PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197542
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

291 miejsce na FW.... ehhhhh....!
......ale to można było przewidzieć..... w kraju gdzie rządzą psychopatyczni bracia bliźniacy i Ojciec Rydzyk taki film nie może się dobrze przyjąć nawet jeśli jest wysmakowanym arcydziełem jak ?Tajemnica Brokeback Mountain?

ocenił(a) film na 10
Ortalion

ehhhh... a może to i dobrze :-) .... nie chciałbym ogladać Brokeback Mountain na liście, w dziesiatce, obok takich "dzieł" jak +Piła+ tudzież inny +Efekt motyla+.

ocenił(a) film na 10
nec

Racja. Ludzie myślą, że są tacy super inteligentni bo obejrzeli parę dobrych filmów (pewnie przez przypadek) i nie rozglądają się dookoła na takie, które nie są tak ogólnie promowane.

ocenił(a) film na 10
Elizabeth_Bennet_2

Jeżeli masz na mysli brokeback mountain - to akurat tego filmu nie mozna nazwac jako malo promowanego, było wrecz odwrotnie!!! - chyba ze nie ogladasz tv i nie wychodzisz z domu itd. ( nie chce cie w zaden sposob obrażać).A co do filmu to bardzo mi sie podobał i uważam że zasługuje na wszystkie mozliwe nagrody - szkoda ze nie dostal oscara.

ocenił(a) film na 10
wazny

Możesz mi wierzyć, że ja także bardzo żałuję, że ten film nie dostał Oscara w kategorii "Najlepszy film". To zadra w moim sercu. Co do promocji - wychodzę z domu i bardzo często oglądam telwizję i nie widziałam żadnej reklamy, poza plakatami w kinie.

ocenił(a) film na 10
Elizabeth_Bennet_2

nie wiem co oznacza dla ciebie promocja filmu - wieszanie plakatow na kazdym kiosku, bloku itd. no chyba nie. nie widzialas reklamy?? o jaka reklame ci chodzi - telewizyjna?? ja widziałem i to czesto w swoim czasie, a poza tym ktory film jest jakos specjalnie lepiej promowany od tego ?. Jezeli sadzisz ze ogladasz tv to powinnas tez zauwazyc- chyba ze wolisz tv "trwam" tam napewno reklamy nie bylo a skoro wychodzisz z domu to chyba nie tylko koło koscioła bo tam pewnie też zadnego plakatu nie zobaczysz - przeciez miejsce plakatow jest w kinie a nie na sklepowych wystawach wiec nie wiem o co ci chodzi. Ten film mial i nadal ma wielki rozglos i to jest chyba najwieksza reklama !!! - poza tym byl nominowany do oscara halooo !!! wiec pewnie kazdy o nim slyszal. hehe sorki jezeli za duzo napisalem :P

ocenił(a) film na 4
Ortalion

a ja takie pytanko mam do was: co było w tym filmie takiego fajnego???

ocenił(a) film na 10
jj09

czlowieku ogladnij to zobaczysz !!! a jezeli juz ogladałeś to twoj problem że nic nie zobaczyłeś - być może jestes aż tak bardzo ograniczony i zamkniety ze takie filmy do ciebie nie trafiaja ( nadal nie chce nikogo obrazać ) pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
wazny

no właśnie obejżałem i dla mnie to zwykła opowieść o nieszczęśliwej miłości, ale inna od wszystkich bo to miłość homo, a nie heteroseksualna...i co w tym fajnego??

ocenił(a) film na 10
jj09

widocznie nie potrafisz dostrzegac pewnych rzeczy - byc moze jestes zbyt malo wrazliwy - nie wiem ja napewno nie bede tobie nic tlumaczyl !!!

wazny

Mi sie wydaje ze ty tez nie wiesz ,co to za pewne rzeczy, jak wiekszosc. Czy kazdy musi chwalic ten film bo tak wypada?. Jezeli sie komus film nie podoba to odrazu jest homofobem? Badzcie tolerancyjni dla homofobow.

