PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69101
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Tak naprawdę to jedyne co mnie w tym filmie ... "przeraziło" to scena w której jeden z kolesi zdziera pazkocie o ścianę, a orzestraszyło mnie totylko dlatego, że mam traumatyczne przeżycia ;) Reszta filmu była dla mne naprawdę śmieszna, totalna porażka... Gdyby były komiedie na których mogłabym się tyle uśmiać co na tym filmie to naprawdę nie wychodziłabym z kina. Większość glupkowatych scen "grozy" jest zapożyczona od o wiele starszych filmów, większość jest nierealna, więc po co komu taki film? To ma trzymać w napięciu?? Boże uchroń... Dowcip opowiadany po raz setny już nikogo nie śmieszy... Weżmy naprzykład tę scenę bigania po polu pełnym prześcieradeł... naprawdę masakra... :-/ pożniej ten sam koleś ktoremu "leatherface" uciął nogę żyje jeszcze po paru dobrych godzinach wiszenia na haku nie dość, że żyje ( człowiek z uciętą w ten sposób nogą, bez odciętego dopływu krwi wykrwawia się w ciągou od 0.5 do1.5 godz...) to jeszcze miota się nie mówiąc już ni o tym, że hak w bity pod żebra powinien zabić na miejscu a przynajmniej przpić płuco... tak na chłopski rozum... a on jeszcze gada... i dziwne, że ten nożyk, żeby nie powiedzieć scyzoryk w ręku dziewczątka dopiero uśmierca kolesia... po prostu parodia... a ostatnie kadry fimu nie przypomniają wam czegoś?? a może kasowy "blair witch project 2 : the book of shadow" ?? ogólnie uważam, że film jest z najniższej półki, jest w nim zbyt dużo bezsensownej przemocy, a za mało emocjonalnego napięcia - z góry wiadomo co się wydarzy. nie sądzicie, ze miliard ray lepsze jest np "milczenie owiec" ?? teraz powinien mnie trafic jakiś grom z nieba za to, że porównałam mechaniczny chłam do klasyka...
pozdrawiam.

Anarien_Vilyaore

I oto ten grom z nieba, ale nie o film chodzi tylko o ortografie.
Twoje ŻECZYWIŚCIE tak rzuca sie w oczy że gdyby przynawaliby oskary za to, to napewno byś go otrzymał z rąk Gar'ego Oldman'a :P

Ja rozumiem że można być dyslektykiem (choć ty z pewnością niejesteś, bo w pozostałeś części niedoszukałem się błędów), ale ludzie od tego są słowniki. Pisanie z błądami, bez polskich liter, czy też T4kI|V|i hieroglifami oznacza brak szacunku dla czytelnika. Ludzie opanujcie się trochę!!

lukas_b

odezwał się ten, który ortografów nie wali... ;D
Twoje, choćby, "niedoszukałem" to niby poprawnie napisane jest ;)?

swoją drogą zgadzam się co do idiotyzmów w pisaniu - szczególnie drażni mnie to pseudoskejtowskie JeStEm CoOl I wOgle SwIeTnY MaM SpOsOb PiSaNiA, cHcEm ByC oRyGiNalny (ortografy celowo zapisane) ;], ale przesadą jest chyba stwierdzenie, iż jest to brak szacunku dla tego, kto to ma czytać :P

lukas_b

no cóż drogi lukasie,
jesli naprawdę tak bardzo Cię to urazio to bardzo Cię przepraszam, ale to chyba jest forum o filmach a nie forum sprawdzania ortografii? czyżbyś by nauczycielem z chorobą zawodową? nie jedten dyslektykiem ale jeszcze nie do konca łapę się w języku polskim, chyba możesz mi to wybaczyć tak jak ja mogę Ci wybaczyć to, że zapewne nie posugujesz się płynie językiem duńskim czy noorweskim, francuskim a może nawet angielskim. to jest oczywiście hipoteza. ale jesli się mylę to zwracam honor :] poza tym jesli chcesz o kimś wygłaszać opinie to zajrzyj napierw na stronę o nim gdzie prawie każdy ma napisane coś o sobie, a dopiero później zaczynaj dyskusje.
1) jestem kobietą
2) nie lubię gdy ktoś mnei obraża, szczególnie kiedy niewiele ma do pokazania, co sam udowodniłeś swoimi literówkami i błędami ortograficznymi ;]
3) jeżeli nie podoba Ci się TAI(iE pismo, lub może TaKiE to przecież nikt nie ma obowiązku czytania konkretnego tekstu
4) starasz się bardzo udowodnić, że umiesz, posiadasz lub wiesz więcej niż inni, lecz gdyby naprawdę tak było to po co mial byś mnie przy okazji poprawiania obrażać? czyżby jakiś kompleks niższości?? może jakieś dziwne przeżycia z dziecinstwa? wiem, wiem... nie mój interes...
Więc, drogi panie, gdyby przyznawali oscary za zadzieranie nosa i za zarozumialstwo otrzymałabyś go napewno od ... niewiem kogo ale od kogoś napewno :]
Żegnam i dziękuję za NIEkonstruktywną krytykę :]

ocenił(a) film na 5
Anarien_Vilyaore

Rzeczywiscie pisze sie przez RZ. Jak ktos sie chce nauczyc chodzic ( komentowac ) to niech najpierw nauczy sie raczkowac ( pisac ).

ocenił(a) film na 8
Anarien_Vilyaore

buahaha ale macie temat :D ja tu szukam komentarzy na temat filmów a znajduję lekcję ortografii... HEHE! Proponuję założyć nowy temat:
"Masakra ortograficzna" :D:D
POZDRO

ocenił(a) film na 10
Grycek

hehe ta dokladnie :), ale film jest full wypas!! No nie realne z tym typem co wisi na haku, no ale takie sa filmy :) mimo to reszta filmu jest SWIETNA!!! Wedlug mnie to jest najlepszy slasher zaraz po Krzyku Wesa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A i nie mow ze to jest smieszne, bo to naprawde dobry horror trzymajacy w napieciu, watpie czy sie z niego tak smialas ogladajac go. Nie nazywaj tego komedia pls. SUPER FILM!