PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197539
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

bo nie widziałam pierwszych 50 minut ;/ Tzn wiem że oni dwaj razem paśli bydło na Brokeback, tam sie pobili i jednocześnie, eee odkryli... no hm. Swoje prawdziwe ja.

Pytam głównie dlatego ze nie rozumiem końca i innych elementów.. Np tego jak Ennis otwiera tą szafę gdzie jest widoczek na Brokeback i mówi "Jack, przyrzekam" czy jakos tak.. po tych słowach film się kończy, a ja tego nie rozumiem ;/

Strasznie żałuję że nie widziałam całego, po podobało mi się...

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

no tak jak pisałaś pracowali razem...później skończła sie praca i niewidzeli sie przez 4 lata.Aż Jack napisał kartke do Ennisa że chce sie spotkac.W okresie tych 4 lat Ennis wziął ślub i miał 2 małe córeczki.Jack tez wziął ślub i miał malego syna.No i nadszedł czas spotkania.Ennis wyszedł przed dom by powitać Jacka i sie namiętnie pocałowali co widziała żona Ennisa ale nic nie powiedziała.Obydwoje pojechali w ów góry...i to sie stalo tradycją że Jack przyjezdzał do Ennisa i jeździli w góry.

to chyba było 50 min filmu...xD

ocenił(a) film na 10
Pin_up_Margolcia

Ech, Margolciu;p nie wiem jak Ci streścic pierwszą częsc filmu, bo 50 minut...Takie niuanse "dlaczego spojrzał tak a nie inaczej na pocztówkę"...Oglądałam to dawno i mimo szczerych chęci nie potrafię dobrze odpowiedziec!

Pin_up_Margolcia

może po prostu ściągnij sobie pierwszą płytke ;)
ale w 2 części było więcej konkretów, nie martw się (znaczy chodzi mi o to, że 1 część była nudniejsza, długo sie nic nie działo dopiero po jakims czasie się "odkryli")

smerfetka

Eee... więc tak:

Widziałam film mniej więcej od momentu kiedy Jack prosi jakiegoś gościa żeby znowu jechać na Brokeback a tamten mu mówi ee... no nie przyjemne rzeczy i odmawia.

Widziałam jak żona Ennisa nakrywa ich gdy się całowali : x

Acha: ściągnąć filmu nie mogę ;/ brat się nie zgadza żeby coś DLA MNIE blokowało mu cały dzień komputer...

Więc chyba poczekam może jakoś w sierpniu, czy coś puszczą jeszcze raz, bo na kablówce często się powtarza,,,

dzięki za pomoc :*