PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96128}

Szklana pułapka 4.0

Live Free or Die Hard
2007
6,9 126 tys. ocen
6,9 10 1 126434
5,8 28 krytyków
Szklana pułapka 4.0
powrót do forum filmu Szklana pułapka 4.0

szczęka mnie boli od upadku na ziemie... Dla mnie super motywy. Koniecznie do kina dla takich efektów.. No i Bruce niezłe ciacho jak na swój wiek. To juz nie będzie strara poczciwa "Die hard".

ocenił(a) film na 10
MEA_4

Małe sprostowanie. Nie "stara poczciwa" bo " Die Hard " nie tłumaczy się jako " Szklana Pułapka " tylko raczej " Nie do Zdarcia " lub " Twardziel ". Film mimo dużej ilości efektów specjalnych gniotem nie będzie, tego jestem pewien, o wysoki poziom zadbał pewnie jak zawsze genialny Bruce Willis. Facet ratuje swoim udziałem największe chały ( co nieczęsto się udaje innym aktorom - nawet stary poczciwy pan Anthony Hopkins nie uratował " Aleksandra " ) i nawet ten cholernie nudny " Szósty Zmysł " dało się przetrawić własnie dzięki Bruce'owi. Tak więc głowy do góry. Warto iść do kina, a później kupić wydanie na DVD/VHS, żeby dać zarobić jak zwykle wyczepistemu Willisowi.

PS. Czekam i trzymam kciuki za film " Duke Nukem" który podobno ma zostać już niedługo nakręcony z Willisem w roli Księcia. Wbrew pozorom on najlepiej nadaje się do tej roli. Trzeba przeszczepić mu włosy ale cóż :))) Bruce Willis najlepszym aktorem jest i basta!!!

użytkownik usunięty
Hannibal_Lecter_4

Polemizowałbym jeśli chodzi o to ratowanie chał, gdyż nikt i nic nie uratuje filmu Osaczony (Hostage), który jest tak tandetny, przewidywalny i żenujący, że praktycznie nie da się go oglądać - ileż razy można oglądać to samo. Nawet on sam nie zagrał tam na poziomie, bo jeśli granie ma polegać na zrobieniu krzywej miny czy dwóch to i ja mogę zostać aktorem z tego by wynikało.

Co do zwiastunu to faktycznie, film zapowiada się BARDZO ciekawie.
Już dawno nie byłem w kinie (od czasu RYŚ'a), ale na ten film raczej się wybiorę ;]
Myśle, że nie powinniśmy się zawieść...