PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119808}

Tristan i Izolda

Tristan + Isolde
2006
7,0 48 tys. ocen
7,0 10 1 48434
6,6 8 krytyków
Tristan i Izolda
powrót do forum filmu Tristan i Izolda

Według mnie reżysera za bardzo poniosło pisząc scenariusz, ponieważ bardziej z powieści romantycznej chciał zrobić jakiś film historyczny. Film z ksiązka zgadza się może w 10% co mnie bardzo zdenerwowało Np. Tristan widział śmierć swoich rodziców co jest kompletna bzdurą tak samo jak to że Marchoł był wybrańcem Izoldy a w legendzie czy książce był jej bratem czy wujkiem teraz za bardzo nie pamiętam. Następną rzeczą która rzuciła się mi w oczy było to że Izolda nie umarła na końcu filmu razem z Tristanem z tęsknoty. Właśnie te trzy watki były według mnie najbardziej przesadzone, Może jeszcze to że nie było Izoldy o Białych dłoniach i innych ważnych rzeczy ale to jestem w stanie zrozumieć ponieważ film by trwał za długo. Filmu Tego nie polecam osobą które będą chciały zaczerpnąć z niego wiedze do szkoły kiedy będą omawiać właśnie tą lekturę szkolną ponieważ na Pracy Klasowej dostali by 1 a nauczycielka od J.Polskiego złapała się za głowę. Pozatym film ten polecam każdemu ponieważ jest ładnie zrealizowany jest dobra gra aktorska itd. Moja opinia o filmie to tylko 6 ale i tak podobał mi się pozdrawiam Wszystkich .

ocenił(a) film na 4
JaRoM

zgadzam sie z toba, inny film niz ksiazka. koniec zawiodl mnie najbardziej, ale i tez wbil w fotel. daje filmowi tylko 4. reklamy glosily ze bedzie to co w stylu "krolestwa niebieskiego" jednak "Tristan i Izolda" znacznie odchodzil od tego filmu. byl gorszy.