PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69101
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Takie z was twardziele? To ja wam powiem, czemu ten "mega-horror" (lol) mi się nie podobał:
1. Aktorzy i ich gra
2.Jakieś głupie wątki, np. z tym, jak laska se wyciągnęła z gaci gnata ;)
3. Beznadziejny LeatherFace (podróba tego ze starej wersji nie wypaliła na maxa!)
4. Wszystko naciągane- pracownia Skórzanej Twarzy, 'straaaaaaszna' rodzina, dzieciak-mutant
5. Idiotyczna dziewczyna na drodze, którą nie wiem po co tam wcisnęli. Na siłę chyba
6. "Oni nie żyją, oni nie żyją, oni nie żyją!!!!!" :)

Na pewno więcej takich beznadziei jest w filmie, ale nawet nie mam zamiaru go włączać... I nie mam już ochoty i siły gadać z wami i przekonywać, że starsza wersja jest mega-the-best. Obejrzyjcie w nocy, i wczujcie się, pomyślcie, jakbyście to wy byli w skórze tamtych.

A z tą "Piłą", porównywaniem że do masakry.... jest podobna, to gafę strzeliłam. Już sama nie pamiętam, czemu tak porównałam :) Ale co do tego, że film jest z d*** 3mam się jak najbardziej.

ocenił(a) film na 9
Uma_Quentino

1. Gra aktorska jest akurat b. dobra, na pewno lepsza niż w 90% nowych produkcji tego typu i w starszych wersjach TCM moim zdaniem. Ale to akurat jest odczucie subiektywne widza - ja moge np powiedziec ze byla rewelacyjna, i jak mnie przekonasz ze to nieprawda...? Albo jak ja mam przekonac ciebie ze byla ona dobra...?

3. A jednak w oryginale LF byl gorszy moim zdaniem, jakas glupia nie potrafiaca sie wyslowic bestia wydajaca smieszne odglosy. Toc to bylo zabawne raczej, niz straszne dla mnie. Teraz Thomas to przebiegły, chory morderca i co wazne poznajemy genezę powstania postaci LF (o tym bedzie wiecej powiedziane w 'The Beginning'). Jak mozesz w ogole mowic o jakiejs podrobce, skoro tu twórcy filmu postanowili nadac mu calkiem nowe oblicze, o czym pisalem w poprzednim zdaniu?

4. Zadnego dzieciaka mutanta tam nie bylo, to raz. Chyba ci sie pomylilo z HHE. Dwa, co do rodzinki i pracowni moze sie podobac albo nie - wiekszosci chyba sie podoba, skoro to jednak najlepiej oceniony slasher po 2000 roku tutaj. To rowniez wrazenia subiektywne, jak w pkcie 1.

2,5 i 6 dotycza tej samej sceny (czyzby minusy szybko i na sile wymyslane, skoro sie tak bardzo powielaja?). Ano to sie nazywa 'budowanie klimatu grozy', poza tym autorzy chcieli wprowadzic cos od siebie, bo o ile zauwazylas (pewnie nie), ten film nie jest typowym remakiem - wystepuja znaczne roznice w stosunku do wersji oryginalnej. Procz tego ta scena stanowi niejako 'wprowadzenie' do masakry (jest niejako w ciekawy sposob powtorzona na koncu!) i nie zdziwilbym sie gdyby 'The Beggining' konczyl sie wlasnie ucieczka TEJ postaci z domu Hewittów:))) w ogole to dosc ciekawy zabieg, bo dzieki temu akcja od poczatku filmu rozwija sie szybko - w przeciwienstwie do wiekszosci tego typu produkcji, gdzie niestety musimy dosc dlugo (czasem pol filmu!) czekac na rozwoj wydarzen. A czemu palnela sobie w leb? No to chyba latwo wytlumaczyc ogladajac dalej film - byla po glebokim wstrzasie psychicznym i wiedziala dobrze, ze to co ja moze spotkac w razie powrotu jest znacznie, ale to znacznie gorsze od zwyklej 'kuli w leb'...

Aha i mowi sie 'tacy z was twardziele', bo 'twardziel' to forma meska a nie zenska, ale to juz tak na marginesie:)

ocenił(a) film na 4
Uma_Quentino

Całkowicie sie zgadzam kaziczkak. Ten film jest potwornie głupi Faktycznie ta akcja z laska co sie sama z haka zdejmuje rozbawiła mnie do łez. To powinna być KOMEDIA a nie horror. Moja ocena 4/10 bo widziałem gorsze filmy

ocenił(a) film na 9
Wujek_

'Laska sama zdejmuje sie z haka'...? Chyba pomyliles forum kolego. To nie ten film!

ocenił(a) film na 4
Man_Behind_The_Sun

Oglądałem 2 części "Masakry" w Jednej na bank była ta akcj. Tyle ze musze sobie przeglądnąć płytoteke i potwierdzić czy to było akurat w tej.

ocenił(a) film na 4
Man_Behind_The_Sun

Oglądałem 2 części "Masakry" w Jednej na bank była ta akcj. Tyle ze musze sobie przeglądnąć płytoteke i potwierdzić czy to było akurat w tej. Nie zmienia yto faktu że są lepsze horrory i juz napewno lepsze gore od tego

ocenił(a) film na 9
Wujek_

Moze i nie, ale podajac nieprawdziwe argumenty na temat filmu wychodzisz na osobe nieobiektywna. A scena w ktorej laska wisiala na haku byl w oryginalnej TCM, w remaku z 2003 roku wisial gosc:)

ocenił(a) film na 5
Man_Behind_The_Sun

Wisiał gość, którego laska próbowała ściągnąć. A z tym hakiem, to oczywiście mowa o oryginale!

ocenił(a) film na 4
opoz

No i faktycznie to było w orginale Mój błąd

ocenił(a) film na 4
opoz

No i faktycznie to było w orginale Mój błąd A czy gosc czy laska to juz bez znaczenia Pogubiłem sie w tych remake'ch remake'ów Teksańskiej to sporo części wyszło