PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69100
5,6 19 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Ludzie tak czytam te wasze wypowiedzi i widzę, że zastanawiacie się dlaczego ten film jest psychologiczny, fucken przecież to całkiem logiczne, ano myślę że ze względu na to co robił ze swoimi ofarami Latherface. Przecież on traktował ich jak zwierzęta (to powieszanie na haku...) jak to widziałam to od razu myślałam sobie o tym że my w ten sposób traktujemy zwierzęta...!! I to jest straszne!! Dzięki temu możemy sobie wyobrazić co one przeżywają w rzeźniach itp... A dla niego to było całkiem normalne no bo przecież to było jego jedzenie: śniadanie, obiad, kolacja... My robimy to samo, żeby zjeść...
Właśnie między innymi dlatego ten film jest psychologiczny... Więc nie traktujcie go jak zwykły horror, zresztą dla mnie to bardziej thriller (bo thrillery to dla mnie filmy, które są prawdziwe tzn. nie ma w nich żadnych zombi, wampirów, wilkołaków czy chodzących trupów...). To jest jedyny film tego typu, który mną wstrząsnął... I jedyny film po którym miałam zły sen... :/ więc coś w tym chyba jest....
Bardzo chciałabym obejrzeć też wersję z 1974r. ale o nią będzie trudno, niestety...

P.S. Co na plus można jeszcze zaliczyć dla tego filmu to, to że ta młodzież grała bardzo realistycznie, bez żadnego sztucznego "ahh" i "ohh" i bezsensownego uciekania (czytaj np. zachowanie głównej bohaterki w tej rzeźni, kiedy Latherface złapał ją za nogi nie darła jak głupia pinda ryja, tylko go kopała!)

Mana

TCHM z 74r. to iscie bardzo dobry a zarazem bardzo brutalny film!! choc Leatherface wygalda troszke smiesznej to reszta tych czubkow przyprawia o dreszcze!!! szczegolnie ten psychicznie chory chlopak ktory biegnie z dziewczyna i dzga ja nozem... ten film naprawde jest bardzo mocny!!! ja mam go na Kompie od kolegi ale sam nie wiem gdzie mozna znalezc Kasete czy tez DVD musisz poszukac w wypozyczalni!! i tam gra aktorska jest na lepszym poziomie niz w najnowzszej wersji choc i ona jest rewelacyjna i jak dla mnie to najlepszy horror ostatnich lat. Troszke dziwne te wnioski ze fillm jest psychologiczny;))) ale dosc ciekawe!! ja nie zastanawialem sie ze tego typu film moze miec jakies ukryte dno zwlaszcza ze podobno rezyserowi nie chodzilo o nakrecenie filmu psychologinczego.
Pozdrawiam!!!

Thedues

Gdy oglądałam ten film drżałam(mam14 lat), jednakże uważam że ten film był przerażający i brutalny ale nie głupi. To że film oparto na faktach autentycznych skałania do myślenia ( może i prawda że jest trochę psychologiczny) ale sceny naprawdę brutalne chyba górują nad resztą. Mnie osobiście strasznie przestraszyła scena w której facet z piłą tuż po zabiciu tej pierwszej dziewczyny ogląda się na tą drugą (biel) mając na twarzy skórę jej chłopaka....brrrr.... tylko pomyśleć co można wtedy poczuć, już mnie przeraża.