PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197542
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Ten film nie wyróżnia się wśród innych zupełnie niczym oprócz tego, że opowiada o gejach. Sama fabuła jest tak głupia i nudna, że brak słów by ją opisać. Zwykła, prosta, błacha historia. Gdyby była o mężczyźnie i kobiecie nikt by na to nie zwrócił uwagi. Prawda jest taka, że nagrody, nominacje ten film otrzymał tlyko dlatego, żeby pokazać, że świat jest tolerancyjny, a nie dlatego że film jest dobry.

ocenił(a) film na 7
Kedzior_

Chyba niestety się z Tobą zgadzam.. A niestety dlatego, bo miałam nadziję, że film będzie naprawdę dobry.. Myślałam, że wreszcie pojawia się coś nowego, świeżego... Wydaje mi się że niewiele jest filmów o gejach... a przynajmniej ja do tej poty żadnego nie oglądałam...
Tak jak napisałeś film był nudnawy... naprawdę mnie nie zachwycił.. Chociaż nie jest aż tak głupi jak napisałeś.. poprostu troszkę monotonny i nie wściągający.. No cóż.. mam nadzieję, że w przyszłośći powstanie naprawdę piękny film o podobnej tematyce.. :):)

ukulele20

Szczerze.. nawet jeśli takowy film powstanie to jestem niemal pewien, że go nie obejrzę. Zraziłem się do filmów o tej tematyce :)

ocenił(a) film na 7
Kedzior_

Ale czym się zraziłeś?? Ja uważam że taka tematyka jest dobrym materiałem na zrobienie ciekawego filmu.. Trzeba mieć tylko oryginalny i niebanalny pomysł ;) Hmm.. może zraziły Cię sceny ... te intymne.. ?? :)

ukulele20

Wiesz.. spodziewałem się, że to będzie film o miłości dwóch gejów a nie o tym, że potrzebowali się co kilka miesięcy pobzykać :/ To było chore i obrzydliwe :/ Tej sceny w namiocie nie powinno być.. Nie jestem nietolerancyjny, nic do gejów nie mam.. ale to nie znaczy, że lubię oglądać jak się ze sobą "bawią" :)