PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69104
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Bardzo dobry...

użytkownik usunięty

Nie widziałam oryginału więc nie będę robić porównań, ale remake uważam za bardzo dobry film. Faktycznie nie ma tam za dużo przelewania krwi, ale nie tylko o to chodzi w horrorze, choć ja nie mam nic przeciwko takim zabiegom. Podobała mi się scena, gdy Leatherface powiesił kolesia na haku i zdezynfekował mu nogę solą. W filmie jest również świetna rola szeryfa, który znęca się psychicznie nad swoimi ofiarami. Są różni ludzie i każdego przeraża co innego, więc nie mam zamiaru nikogo krytykować za jego zdanie na temat czy film był straszny czy nie. Gdy siedzi się przed ekranem i ma się śwadomość, że jesteśmy bezpieczni to tak naprawdę nie wiele rzeczy jest w stanie wzbudzić nasz lęk. Wszystko uległoby zmianie gdybyśmy znaleźli się w takiej sytuacji, więc weźcie to pod uwagę i pomyślcie co byście wtedy czuli. A co do prawdopodobności wydarzeń to przeważnie w horrorach nie chodzi o pokazanie nam sytuacji z życia wziętych, prawdziwych. Jeśli to wam nie odpowiada to obejrzyjcie sobie film obyczajowy a nie horror. Chociaż kto wie, w dzisiejszym świecie dzieją się różne rzeczy i tak do końca nie mamy pewności czy kiedyś jakiś świr nie będzie nas gonił po lesie z piłą mechaniczną (czego oczywiście nikomu nie życzę :)).