ocenił(a) film na 9
Ortalion

Ej no moment, nie mylmy pojęć.
"Brokeback mountain" nie jest wcale najlepszym filmem w historii. Jest dobry, owszem, ale
widziałem wiele lepszych. Niskie miejsce tego filmu nie świadczy bynajmniej o poziomie tolerancji
Polaków. Zarzucasz tu argumentem w stylu: "Nienawidzisz mnie, bo jestem czarny".

ocenił(a) film na 10
Yorick

hmm nie wiem czy to odnośnik do mnie - bo ja wcale nie uwazam tego filmu jako najlepszego w historii - poza tym nie ma wcale niskiego miejsca - jak na film o takiej tematyce - polska staje sie bardziej otwarta bo ilosc glosow o tym swiadczy.

ocenił(a) film na 10
wazny

chodzi mi o ilosc glosow i miejsce na filmweb

ocenił(a) film na 9
wazny

Hej, ale naprawdę otwartość nie ma tu wiele wspólnego. Mówimy o ocenie filmu, nie o postawie
takiej czy innej. Ocena filmu takiego jak "Brokeback mountain" nie powinna wynikać z naszego
stosunku do gejów, tylko z rzeczywistej wartości artystycznej obrazu. Li i jedynie.

ocenił(a) film na 9
wazny

Nie nie, to nie było do Ciebie, tylko do Ortaliona, który w tym poście popadł w lekką histerię

Ortalion

Bzdura. Miejsce w okolicach 250-300 to całkiem nieźle na ponad 300000 (słownie: trzysta tysięcy) tytułów na FilmWebie. Ponadto na IMDb "Brokeback Mountain" też jest poza top 250 - a to Świat właśnie!

ocenił(a) film na 6
Ortalion

a ja przychylam sie do tej POLSKI bo dla mnie ten film wcale nie jest taki rewelacyjny bo niby co ma o tym swiadczyc ze niby jest o milosci dwoch kolesi.... i co z tego?????? jest wiele lepszych filmow a czepianie sie od razu calej Polski to PRZESADA bo niby co wszystkim ma sie podobac to samo???

ocenił(a) film na 10
parker

Ten film JEST świetny, nie jest "niedobry", ponieważ nie możesz zaprzeczyć, że został świetnie zrealizowany, a aktorzy wspaniale zagrali. Możesz sobie mówić, ze nie, ale to nieprawda. Moze Tobie nie podoba się temat, a to co innego. A ten temat miał poruszyć ludzi, sprawić, że inaczej spojrzą na związki homoseksualne. Widać, ze nie do wszystkich trafiło ludzkie cierpienie.

ocenił(a) film na 6
Elizabeth_Bennet_2

ten film mi sie nie podobal choc ciesze sie ze go zobaczylem a to ze jest o nietolerancji i ludzkim cierpieniu i co z tego jest wiele takich filmow tylko ze tu mamy do czynienia z gejami i tyle a to dla mnie zwykli ludzi jak ja czy ty wiec nie widze powodu zeby dac im jakies szczegolne wzgledy czy lepiej ich tolerowac bo sa odmiennej orientacji seksualnej...

ocenił(a) film na 10
parker

Jak to? Piszesz, że są tacy sami jak Ty czy ja i nie ma sensu robić filmu o nich, jak to? Na świecie jest wielu, wielu ludzi, którzy nienawidzą homoseksualistów, uważaja, że są inni, chorzy. Ten film powstał między innymi po to, aby uświadomić im, ze się mylą, że to zwykłe osoby, które maja takie same prawa jak wszyscy pozostali. Nie wmówisz mi, ze jesteś taki naiwny, że myślisz, ze wszyscy są tolerancyjni.

ocenił(a) film na 6
Elizabeth_Bennet_2

kazdy jest nietolerancyjny ja nietoleruje samoobrony inny gejow jeszcze inny ksiezy i tak dalej... dla mnie liczy sie to jakim kto jest dla drugiego a jak jest swinia czy to gej czy ksiadz czy ktokolwiek inny niech spada

ocenił(a) film na 10
parker

Chyba znowu nie rozumiesz mnie. Ten film jest właśnie po to, zeby ludzie uświadomili sobie, że to są takie same osoby jak my. Tu nie chodzi o żadną politykę.