PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102571
3,2 27 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

dlaczego?

ocenił(a) film na 8

Dlaczego ocena tego filmu spada

ocenił(a) film na 10
Dealric

Ale ja jak widać nie jestem profesjonalnym krytykiem. Jakbym chciała ocenić film obiektywnie, dałabym mu 7, ale jestem fanką Transformerów więc jest 10.

ocenił(a) film na 1
Mirage0501

Nie jesteś profesjonalnym krytykiem. Ze zrozumieniem słowa obiektywnie też kiepsko ;>

ocenił(a) film na 10
Dealric

Może przeczytaj moją poprzednią wypowiedź jeszcze raz, tylko tym razem ze zrozumieniem.
Po pierwsze: chyba napisałam, że NIE jestem profesjonalnym krytykiem.
Po drugie:znajdź sobie definicję słowa obiektywnie i subiektywnie.

ocenił(a) film na 1
Mirage0501

No, no dokładnie:
Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie zasugreowałem, że twierdzisz inaczej. Tylko potwierdziłem twoje słowa. Jak widać nawet tak proste zdanie niektórych przewyższa :)
Po drugie: Znajdź sobie definicję subiektywnie i obiektywnie, bo twoje obiektywnie znaczy ni mniej ni więcej niż subiektywnie, tylko troszkę mniej.

Szkoda, że innych posądzasz o własne problemy. Warto byłoby zacząć od ich rozwiązania u siebie, a potem patrzeniu na innych.

użytkownik usunięty
Dealric

Masz racje kolego

ocenił(a) film na 4
Dealric

Zgadzam sie w 100%. Pierwsza czesc to fajna przygodowka a kolejne tylko pogarszaly sprawe. Ten jest przegadany, przekombinowany i bez klimatu.

ocenił(a) film na 7
norbert234

Bo film jest chujowy?

ocenił(a) film na 1
barry4500

Teraźniejsze kino jest mega przeciętne ...mało co fajnego nakręcają..chodzę do kina na potem żałuję, że wydaje pieniądze...

ocenił(a) film na 7
Parsley81

Takie czasy.

ocenił(a) film na 2
Parsley81

no jednak wypada poczytać jakieś recenzje i pooglądać średnie na IMDB chociażby przed pójściem do kina. Jak się idzie w ciemno np. na Transformersy to się potem nie dziw, że znowu się nie udało.

ocenił(a) film na 5
norbert234

Po pierwsze i tak ma za dużo bo 60-70% ludzi dało 10 za efekty, albo po obejrzeniu samego Trailera.
Po drugie twór w 95% opierający się na komputerowych efektach nie powinien być zaliczany do filmów, raczej baja jak Avatar...
Po trzecie część ludzi patrzy dalej a nie przez pryzmat efektów.
Po czwarte współczesne kino ma ogłupiać, a widać niektórzy idą za modą i dają takim gniotkom 10 :P

Zrozumcie. Dla mnie i dla wielu innych 10 to ocena dla najlepszych FILMÓW jakie się widziało (fabuła, zdjęcia, klimat, gra aktorska itp. A nie efekty na 1 miejscu). Jak widzę ludzi którzy mają po 100-200 filmów ocenionych na 10 to się słabo robi. Przez was ten serwis staje się często mało obiektywny. Oczywiście do tej grupy też zaliczę osoby dające po 1... 1 dałem Modzie na Sukces :P A TF4 jest o niebo lepsze od historii Ridża i Bruk, ale też równać się nie może z filmami typu Gladiator, Skazani na Shawshank itp. Dla mnie ludzie dający 10 takiej bajce są na tym samym poziomie co dający 1.

ocenił(a) film na 6
Armorgedon

Otóż to, oceny skrajne powinny być niezbyt często używane.
10 można dać filmowi wybitnemu, natomiast 1 totalnej szmirze jak np u mnie Trudne sprawy i jej klony.
T4 jeszcze nie oglądałem, ale czy powinno stawiać się ten film na półce razem z Dlaczego ja?

ocenił(a) film na 1
lukasz12548

Obiektywnie rzecz biorąc? Nie, film zasługuje na 3 bo jednak warstwa audiowizualna jest dobrze wykonana. Jednocześnie, nie dziwią mnie wszystkie 1 (w tym moja własna), bo reżyser traktuje widza jak debila, aktorstwo jest tragiczne (śmieszne jest, że jedyna poprawna rola to głos prime'a, a każda ludzka jest po prostu fatalna), fabuła... cóż jakby fabuła i dialogi nie wystąpiły w filmie wcale to byłoby to dla niego korzystne.
Teraz wyobraź sobie hollywoodzką superprodukcję z fabułą, aktorstwem i dialogami na poziomie takich właśnie trudnych spraw.

