PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69104
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Twórcy filmu bardzo chcieli... Niestety, chcieć to mało. Początek filmu zrobiony jest dobrze i wprowadza widza w fabułę. Aktorstwo również nie stoi na najgorszym poziomie. Problem zaczyna się, gdy przychodzi do starć z Panem Leatherface... mianowicie... są one nakręcone tak marnie (na zasadzie "tu coś mignie, tu coś wyskoczy" - są sceny, w których niewiele widać oprócz wirującego i podskakującego otoczenia operatora), że niknie cały, niezły nawet nastrój budowany tak mozolnie w obrazie i człowiek coraz bardziej utwierdza się w przekonaniu, że to "tylko" film... Na plus należy zaliczyć bardzo dobrze rozwiązane zakończenie... w stylu najlepszych filmów gatunku, podnoszące końcową ocenę... Ogólnie jest całkiem nieźle, ale można było zrobić ten remake o wiele, wiele lepiej, bez momentów gdzie na twarzy widza pojawia się niesmak...
(Chciałem zaznaczyć, że nie widziałem oryginału Wesa Cravena, dlatego celowo unikam porównań...)

ocenił(a) film na 10
Bezmozgi_Ogladacz_again

Ad odkąd to TCM '74 jest Carvena?

Więc prównywać co nie masz bo porównań nie znajdziesz gdyż Craven z taksańską masakrą nigdy nie miał nic wspólnego.

T. Hopper tak, ale Craven mi się jakoś nie przypomina.

ocenił(a) film na 5
dux

"że nie widziałem oryginału Wesa Cravena,"

Ja też nie :(

opoz

Przepraszam - oczywiście Tobe Hoopera :) (wcześniej naczytałem się o nowym "Hills have eyes", które w oryginale jest Cravena i wyszło, co wyszło). Punkt dla was :)