Kolejny przykład, że najwięcej możnba osiągnąć przez kontrowersje i przełamywanie stereotypów. Ja w tym filmie nic wielkiego nie widziałam..Ot taki sobie filmek gdyby nie był o związku dwóch facetów nie byłoby w nim nic godnego uwagi... A film nie wpływa korzystnie na osoby, które go oglądają. Jest troche naciągany. Ogólnie gratuluje aktorom, że podjeli sie roli w takim filmie. Reżyser też miał odwage... Niedługo zrobią film o miłości dorosłego mężczyzny i małych dzieci... Wiecie ile na takim filmie by zarobili??!! To normalnie byłby przełom...O ile któs cos takiego by dopuścił na ekrany;/ Nic nie mam do gejów itp... W sumie dobrze że powstał ten film. Ale czy on jest na prawde aż taki wielce świetny? Nie! Ppo prostu pokazuje cos czego jeszcze nikt sie nie odważył zrobić... I tyle na ten temat.
Ten film nie jest bardziej kontrowersyjny niż trzeba de facto nie szokuje seksem w sensie wizualnym. Te kilka scen całujących się facetów i scena w namiocie w dodatku ciemna od tyle. Jednak zrównywanie tego filmu z jakąś historią o pedofilii jest skrajną przesadą i jakąś głupotą. To jest jednak film o uczuciach a główni bohaterowie są postaciami tragicznymi. Ten film po prostu się udał ogromnej większości ludzi ten film się podobał choć daleko im do profesor Marii Szyszkowskiej. Wielu moich znajomych ma z tym filmem ogromny kłopot bo jest totalnie wbrew ich poglądom a jednak się im podobał.
Oczywiście jest pokusa z sięganiem po historie lesbijek i gajów ale czy nie mozna zrobić ciekawego filmu o dwóch lesbijkach w Iranie ?
Ten film ma scenariusz, zdjęcia, kapitalną muzykę gitarową Gustavo Santaollali i kreacje aktorskie oraz reżyserie na niezwykłym poziomie.
Widać byliśmy na różnych filmach.
dla twojej wiadomosci to juz powstaly filmy o gejach chociarzby słynna "Philadelfia" ktora z reszta byla rowniez swietnym filmem ale powstalo tez wiele innych filmwo o tej tematyce jak dla mnie film jest genialny i z reszta podoba sie duzej ilosci osobjesli ktos nie jest przeciwny homoseksualizmowi to tez potrafi zobaczyc ze film jest na prawde bardzo dobry w koncu za cos byl nominowany do oskara a staffdostal wiele nagrod