Może moje pytanie jest głupie, a odpowiedź oczywista, ale czy to wydarzylo sie naprawde??
Jedyne co w tym filmie jest zgodne z prawdą (I to tylko częściowo.) to postać "Skórzanej twarzy" którego wzorem był prawdziwy morderca Ed Gain.Więcej o nim pisze tutaj:http://www.zbrodnia.kill er.radom.net/zbrodnia.php?dzia l=mordercy&dane=GeinEd
A tak poza tym to`na faktach autentycznych to mozesz sie cofnac do tylu schodzac w dol inteligencie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
TAK IDIOTO. Nawet na początku filmu jest mówione że jest na faktach autentycznych (widać jak oglądasz filmy).
Matrix tez jest na faktach, bo swiat ktory tam jest i jezdza tam samochody, w naszym swiecie tez jedzily samochody i nadal jezdza LOL rotfl
Jeśli przejęła Cie część z 2003 r to lepiej nie oglądaj masakry z lat 70 bo do końca życa będziesz tym przejęty. A tak na temat to nie widziałeś filmików na początki i na końcu filmu? To jest jednoznaczny dowód że to jest prawda.
Zastanawia skad sie biora takie bezmozgi?????? wystarczy obejrzec sobie dokument o teksanskiej masakrze szokujaca prawda ze ten film tylko byl wzorowany na prawdziwej historii wlasnie eda geina jak napisal jedyny czlowiek wypowiadajacy sie tutaj. i nie dokladnie postac skorzanej twarzy a dom jego wystroj itp . w filmie nigdzie nie jest powiedziane ze jest oparty na faktach. jest tylko opowidziana historia przez narratora ale jezeli to ma byc dowodem na prawdziwosc to gwiezdne wojny tez powinny byc i 1000 innych filmow. zastanow sie bezmozgu zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotow. HISTORIA NIE JEST PRAWDZIWA JEST TYLKO INSPIROWANA HISTORIA SERYJNEGO MORDERCY EDA GEINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hehe jesli ktos kogos nazywa idiotą to sam nim jest :P ,a jesli chodzi o to czy to jest prawdziwa historia wystarczy przez pare minut poszukac w internecie ,bo ja znalazłam wiele stronek ,na ktorych pisze ze ten film NIE JEST oparty na faktach.Podobno umieszczono tam taką informacje tylko po to żeby bardziej zachęcic ludzi do obejrzenia tego filmu.
hehe jesli ktos kogos nazywa idiotą to sam nim jest :P ,a jesli chodzi o to czy to jest prawdziwa historia wystarczy przez pare minut poszukac w internecie ,bo ja znalazłam wiele stronek ,na ktorych pisze ze ten film NIE JEST oparty na faktach.Podobno umieszczono tam taką informacje tylko po to żeby bardziej zachęcic ludzi do obejrzenia tego filmu.
OMG ludzie jakbyscie sie troche tym filmem interesowali to byscie dowiedzieli sie, ze film byl tyle autentyczny, ze byl oparty na czlowieku Edzie Geinie ktory obdzieral ludzi ze skory i tyle w tym prawdy, a takiego kogos co Leatherface to nigdy nie bylo!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ktos mi pokarze prawdziwe zdjecia leatherface'a (nie ed geina) to stawiam mu CALA ZGRZEWKE PIWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
UUUUUUUUUUUU CAŁĄ ZGRZEwKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ależ on chojny!!!!!!!!!!!!!:)