ocenił(a) film na 6
Dealric

No widzisz i do oceny "3" nie miałbym żadnych zarzutów, bo podkreśliłeś jakie są plusy, jakie minusy.
Ale dawać jedynkę, bo uważasz, że reżyser robi z Ciebie idiotę to trochę przesada. To jest tylko jeden argument, pewnie mocny:)
Poza tym blockbustery szczycą się rozmachem, a co za tym idzie, efektami. To ich podstawa.
Tak samo irytują mnie ludzie, którzy specjalnie dają jeden dla aktora, bo ma za wysoką średnią. Ku... to tylko rankingi.
Obejrzałem ostatnio "Jeździec znikąd" i choć lubię Deppa, to film wcale mi nie przypadł do gustu. Ale z takiego powodu nie wędruje ode mnie 1.

ocenił(a) film na 1
lukasz12548

Tak jak napisałem, to jest subiektywny odchył wynikający także z tego, że dla mnie film może mieć najpiękniejszą oprawę AV, ale jeśli ta nie jest poparta dobrym aktorem i fabułą to jest bezwartościowa. Co nie znaczy, że jej nie widzę.
Nie jest to ocena by zaniżyć średnią, nie jest to ocena komuś na złosć ;]

Dealric

Jedynym dobrym filmem sci-fi, o podobnej tematyce jaki ostatnio widziałem, było Pacific Rim. Widać, reżyser robi swoje :)

ocenił(a) film na 1
siNNer_pl

A nie powie, Pacific Rim w porónaniu z tym to jak niebo a ziemia (mimo, że i tam fabule dużo brakuje).

Dealric

pacific rim pod względem fabuły jest niestety dokładnie na tym samym poziomie co ta część transformersów. Mam wrażenie ostatnio, że im bardziej efekciarski film, tym mniej logiki w nim znajdę.

ocenił(a) film na 6
lukasz12548

Kolego szanowny, Trudne Sprawy mają 1? A "The Room" reżyserii Tommy'ego Wiseau kolega widział?

ocenił(a) film na 6
PaladinRage

Nie widziałem, ale powiem szczerze, że mam zaznaczone do obejrzenia.
I choć pasuje w 11% to nie zrażam się i kiedyś może obejrzę:)

ocenił(a) film na 1
PaladinRage

To the room jako przykład nisko ocenionego dobrego filmu czy co?
Bo fakt, że reżyser/scenarzysta ma na koncie tylko jeden inny (równie nisko oceniony film) i do tego gra jedną z głównych ról jakoś nie zachęca.

ocenił(a) film na 6
Dealric

The Room podałem jako punkt odniesienia. Nie postawiłbym mu jedynki, raczej dwa, nawet z plusem, ale dla sporej ilości osób byłby to dobry początek skali. Dolny oczywiście.

Armorgedon

No właśnie chciałem napisać że ludzie dają albo 1 albo 10 i z tech średnia wychodzi 5, ale są też ludzie którzy to oglądali i pewnie większość dała 6-7 może nawet 8

movies_2

stąd średnia 6, coś

ocenił(a) film na 1
movies_2

Dużo prawdopodobne będzie.... Teraźniejsze kino zasługuje na ocenę 5 max 6....

użytkownik usunięty
norbert234

bo film miało okazję obejrzeć więcej myślących odbiorców
Taka prawda, naucz się oceniać tak jak ci napisał DEALRIC

ocenił(a) film na 10

No, ja nie wiem, czy to taki dobry pomysł...

Mirage0501

Kasuj to fikcyjne konto trollu bo pójdzie skarga.

ocenił(a) film na 10
kadim_filmweb

Proszę?!

norbert234

Kiedyś musiało to nastąpić

użytkownik usunięty
norbert234

Dałem dość pewne 6/10 całkiem fajny odcinek, chyba nawet najlepszy ze wszystkich, w poprzednich Shia La Beouf znacznie zaniżał fabułę, Wahlberg to jednak aktor większego formatu co od razu widać. Shia to takie emo-dziecko, które swoją gapowatością chce ocalić świat.