje wypalona na taniej płycie z Tesco, z oryginałem w super jakosci obrazu,dzwieku i z dodatkami....
to iodż sobie w takim rqazie do reala...ktoś już wcześniejpowiedział,masz do czynienia z fanami McClane'a,ja osbiście jestem na punckie Szklanej Pułpaki pierdyknięty i kupiłem oryuginał,gryzie mnie to że nie ma w polsce wersji unrated ale cóż,jedni przeżyli wojnę a drudzy muśzą się męczyć w tym popierzonym państwie w kwestiach organizacyjnych.nic nie poradzę,to Polwska po prostu,ostatecznie już troch e pogodziłme się z ocenzurowaną wersją filmu bo w kwestii fabularnej nic ona nie wynosiu:)mcClane i tka jest zajebistym ziomkiem i łoi dupy równo:):0
może ten żart co do wojny trochę niesamczny i przeprasam urażonych ale taka prawda:(:(
wyopraś sopie sze poszetłem ale w pouowie drogi pszypomniayuem sopie sze reala tesz tó nje ma ;D
no popatrz,to może kurwa do lidla.....to jest akurat austricki szajs więc w stoicy pewnie będzie
ooo widzę, że mamy speca na linii :D pewnie z urzędu :D
Panie i panowie od dziś wiemy, że Lidl jest austriacki, heheh
Swoją drogą dziwne, że w stolicy "ojczyzny" Lidla jest tylko jeden czy dwa egzemplarze tego dyskontu :)
A po płyty skoczę sobie jutro ale może np. do biedronki :)
PS: nie klnij bo to brzydko :D
Zamilcz, rumunie! Jak nie masz nic do powiedzenia na temat Live Free or Die Hard UNRATED, to nie pierdol głupot o pedalskim piractwie. Jak już musisz piracić to się tym nie chwal, bo to nie jest powód do dumy, wierz mi!
Poza tym im więcej kopii DH4 się sprzeda tym większa szansa, że DH5 powstanie. Ja jestem jednym z tych, którzy żyją Die Hardem. Dzień bez przypomnienia sobie paru scen z DH, to dzień dla mnie stracony.
Taki z Ciebie wielki fan McLane'a to naucz się poprawnej pisowni :D
Yippee ki yay wydymańcu :D
pisownia jest umowna ty denny chuju:)a od mojej starej się odwal,ja ni wtrącam się w twoje inicjacje seksualne z dziadkiem.....
nie karmci etrolla - czasem trzeb pozwoli glupiemu sie wygadac - nie trzeba tego komentowac.
Jaki jest, kazdy widzi.
hhehehe spece od gramatyki też tu są :D
Nie trzeba tego komentować? Bynajmniej nie przemilczałeś moich komentarzy :D
wiesz,powiem ci tak,króciutko.....:spierdalaj
i może jeszcze małe zaklęcie:
"hokus pokus czary mary twoja stara to twój stary",w twoim przypadku to chyba i bez tego tak jest co nie??
A ja kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Jest już po 32 zł. Po co ci wersja nieocenzurowana ??? Czy na takie filmy warto wydawać duże pieniądze i oczekiwać, że film będzie na 4 dvd z wersją rozszerzoną - nieocenzurowaną - z wieloma dodatkami.... itp.
Kup, obejrzyj i odstaw na półkę bo za chwilę będzie wiele znakomitych innych produkcji.
Jak chcesz film z dużą ilością dvd to kup sobie film " Władca Pierścieni " - jest już wydanie na 12 dvd.
Nasz kraj nie jest zadupiem tylko trzeba nauczyć się w nim żyć !!!
Ja się nauczyłem i mieszkam w nowo wybudowanym domu, siedzę przy kominku, oglądam "Szklaną Pułapkę 4" i jestem szczęśliwy.
A Ty widzę ciągle wszystko krytykujesz, narzekasz itp. Ciesz się tym co mamy.
" MOŻE DOCZEKAMY SIĘ CZASÓW I BĘDZIE W POLSCE AMERYKA "