Biega sobie niedorobiony psychol z super piłą mechaniczną która wszystko tnie na swojej
drodze , co z tego że tnie blache skoro później ostra jak brzytwa dalej zajebiście wszystko
tnie, w rzeczywistości stępiła by sie na kilku gwozdziach, do tego nie trzeba dolewać do niej
paliwa.
To spraw sobie lepszą, i przy oglądaniu filmów postaraj się zwrócić uwagę na klimat i akcję, a nie na jakieś pierdoły które są nie istotne.
To daj mi na taką namiary, mówisz że to nie istotne !!! powiem Ci że jeśli w tym filmie nie było by tej bajecznej piły to wiele ciekawych scen w tym filmie po prostu by się nie wydarzyło ponieważ było by to niemozliwe, równie dobrze ten psychol mógł przeskoczyć 5 metrowe drzewo.
Może nie wiesz o tym że filmowy i literacki horror jest odłamem gatunku zwanego fantasy. Ja polecił by Tobie skupić się może bardziej na kinie obyczajowym lub dramatach egzystencjalnych.
A tu masz namiar na piłę która tnie beton:
http://www.youtube.com/watch?v=M8uTwhU_neM&feature=related
gdyby to faktycznie miało znaczenie.
Ale ja chce taką co tnie i metal i drewno i dalej ostra jak brzytwa jest !!!! a nie specjalną do betonu mi pokazujesz.
Drewo na pewno też idzie nią przeciąć, a po co Ci ciąć metal?Jak laska się schowa w bunkrze betonowym, to i tak ją masz! Widziałeś kiedyś horror z psycholem co tnie beton?;-)
Powiem Ci tak piłą do betonu nie ściął byś drzewa, i to jest fakt a nie domysły jak w Twoim przypadku,No zajebista by była taka piła, chociaż by z tego względu że jak się tnie drzewo i przypadkiem trafi się na gwoździa to łańcuch do takiej piły już robi się tępy, jeśli trafi się dosłownie na kilka to jest już do wymiany !!! Nie chodzi mi o to żeby prowadzić konwersacje z Tobą w tym kierunku, po prostu oglądałem fantastyczny film w którym wykorzystano niemożliwe w realnym świecie rozwiązania, a liczyłem na co innego. Widze, że lubisz Psychozę zresztą podobnie jak ja, film zajebisty ale wyobraź sobie że w jednej ze scen Perkins przechodzi sobie przez ścianę niczym duch, było by to żałosne i niemożliwe jak dla mnie, tak samo jest z tą piła.
P.S. Nie oglądałem takiego horroru ale nie wykluczone że jak kiedyś zrobią jakieś części tego czegoś to zobaczę jak tnie beton.
Okej, poddaje się z tymi piłami. Ale zwróć uwagę że jak psychol w tym filmie jak powycinał dziury w dachu tego samochodu, to później nie tnie drzewa żadnego( no jest przez chwilę pokazane jak szarpie się z jedną gałęzią) może faktycznie mu się stępiła, poszedł na chatę zmienić łańcuch. A z Perkinsem to przesadziłeś.
Yyy nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, jak bezsensowną dyskusję prowadzicie - czepiacie się slashera o nielogiczność?? A widzieliście jakiś film z tego nurtu horroru, który byłby super logiczny i nie posiadałby żadnych błędów w scenariuszu? (w ogóle każdy film ma jakieś błędy, jak znajdziecie jakiś bez nich to proszę o podanie tytułu).
Ale ja się wcale Ciebie nie czepiam, spokojnie:) Po prostu uważam, że rozmowa na temat tego, czy piła mechaniczna potrafi przeciąć dach samochodu bez stępienia łańcucha w przypadku slashera jest stratą czasu. W tym podgatunku horroru zdarzały się jeszcze większe nielogiczności, bo akurat w tych filmach logika zawsze schodziła na plan dalszy.