PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69101
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Zaczyna się dobrze, tajemnicza atmosfera, nieznajoma spotkana po drodze, miasteczko, który na sam swój widok budzi odrazę i jego ekscentryczni mieszczkańcy - to wszystko powoduje, że widz jest ciekawy daleszego rozwoju wypadków, i może mieć nadzieję na naprawdę ciekawe widowisko. Jednak, gdy do głosu dochodzi tytułowa "Masakra..." obraz nagle staje się po prostu jednym z wielu horrorów, które niczym specjalnym się nie wyróżniają. Początkowa atmosfera tajemniczości gdzieś znika, a my czekamy tylko, aż "Zły" wytnie wszystkich "Dobrych". I tu już niczym "Masakra..." nie różni się od wielu filmów grozy. Chociaż nie powiem, sadystyczne maltretowanie, z przykładaniem soli do urwanej nogi powoduje skurcz w dołku i niemal czuje się fizyczny ból, na jaki nastolatek ten zostaje skazany. Podsumowując - film całkiem niezły, warto obejrzeć.

Behind_The_Mask

Ej czego ty się spodziewasz od horroru?Po twoim tekscie wywnioskowałem że oglądnołeś setki filmów grozy i ten jest kolejnym w twojej kolekcji.Moim zdaniem film jest bardzo dobrze zrobiony a po oglądnięciu zapada w pamięć na dłuuuugi czas.Na pozytyną ocene składa się:zawrotna akcja,ciekawe zakończenie....Mam dalej wymieniać?No może troche jest mniej straszny od swojego brata:) z 1974r.ale na pewno jest to jeden z lepszych slasherów nakręconych w tym wieku

Dawid20

Spodziewam się przede wszystkim odpowiedniego klimatu, a moim zdaniem w "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną" klimat ten uciekł wraz z pojawieniem się głównego "złego". Daleki jestem od stwierdzenia, że film jest totalną klapą, bo tak nie jest... na pewno zasługuje na to by go obejrzeć, ale jak już wspomniałem - większych wstrząsów u mnie nie wywołał. To moja subiektywna opinia oczywiście.

użytkownik usunięty
Behind_The_Mask

A według mnie jest jednym z lepszych filmów grozy w ostatnich latach i nie zasługuje na takie potępienie;)Ale powtarzam już setki razy,że każdemu podoba się co innego i ja nie moge kwestionować twojej decyzji,opinii.Jeśli ty tak sądzisz to jest ok!Każdy ma swoje zdanie i ja nie roumiem po co mamy udzielać odpowiedzi na treśc któregokolwiek z wypowiadających się na forum.Jeśli ty tak oceniasz film to ja tylko mogę ci powiedzieć jakie mam o tym zdanie i czy film mi się podobał czy nie.Nie moge podważać twojej decyzji-jeśli ty uważasz że "Teksańska masakra...."jest słabym filmem nie mam nic przeciwko:)