PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69101
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Remake

ocenił(a) film na 8

Dobre jak na remake, ale oryginału nie pobije. Do pięt nie dosięga. Mimo to polecam, bo film ma mroczny klimat, jest posępny, nieprzyjemny, krwwwwwwwawy, mrozi krew w żyłach i ma fajną ścieżkę dźwiękową.
Ale i tak oryginał jest duuuuuuuuużo lepszy.
8/10

ocenił(a) film na 8
Grabarz_14

(wpis został zablokowany ze względu na niezgodności z regulaminem)

ocenił(a) film na 7
Grabarz_14

No moim zdaniem oryginał nie jest lepszy. Ja wole wersje opartą na faktach a nie na jakiś wymysłach.

użytkownik usunięty
RokiCor

Cholera a ja jak oglądałem ten film to nawet nie wiedziałem że to remake:P (ale gafa) :)

ocenił(a) film na 7

Każdemu się morze zdażyć :) Ale remake jestbardziej na faktach :)

ocenił(a) film na 10
RokiCor

"No moim zdaniem oryginał nie jest lepszy. Ja wole wersje opartą na faktach a nie na jakiś wymysłach."

Skoro to remake filmu ze zmyśloną fabułą to chyba on też nie pokazuje prawdziwych zdarzeń, no nie? Tylko zarys ogólnej fabuły jest po części prawdziwy...

ocenił(a) film na 7
Tybii

Czytałem że ten prawdziwy "Niby Szeryf" nie zginął pod kołami samochodu , tylko go policja zagarnęła i on po jakimś czasie we więzieniu zmarł.

RokiCor

O rany.. Nie było w rzeczywistości żadnego "Niby Szeryfa". To, że film oparty jest na faktach to zwykły wymysł i zabieg komercyjny, żeby ludzie gnali do kin. Ed Gein był inspiracją do stworzenia filmu, wcale nie zabijał ludzi piłą mechaniczną a reszta to już bujna wyobraźnia producentów. Poczytaj sobie o Geinie, jeśli chcesz poznać prawdziwą historię. "Teksańska masakra piłą mechaniczną" to film, NIE oparty na faktach.

ocenił(a) film na 7
Veridell

Czytałem już historię o Edzie Geinie.

za krótki