Dobre jak na remake, ale oryginału nie pobije. Do pięt nie dosięga. Mimo to polecam, bo film ma mroczny klimat, jest posępny, nieprzyjemny, krwwwwwwwawy, mrozi krew w żyłach i ma fajną ścieżkę dźwiękową.
Ale i tak oryginał jest duuuuuuuuużo lepszy.
8/10
No moim zdaniem oryginał nie jest lepszy. Ja wole wersje opartą na faktach a nie na jakiś wymysłach.
Cholera a ja jak oglądałem ten film to nawet nie wiedziałem że to remake:P (ale gafa) :)
"No moim zdaniem oryginał nie jest lepszy. Ja wole wersje opartą na faktach a nie na jakiś wymysłach."
Skoro to remake filmu ze zmyśloną fabułą to chyba on też nie pokazuje prawdziwych zdarzeń, no nie? Tylko zarys ogólnej fabuły jest po części prawdziwy...
Czytałem że ten prawdziwy "Niby Szeryf" nie zginął pod kołami samochodu , tylko go policja zagarnęła i on po jakimś czasie we więzieniu zmarł.
O rany.. Nie było w rzeczywistości żadnego "Niby Szeryfa". To, że film oparty jest na faktach to zwykły wymysł i zabieg komercyjny, żeby ludzie gnali do kin. Ed Gein był inspiracją do stworzenia filmu, wcale nie zabijał ludzi piłą mechaniczną a reszta to już bujna wyobraźnia producentów. Poczytaj sobie o Geinie, jeśli chcesz poznać prawdziwą historię. "Teksańska masakra piłą mechaniczną" to film, NIE oparty na faktach.