PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197544
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Świetnie pokazana historia a zwłaszcza fascynujące pożądanie pomiędzy bohaterami.Dreszcze mnie przechodzą do tej pory.Wspaniałe zdięcia,muzyka no i aktorzy 11/10

ocenił(a) film na 10
aerials_6

Dziś obejżałem ten film. Od jakiegoś czasu obserwowałem to forum i wyczytałem, że wiele osób na tym filmie płakało. Ja nie płakałem.
Po prostu to mnie nie rozczuliło. Poczułem za to ogromny smutek i złość. Że tak piękna historia, tak tragicznie się kończy. Zwłaszcza scena napaści na Jacka. Ten film to chyba najlepszy melodramat jaki udało mi się obejżeć i domyślam się, że długo o nim nie zapomnę, i będę oglądał wielokrotnie.
Może moje słowa zabrzmią niezbyt miło, ale osobiście bardziej polubiłem postać Jacka i wydaje mi się, że on bardziej wiedział czego chce. Myślę, że to Ennis powinien... zresztą nie ważne.

ocenił(a) film na 4
Sylwester

Ennis? Ale przecież zauważ, że on zrobił to, do czego Jack go w jednoznaczny sposób namówił.
p.s. A ty co? Nie masz własnego namiotu, biedaczyno, czy chciałbyś się też tak jak Ennis zabrać do Jacka, hmm? :p

ocenił(a) film na 10
komentarz

"Ennis? Ale przecież zauważ, że on zrobił to, do czego Jack go w jednoznaczny sposób namówił."
- gdyby Ennis nie chciał, nie zrobiłby tego, sprzeciwiłby się Jack'owi. A tak, po prostu mu uległ. Zauważ scenę, kiedy po czterech latach Jack przyjeżdża do Ennisa. To Ennis nie tylko go obejmuje ale i całuje [woah, i to z jakim pożądaniem ;p]. Albo kiedy żegnają się wyjeżdżając z gór. Jack odjeżdża samochodem, Ennis udaje, że Jack wcale nie jest dla niego tak ważny. Kiedy Jack znika z pola widzenia, Ennis dostaje "ataku płaczu".

"p.s. A ty co? Nie masz własnego namiotu, biedaczyno, czy chciałbyś się też tak jak Ennis zabrać do Jacka, hmm? :p"
- po prostu napisałem, że bardziej polubiłem Jack'a. Postać sympatyczniejsza od mrukliwego Ennisa. ;P

ocenił(a) film na 10
Sylwester

Sylwester, ale komentarz nie ma własnego życia i musi życ życiem innych i sie tym emocjonować, tak dla zachowania równowagi...

ocenił(a) film na 4
Yossarian_2

Sylwester, ale nie wierz temu Yossarian`owi bo on jest paskudnym uwodzicielem i dlatego tak pisze, żeby cię podpuścić. Tutaj, na tym forum jest wielu takich. Mówię poważnie...

ocenił(a) film na 10
komentarz

Bo ja się rzeczywiście przejmuje takimi jak Ty czy on. Po prostu odpowiadam na komentarze w temacie przez siebie założonym. :P

ocenił(a) film na 4
Sylwester

"[...] Po prostu odpowiadam na komentarze w temacie przez siebie założonym. :P [...]"

-To w porządku. I tak trzymaj! :)

ocenił(a) film na 10
komentarz

Mowilem, komentarz kurcze no trudno rozgryzles mnie ;/ i gdzie ja teraz bede uwodzil... Rzeczywiscie mooje podpuszczanie i metoda 'na litosc' to dwa najlepsze sposoby...
A tak konkretniej to co sie znowu ludzi czepiasz ?