PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=730061}

Tajemnica Instytutu Atticus

The Atticus Institute
2015
5,8 13 tys. ocen
5,8 10 1 13223
5,4 5 krytyków
Tajemnica Instytutu Atticus
powrót do forum filmu Tajemnica Instytutu Atticus

Według mnie jest to świetnie zrealizowany horror paradokumentalny. Robi wrażenie, fakt momentami troszkę przynudza, ale sceny opętania mnie wgniotły w fotel.

ocenił(a) film na 6
Andrzejek324

Horrorem bym tego nie nazwał. Raczej filmem trzymającym w napięciu z lepszym lub gorszym skutkiem.

mefisto.diabel

Ja na kilku scenach miałem ciarki na ciele i jak najbardziej się bałem.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

zanim powiedziane jest o religii, zanim są "czerwone" fotki, a później ksiądz, na myśl mi przyszło, że to nie tyle jest "złem" - raczej to jakiś alien, obcy... hehe - jak zwał tak zwał - inaczej zbudowany organizm, kto w końcu powiedział, że jedno z drugim nie jest czasem tożsame?

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

zapomniałam dopisać - i ten żołnierz czarny jak się wypowiada o tym, że zapraszamy to do siebie nawet oglądając ten film- troszkę mnie "ściarkowało", chociaż jestem weteranką horrorów:) - dobry film:)

ocenił(a) film na 7
sajtafari

Haha, przez myśl mi nawet przeszło, by na tym etapie zakończyć seans, ale ciekawość wygrała :)

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

ehhh - do trzech razy sztuka z tym pisaniem

przypomniał mi się jakiś film, gdzie jakiś alien w jakiejś grocie siedział. Ten alien chciał dobrze, ale ludzie go zaczęli "źle" traktować, no to gość się wkurzył po prostu:)