PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69101
5,8 16 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

myslicie...

ocenił(a) film na 5

że ten gość (leatherface) jeszcze żyje ?;d

ocenił(a) film na 10
Konstantine

na końcu filmu mówili że on chyba nie żyje ale moge sie mylić ;p

ocenił(a) film na 9
Konstantine

A wy na prawde myslicie że taki leatherface kiedykolwiek żył czy mi sie wydaje????????LOL

ocenił(a) film na 8
utdkutd

ten film jest oparty na faktach! hehe chyba przegapiłeś/łaś początek :P

utdkutd

oczywiście, że leatherface istniał tyle, że zabijał same kobiety i zakładał na siebie ich skórę, ale nie dlatego, ze miał jakąś wysypkę czy coś, miał problemy z psychiką i film jest oparty na opowieści jednej kobiety, którą przeżyła...

Konstantine

Taakkk na pewno...Naprawde wierzycie że to jest na faktach??? LOL

ocenił(a) film na 10
czarnyrazydwa

LOL ten film jest na faktach :| taka historia miała miejsce.

ocenił(a) film na 8
Marins

ehh ludzie, ludzie... powagi troche...

ocenił(a) film na 8
Bartek_3

Oczywiscie ze to bylo na faktach... nawet dziadek mi opowiadal jak to w latach 70. glosno bylo we wszystkich gazetach pisali i rok pozniej nakrecili film. Sa materialy archiwalne... nawet ten co widzimy na koncu filmu. to prawda, na odludziu w Teksasie zalegli sie ludozercy i psychole

ocenił(a) film na 8
YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Aha i jeszcze jedno - przebieg wydarzen jest oparty na opowiadaniach jedynej osoby ktora to przezyla

Konstantine

Może nie jest to w 100% tak jak było ale taka historia wydaje mi się że mogła mieć miejsce. W końcu w ameryce wielu psycholi było. Np. Ted Bundy.

ocenił(a) film na 9
Konstantine

ja w to nie wierze :/.juz na nie jednej stronce czytalam za kit wciskali :/.Podobno kiedys zyl jakis facio ktory zabijal jakies tam babki ,ktore mu podpadly ale ich nie gonil z pilą.poszukajcie ,a znajdziecie

ocenił(a) film na 5
utdkutd

Z tymi faktami chodziło o to że wzorem dla "Skórzanej twarzy" był prawdziwy morderca który jednak tylko tyle miał z nim wspólnego że
robił sobie trofea z ludzkich ciał.Tutaj macie więcej informacji:
http://forumzn.katalogi.pl/temat129/strona6699/ [forumzn.katalogi.pl/tem...]

ocenił(a) film na 8
Konstantine

jedyne co jest oparte na faktach , to toze akcja sie dzieje w teksasie :p
Nigdy nei było żądnego leatherface'a , a maski z ludzkiej skóry robił sobie Ed Gein , ale nie ganiał za ludzmi z piłą mechaniczną

ocenił(a) film na 5
Viggo_2

Ed nie żył w Teksasie tylko Wisconsin.Postać ta była także pierwowzorem Normana Bates'a ("Psychoza") i Bufallo Billa ("Milczenie owiec").