PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119808}

Tristan i Izolda

Tristan + Isolde
2006
7,0 48 tys. ocen
7,0 10 1 48434
6,6 8 krytyków
Tristan i Izolda
powrót do forum filmu Tristan i Izolda

polecam!!!

ocenił(a) film na 8

Film widzialem wczoraj - z racji ze mieszkam w Chicago - i przyznam, ze mile mnie zaskoczyl. To znakomicie zrealizowana produkcja slynnego, choc troche zapomnianego rezysera Kevina Reynoldsa. Film to polaczenie Robin Hood - Ksiaze Zlodziei i Romeo i Julii. Wspaniale krajobrazy Irlandii, znakomita scenografia i trafnie obsadzone role sprawiaja, ze perypetie milosne tytulowych bohaterow oglada sie z wielkim entuzjazmem. Kto lubi profesjonalnie zrealizowane romantyczne historie ten film jest dla niego. Mimo, ze film wszedl w okresie najmniej dochodowym w amerykanskich kinach, nie wolno go pominac. POLECAM!!!

ocenił(a) film na 6
brastek

A Rufus jak wypadł Rufus, powiedz, proszę! ^_^

ocenił(a) film na 10
brastek

A fabuła jest zgodna z książką czy zmieniona tak jak np w Troji?

brastek

Czy to znaczy, ze jest zrealizowany "na poważnie", zachowując tę magię opowieści, bez przeinaczeń? Już nie mogę sie doczekać polskiej premiery, a to jeszcze dłuuugo.........

ocenił(a) film na 10
padzieda

Mozesz sobie jeszcze sciagnac z internetu, ale na razie są tylko kinówki :/

ocenił(a) film na 8
Nikki

mysle ze sie nie zawiedziecie, jesli chodzi o Rufusa Sewella, gra bardzo dobrze, choc dla mnie najlepszy byl w Dark City Alexa Proyasa. Niestety nie czytalem ksiazki, wiec nie moge powiedziec czy jest zgodny z pierwowzorem literackim. Nie chce sie rozplywac w pochwalach bo nie jest to dzielo, ale naprawde znakomicie zrealizowane kino pod kazdym wzgledem. Film warto obejrzec w kinie a nie na kompie, poniewaz wspaniale irlandzkie krajobrazy warte sa zobaczenia na szerokim ekranie.

ocenił(a) film na 10
brastek

Bardzo mi się podobał. Film naprawdę porusza dusze i ciało. Jest dość zmieniona fabuła. Nie ma naprzykład żadnego napoju miłosnego a zakochali się w sobie poprostu, Morhołt miał być przyszłym mężem Izoldy a nie wujem, w filmie Tristan nie miał żony, wogóle nie było Izoldy o białych dłoniach...
dużo pozmieniane, ale motyw ten sam właściwie. Ale nie mówiąć o książce film naprawdę piekny! Rufus zagrał dobrze, James i Sophia znakomicie!