PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197544
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Wyciskacz łez

ocenił(a) film na 10

Już dawno nie miałem takiego doła jak po obejrzeniu tego filmu. Ten dramat nie daje mi spokoju. Na końcu płakałem jak opętnany. Ludzie! Po co oni zrobili ten film? Żeby ludzie łapali doły chyba. Świetna gra aktorska. Jake Gyllenhaal i Heath Ledger wykonali świetną robotę. Podziwiam ich, o z pewnością niełatwo było zagrać homoseksualistów zwłaszcza w scenach bliskości. Muzyka idealnie wpasowała się w całość nadając odpowiedni klimat. Mam ją na kompie i słucham jej codziennie; zawsze przy tym w oku zakręci się mała łezka. Smutny koniec, naprawdę przez cały film nie sądziłem, że umrze któryś z głównych bohaterów. Wciąż czuję niedosyt mam złudne marzenia, że to nie koniec że Jack nadal żyje. Czuję ogromny żal. Będę ogłądał ten film jeszcze sporo razy aż mi się znudzi (w co wątpię). Pozdrawiam wszystkich i naprawde polecam!! Ang Lee powinien dostać za ten film Oscara!!!!

ocenił(a) film na 10
Juzu

Żadko kiedy się zdarza, żeby ktoś płci brzydkiej (bez obrazy) płakał po obejrzeniu filmu. Jednak kiedy o tym czytam, robi mi się od razu radośniej, wiedząc, że na świecie są jeszcze wrażliwi ludzie (jak ja). Sama musiałam iść do kina na ten film, bo nikt nie chciał ze mną pójść, zresztą i tak w kinie było zaledwie 9 osób, co świadczy albo o braku tolerancji albo wrażliwości. Co do muzyki z Brokeback, mi najbardziej przypadła piosenka "A love that will never grow old". Ponadto jestem niepocieszona, że Brokeback zdobył tylko 3 Oscary ( o ile dobrze pamiętam). Zwłaszcza moim zdaniem, statuetkę powinien dostać Heath Ledger (!!!!!!!!) za wspaniałą grę aktorską i ogromne pokłady uczuć, jakie wniósł do tego filmu.

Pozdrowienia dla fanów Brokeback Mountain i Heath'a Ledger'a!!!