PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197542
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Byc moze za malo obejrzałem filmow w swoim zyciu ale naprawde ten film chwyta za serce i ukazuje co prawda troche ubarwione zycia dwojga kochajaych sie mezczyzn ale trzeba przyznac ze jest to film naprawde niesamowity! Serdecznie go wszystkim polecam.Piekne krajobrazy,milosc,emocje oraz temat na czasie ktory w naszym kraju jest wiecznie napietnowany.....Dla mnie homoseksualizm jest takim samym "zjawiskiem" jak i milosc heteroseksualna ktora rozni sie tym ze kochaja sie osoby odmiennej plci, maja wieksze prawa oraz sa propagowane i chciane przez kosciol oraz osoby katolikcie ktore w swoich dązeniach do tzw czystosci i pojednania z Bogiem za wszelka cene by stlamsili w zarodku wszystko co nie jest po mysli Boga kosciola....Dla mnie jest to chore postepowanie chorym niedoksztalconych oraz czasami nieinteligentnych ludzi ktorym wydaje sie ze im wszystko wolno.Raczej nie wierze aby kogos ten film "nawrocił" i pokazał jak cennym uczuciem pałali do siebie ci mezczyzni....Ale powinni przynajmniej troszke zrozumiec starac sie zrozumiec zaakceptowac i pozwolic dac zyc innym zgodnie z ich wola a nie starac sie napietnowac niemalze ukamienowac za to ze kocha mezczyzne czy kobieta...To jest poprostu upłycanie problemu...Jak sie takich pozbedziemy bedzie OK bo my i tak jestesmy lepsi a oni np. do gazu.....Nie rozumiem takiego myslenia postepowania...

Wracajac do filmu.....Obejrzałem go z wielkim tchem...mysle ze jesli ktos ma w sobie odrobine uczuc oraz na temat homoseksualizmu nie wzdryga sie to mysle ze i jemu lezka sie w oku zakreci....Dla mnie ten film jest naprawde bardzo dobry dopracowany i dajacy nadzieje na to ze w kraju zwanym Polska moze kiedys bedzie dobrze :)

użytkownik usunięty
prior

A w jaki to właściwie sposób ten film daje Ci nadzieję, że w Polsce "może kiedyś będzie dobrze"? Gdzie tu związek?